Використовуємо тести під час роботи пришкільного табору.

Діти люблять змагання. І не дивно, адже саме вони пробуджують амбіції, вчать досягати мети та не здаватися, якщо щось не вдалося з першого разу. Тому різноманітні конкурси та турніри завжди популярні серед школярів будь-якого віку. Але як організувати захопливе змагання, що точно сподобається дітям, які ні на хвилину не хочуть випускати із рук гаджети? У нас є цікава ідея. Використайте онлайн-тести «На Урок»!

1.Оберіть тему змагання.

Вона може бути будь-якою. Влітку в пришкільних таборах часто проводять тематичні дні, тож і турнір може бути їх частиною. Наприклад, завжди актуальні правила безпечної поведінки на канікулах. Змагання, присвячені цій темі, допоможуть учням  дізнатися багато корисної інформації та пригадати ті правила, які вони трохи забули.

Турнір може відбуватися у кілька етапів, так навіть цікавіше. Звісно, для цього вам знадобиться кілька тестів різних рівнів складності. На першому етапі розробіть тест та надайте дітям можливість пройти його, використавши функцію «Домашня робота». Ті, хто вдало пройшли тест, давши правильну відповідь на всі запитання, переходять до другого туру.

2. Влаштуйте змагання у прямому ефірі.

Значно цікавіше змагатися, якщо ти можеш на власні очі бачити, як усе відбувається. Тому зберіть дітей в одній кімнаті, створіть сесію (для цього на сторінці тесту оберіть варіант «В реальному часі», а потім натисніть кнопку «Створити сесію») та надішліть їм посилання на проходження тесту і код доступу. Учні, які впораються із завданням, отримують перепустку до фіналу.

3. Прибережіть найцікавіше наостанок.

Як зробити так, аби учні не втрачали цікавості впродовж усього тематичного дня? Змусити їх чекати на останній раунд турніру! Повідомте, що третій етап змагань та нагородження переможців відбудеться пізніше, але не називайте точного часу. Таким чином діти не втрачатимуть пильності, чекаючи на продовження заходу.

До речі, останній етап можна урізноманітнити, вивівши турнірну таблицю з результатами (балами та швидкістю прохождення) на мультимедійну дошку. Це не тільки цікаво, це ще й «прозоро» – діти зможуть побачити свої результати та пересвідчитися у тому, що все було чесно.

4. І не забудьте про подарунки!

Змагання змаганням, але заохочення також дуже важливі! Коли дитина знає, що попереду на неї чекає цілком заслужена винагорода, це змушує її старанно працювати на результат і додає зацікавленості. Що подарувати? Підготуйте грамоти для всіх учасників. Навіть якщо вони не виграли, одержати відзнаку все одно дуже приємно. Переможці ж можуть отримати канцелярське приладдя (фарби, олівці, альбоми для малювання тощо), маленькі сувенірні іграшки чи солодощі.

Онлайн-тести можна використовувати під час різноманітних активностей у пришкільному таборі. Про те, як це найкраще зробити, розкаже Любов Цукор на вебінарі «Використання онлайн-тестів під час роботи пришкільного табору», який відбудеться 6 червня о 18.00. Долучайтеся!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter