Презентація ГО "Глобалізація та інтеграція"

Про матеріал
Презентація ГО "Глобалізація та інтеграція". Матеріал можна використовувати для вивчення розділу ГО "Україна та світ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Яким є вплив глобалізаційних процесів на економіку, культуру, довкілля, людину? Європейська інтеграція»Підготувала: Косарева А. В., вчитель курсу «Громадянська освіта»

Номер слайду 2

Сучасний світ, при всьому своєму різноманітті, єдиний, і його частини тісно взаємопов’язані. Людство розвивається, розширюючи свої зв’язки й контакти. Люди дедалі більше усвідомлюють себе як єдину спільність, де кожен пов’язаний з багатьма тисячами інших осіб у всіх куточках Землі. Відбувається посилення контактів між людьми з різних країн, організаціями та іноземними державами, зростає взаємозалежність між ними. Визначення 1. Глобалізація (франц. та англ. global ― загальний, всесвітній, від лат. globus ― куля) ― економічні, торговельні, фінансові, технологічні, політичні, соціальні, трудові, інформаційні та інші процеси, що мають глобальний масштаб і планетарний характер.

Номер слайду 3

Визначення 2. Антиглобалізм ― загальний термін, що описує політичну позицію людей, що протистоять політиці глобалізації. Цей процес шкодить демократії, правам людини, навколишньому середовищу і, особливо, суспільствам країн, що розвиваються.

Номер слайду 4

Ставлення світової спільноті до глобалізації є неоднозначним, а часом і діаметрально протилежним. Це пов’язано з різними поглядами на наслідки глобалізації, в якій одні вбачають загрозу існуючій світовій системі, а інші ― засіб подальшого прогресу. Декларація тисячоліття Організації Об’єднаних Націй, прийнята 8 вересня 2000 р. «Головним завданням, що стоїть перед нами сьогодні, є забезпечення того, щоб глобалізація стала позитивним чинником для всіх народів світу. Це мотивовано тим, що глобалізація хоча й відкриває широкі можливості, її благами зараз користуються досить нерівномірно, так само нерівномірно розподіляються її витрати. Глобалізація може мати всеохоплюючий і справедливий характер лише завдяки широкомасштабним і наполегливим зусиллям щодо формування спільного майбутнього, заснованого на нашій спільній приналежності до роду людського в усьому його різноманітті».

Номер слайду 5

Ідея об’єднання європейських держав започаткована у далекому минулому. Вже від ХІ століття почали з’являтися уявлення про Європу як про щось єдине. У XIV ст. з’являються європейські проекти ― плани об’єднання Європи на основі договору, формуються ідейні передумови інтеграції в руслі «європейської ідеї». Інтеграція (від лат. integrum ― ціле, лат. integratio ― відновлення) ― поєднання, взаємопроникнення. Це процес об’єднання будь-яких елементів (частин) в одне ціле. Визначення 3. Європейська інтеграція ― це процес політичної, юридичної, економічної, соціальної та культурної інтеграції європейських держав.

Номер слайду 6

Європейський Союз (ЄС, Євросоюз, англ. European Union, EU) ― економічний та політичний союз 28-ми держав-членів, що розташовані здебільшого в Європі. У сучасному вигляді існує на основі Договору про Європейський Союз, підписаному 7 лютого 1992 року і чинному від 1 листопада 1993 року. Якими є цілі та цінності ЄС

Номер слайду 7

Громадянство Європейського Союзу означає три спеціальних права:свобода пересування та проживання будь-де на території Європейського Союзу; право голосувати та висувати свою кандидатуру на виборах до місцевих органів управління та до Європейського Парламенту в країні проживання; дипломатичний і консульський захист з боку органів будь-якої держави ЄС в третій країні, де немає представництва рідної країни громадянина ЄС. Головні цілі діяльності ЄС: сприяння миру; підтримка свободи, безпеки та справедливості; забезпечення сталого розвитку; боротьба з соціальною ізоляцією та дискримінацією; сприяння науково-технічному прогресу; посилення економічної, соціальної та територіальної єдності; повага до полікультурності та мовного розмаїття.

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Законспектувати виділені визначення. Читати Т. Бакка «Громадянська освіта» § 47-48

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
3944
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку