Презентація до вікторини "Математика і здорове харчування"

Про матеріал
Презентація до вікторини "Математика і здорове харчування" містить прикладні задачі на обчислення відсотків, складання пропорції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина «Математика і здорове харчування»Їжа школяра, що займається спортом, має містити достатню кількість білка, який необхідний для розвитку мускулатури. При інтенсивних тренуваннях кількість білка можна довести до 120 г на добу. Яка кількість білка потрібно школяреві в тиждень, на місяць?Вечірній прийом їжі повинен відбутися не пізніше 2 годин 30 хвилин до сну. У скільки потрібно повечеряти школяреві, якщо він, дотримуючись режим дня, повинен вранці встати о 7 годині в школу і при цьому нічний сон повинен триватиме 10 годин?

Номер слайду 2

Добова потреба організму дитини в фосфорі складає 1650 мг. Скільки фосфору потрібно дитині в тиждень, на місяць? Сіль грає важливу роль в життєдіяльності організму. У тілі людини, що важить 70 кг, міститься 140 г солі. Скільки солі міститься у людини вагою 35 кг? Для нормального харчування одній людині потрібно не менше 7 кг солі на рік. Скільки солі потрібно сім'ї з 5 осіб?Вікторина «Математика і здорове харчування»

Номер слайду 3

Вікторина «Математика і здорове харчування»В одній моркві міститься 3 мг вітаміну С. Скільки міліграмів вітаміну С міститься в трьох морквинах? У моркви близько 5 мг вітаміну А і 3 мг вітаміну С. На скільки більше міліграмів вітаміну А, ніж вітаміну С? В одній ягоді малини міститься 25 мг вітаміну С. Скільки міліграмів вітаміну С міститься в 5 ягодах малини?У 100 г ананаса міститься 85 г води. Скільки води в ананасі, вага якого 500 г?

Номер слайду 4

Визначте масу компонентів в салаті «Вітамінний» масою 400 г. Маса моркви в 4 рази менша, ніж загальна порція салату; селери стільки ж, скільки моркви; яблук на 60 г більше, ніж селери; горіхів в 5 разів менше, ніж моркви; сік лимонний - в 2 рази менше горіхів, 1 зубчик часнику. Розв’язати задачу

Номер слайду 5

Визначте масу компонентів в салаті «Літній» масою 1 кг, якщо капусти червонокачанної - на 700 г менше загальної порції салату; помідорів на 100 г менше, ніж капусти; огірків і болгарського перцю стільки ж, скільки помідорів; редиски - в 2 рази менше , ніж болгарського перцю. Розв’язати задачу

Номер слайду 6

Визначте масу компонентів в молочному коктейлі масою 250 г. Молоко - на 100 г менше загальної порції коктейлю; малиновий сироп 25 г, решта апельсиновий сік. Визначте масу компонентів в банановому коктейлі масою 250 г. Молоко кип'ячене - 100 г; бананів в 2 рази менше, ніж молока; яйце - в 5 разів менша, ніж загальна порція коктейлю; цукрового сиропу стільки ж, скільки бананів.

Номер слайду 7

Визначте масу компонентів в молочному коктейлі масою 250 г. Молоко - на 10 г менше загальної порції салату; малиновий сироп 25 г, решта апельсиновий сік. Визначте масу компонентів в банановому коктейлі масою 250 г. Молоко кип'ячене - 100 г; бананів в 2 рази менше, ніж молока; яйце - в 5 разів менша, ніж загальна порції коктейлю; цукрового сиропу стільки ж, скільки бананів. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 10 літрів молока. Скільки потрібно молока для виготовлення 5 кг сиру? 10кг? Часник - дуже корисна рослина. Вчені говорять, що якщо пожувати часточку часнику 3 хвилини, то в роті не залишиться мікробів. Скільки секунд становить цей час? Вікторина «Математика і здорове харчування»

Номер слайду 8

pptx
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
29 березня
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку