Презентація до гри-вікторини "Птахи на крилах весну принесли".

Про матеріал
Презентація-супровід до гри-вікторини "Птахи на крилах весну принесли" допоможе повторити, закріпити та доповнити знання про життя птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра-вікторина «Птахи на крилах весну принесли» Мета: розширювати й поглиблювати знання та уявлення учнів про найхарактерніші ознаки весни; поповнення знань учнів про роль птахів в природі і житті людини; розвивати мовлення і пізнавальні інтереси учнів; виховувати бережливе ставлення до природи і птахів рідного краю;Людмила Схейбалвчитель початкових класів. Юрківської гімназіїВатутінської міської ради Черкаської області

Номер слайду 2

1. Поділ на команди. Гра «Молекули» Спочатку діти хаотично рухаються по кімнаті. Вчитель називає будь-яке число, діти повинні утворити команду з даної кількості осіб.

Номер слайду 3

2. Вибір назви команди. Завдання: з букв скласти назву команди. Весна. Птахи

Номер слайду 4

1 конкурс «Відгадай загадку»Що таке загадка?Загадка дуже корисна річ, особливо для дитини. Це рифмований вираз, в якому те, що загадано, завжди ховається під «маскою» і про предмет загадки лише натякається. В нашому випадку темою загадок будуть птахи.

Номер слайду 5

Лелека Зозуля

Номер слайду 6

Соловей Ластівка

Номер слайду 7

Шпак. Чапля

Номер слайду 8

Дятел

Номер слайду 9

2 конкурс «Я знаю що…»

Номер слайду 10

Гра: «Предмети, що літають і не літають» Всі учасники гри сідають за парти. Вибирають одного ведучого. Який називає предмети, що літають і не літають. На літаючі предмети діти мають піднести руки. А не літаючі – опустити.

Номер слайду 11

3 конкурс «Ерудит»1. На грядці сиділо 6 горобців. До них прилетіло ще 5. Кіт підкрався і зловив 2 горобці. Скільки горобців залишилося на грядці? 2. Чи може страус себе птахом назвати? 3. На дереві сиділо два птахи: 2 горобці, а інші ворони. Скільки ворон сиділо на дереві? 4. Один птах з’їдаює за місяць в середньому 50 великих слимаків. Скільки слимаків він знищать за місять?

Номер слайду 12

4 конкурс «Хто швидше?»

Номер слайду 13

Гра: «ВОДА, ЗЕМЛЯ, НЕБО» Діти стають в коло. Вчитель з м’ячем в середині кола. Той, кому вчитель кине м’яча і скаже «Земля» мусить назвати тварину. На слово «Вода» - рибу, «Небо» - птаха. Хто не встигне сказати – стає в середину кола замість вчителя (або залишає гру). Необхідні речі: м’яч.

Номер слайду 14

Фізкультхвилинка-тренінг. Якщо ви не руйнуєте пташиних гнізд – підстрибніть тричі. Якщо ви взимку зробили годівничку і підгодовували птахів – погладьте себе по голівці. Якщо болить душа, коли бачите пташок узимку – покладіть руки на серце. Якщо хочете дружити, бути в злагоді з природою – обійміться. 

Номер слайду 15

6 конкурс «Пісенний»

Номер слайду 16

Гра «Так чи ні?»

Номер слайду 17

8 конкурс «Творчий»Де багато пташок, там …(немає комашок). Зруйнуй гніздо пташине, не буде в тебе …(родини). Зозуля стала кувати - … (морозу не бувати). Скільки пташок – стільки й … (пісеньок).

Номер слайду 18

9 конкурс «Малюнковий»Природа рідна – наша втіха,Тож хай вона не знає лиха. Малюнок на захист птаха. Створити можеш ти. 

Номер слайду 19

pptx
Додано
24 березня 2023
Переглядів
776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку