Новини

Учителі можуть вчити учнів керувати дронами

Українські педагоги навчатимуть школярів керувати дронами. Принаймні відповідну пропозицію щодо тренувань вчителів підтримав очільник Мінестерства освіти і науки України Оксен Лісовий. 

Відповідну пропозицію висловила керівниця ГО «Центру підтримки аеророзвідки» Марія Берлінська під час конференції:

«Зараз є офіцери, яким по 19–20 років. Коли починалася моя війна, це були школярі. Їм зараз треба дуже швидко вчитися користуватися дронами, раціями, передавати інформацію тощо»,

Згідно з її пропозицією, до навчальної програми старших класів можна було б ввести підготовку до управління базовими технологіями.

«Ми готові безоплатно відтренувати українських вчителів. Для дітей це буде розвагою – ганяти на симуляторі на FPV дроні. Це не означає, що ми готуємо наших дітей воювати. До тої країни, яка готова, не прийдуть. Я вірю в мілітаризацію суспільства. Зараз літо, ми можемо відтренувати 1000–1500 вчителів, поки в них канікули».

                                             Марія Берлінська

Завдяки цьому, на її думку, нація буде готова до того, що росія рано чи пізно знову буде намагатися здійснити вторгнення в Україну, бо «це війна на роки». ГО «Центр підтримки аеророзвідки» готовий надати для цієї мети обладнання та інструкторів, тож державі не доведеться витрачати на підготовку освітян гроші. 

Оксен Лісовий загалом підтримав пропозицію:

«Цю роботу ми вже робимо, маємо ресурси на це, зокрема матеріальну базу, шкільні майстерні. Так, не маємо підготовлених фахівців. Ми почули пропозицію: вона із великим задоволенням приймається. Тому попрацюємо цього літа і доб’ємося швидких результатів».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter