Презентація "Мистецтво перевтілень і дизайн. Частина 1" 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить музичний матеріал, ілюстрації та завдання до уроків
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво перевтілень і дизайн. Частина 15 М21 Мистецтво перевтілень і дизайн (1 частина) 5 М21

Номер слайду 2

Театр - вид мистецтва, що має свою особливу мову. Пам’ятаєш: музика «промовляє» до нас мовою звуків, живопис - мовою кольорів, графіка - лініями й плямами, а скульптура - формами і фактурами. Театр - це мистецтво перевтілення, акторської гри. Тому найголовніше в театрі - це актори, які своєю майстерністю занурюють глядачів у сюжет спектаклю та переживання його персонажів/персонажок. Поль Сорлен Ян Денарі. Театр чудес. Сузанна Айзендик. Виступ просто неба. Завдання і запитання. Про що «розповіли» художники та художниці на картинах? Чи «звучить» з картин музика? Як ти гадаєш, яких персонажів - веселих, сумних, ліричних, героїчних тощо - утілюють ці актори та акторки? Поясни.

Номер слайду 3

А тепер пропонуємо зануритися у світ казок Івана Франка. Одним із яскравих персонажів у них є Лис Микита - розсудливий, хитрий, сміливий, схильний поглузувати з недоброзичливців. ПерегляньІван Франко. Вистава для дітей «Лис Микита» («Перший театр» у Львові, фрагмент). Завдання і запитання. Яким представлено Лиса Микиту? Як актору вдається передати його хитру, винахідливу вдачу (манера говорити, міміка, жести...)? Як ти гадаєш, чи справедливо він учинив з Ведмедем? Поміркуй, до якого виду театру належить ця вистава. Поясни свій вибір.

Номер слайду 4

Театральна грамота. Під час перевтілення актору потрібно майстерно володіти сценічною мовою. Вона відрізняється від звичайної побутової. Щоб глядач почув і зрозумів актора, його мова має бути інтонаційно виразною, звучною, із чіткою та ясною вимовою (дикцією). Завдання і запитання. Перевтілься в Лиса Микиту й вислови цю фразу з різними інтонаціями: гучно й гордовито; хитро й крадькома; здивовано; зі злістю. Або запропонуй іншу. Я - Лис Микита, дуже хитрий,Вигадливий і дуже спритний.

Номер слайду 5

Переглянь. М/ф «Лис Микита». Пісня мисливців. Завдання і запитання. Схарактеризуй ритм і динаміку пісні Мисливців. Яким у кінофрагменті представлено Лиса Микиту? Уяви себе диригентом, виконуй під музику диригентські рухи в розмірі 4/4.

Номер слайду 6

Заспівай. Сходинками до майстерності:• Перед розучуванням пісні досліди й виконай ритм мелодії; опрацюй складні для співу фрагменти. Виконуй пісню весело, легко. Завдання і запитання. Поміркуй над текстом пісні. Обговори разом із друзями одне з прислів’їв. Зробіть висновок. Які відкриття відбулися для тебе на уроці?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Казьміна Тамара Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2023
Переглядів
1889
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку