Презентація " Готування сезонного взуття до зберігання. Практична робота "Чищення взуття"

Про матеріал
Презентація складено відповідно до "Програми з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з інтелектуальними порушеннями" (авт. Остапенко Л. І., Тарновська Л. І.). Тема уроку: "Готування сезонного взуття до зберігання. Практична робота. Чищення взуття". Інформація дає знання учням 5 класу спеціальної школи щодо добирання крему і чищення взуття з різного матеріалу,як сушити мокре взуття, готувати його до зберігання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 КЛАС СПОГотування сезонного взуття до зберігання. Практична робота. Чищення взуття. КОРЕКЦІЙНИЙ ПЕДАГОГ НОВОЖЕЛАНІВСЬКОЇ СШ№39 ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ: МАКУХ І. В.

Номер слайду 2

Правильне зберігання взуття має не менш важливе значення. Навіть найбільш доглянуту пару легко зіпсувати, якщо зберігати її в неналежних умовах

Номер слайду 3

Є певні правила по догляду за взуттям: сушіння; У сушці взуття є своя особливість: сушити можна тільки в природних умовах (при кімнатній температурі), а не біля тих чи інших опалювальних пристроїв. Не дотримання цього правила призводить до псування взуття.

Номер слайду 4

чищення;Гумове взуття можна промити водою, замшеве – протерти щіткою, шкіряне або із замінника шкіри – протерти вологою ганчіркою.

Номер слайду 5

полірування;Шкіряне взуття чистять спеціальними кремами. Замшеве – спеціальними аерозолями. Для лакованого взуття підійдуть бальзами, молочко для взуття, або олії. В сучасних засобах по догляду за взуттям часто поєднують кілька властивостей: вони одночасно очищають, живлять, захищають від вологи і відновлюють колір.

Номер слайду 6

зберігання. Однією із запорук довговічності взуття є правильне зберігання. Найкраще його зберігати в коробках, в яких воно купувалося. Туфлі і черевики добре зберігати в мішках для взуття, завжди акуратно ставити їх на полиці, в шафах.

Номер слайду 7

Придбайте антимолеві засоби - це обов’язковий елемент у будь-якій шафі.

Номер слайду 8

Використання взуття не по сезону, як і не за призначенням, призводить до втрати зовнішнього вигляду і споживчих властивостей. Зберігання взуття — відповідальний момент, не варто ним нехтувати. Ці правила досить прості й легко здійсненні.

Номер слайду 9

Запишіть у зошит: Правильне зберігання взуття має не менш важливе значення. Зберігання взуття — відповідальний момент, не варто ним нехтувати.

Номер слайду 10

Практична робота. Чищення взуття. Закінчи речення, користуючись словами-підказками: За взуттям, як і за одягом, необхідний щоденний__________________. Догляд за взуттям включає:____________________________________ _____________________________________________________________. Зберігають взуття на _______________________________________________. Слова-підказки: шафа, чищення, догляд, полірування, коробка, полицях, спеціальні тумби, сушіння.

Номер слайду 11

2. Встав, де потрібно НЕ МОЖНА: …………… носити взуття не свого розміру; …………… доглядати щодня за взуттям; …………… одягати взуття відповідно до сезону; …………… зберігати брудне та мокре взуття; …………… увесь час ходити у гумовому взутті.

Номер слайду 12

3. Підбери відповідність: Протирають твердою щіткою, можна протерти і звичайною гумкою. Необхідно мити водою, а пил і бруд знімати ватним тампоном чи тканиною, устілки просушувати. Чистять від бруду і пилу щіткою та 1 – 2 рази на тиждень змазують кремом. Чистять від пилу щіткою, дуже забруднене можна помити щіткою, змоченою у розчині прального порошку, а потім обполоснути чистою водою.

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку