Презентація на тему: "Оформлення барної стійки"

Про матеріал
Презентація на тему: "Оформлення барної стійки" застосовується під час уроків теоретичного навчання з предмету "Організація обслуговування в ресторанах та барах" для ознайомлення здобувачів освіти з формами та розмірами барних стійок, розміщенням барних стійок в торгівельному залі, функціями барних стійок та правила оформлення барної стійки та барної вітрини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оформлення барної стійки.

Номер слайду 2

Барна стійка - найважливіший предмет меблів в барі. Вона організовує простір бару, дозволяє висловити його індивідуальність і відобразити концепцію закладу. Гості збираються біля барної стійки, там вони спілкуються, витрачають чимало грошей, і значить, їм має бути зручно і приємно там перебувати. Значення тут має все дизайн, ергономіка, чистота.

Номер слайду 3

Барна стійка створена, щоб залучати погляди, тому вона підкреслюється незвичайним освітленням. Також барна стійка повинна становити єдиний гармонійний ансамбль зі стелею, стінами, з інтер’єром бару.

Номер слайду 4

Барна стійка повинна бути функціональною, оснащеною повним набором техніки і зручна для бармена чим менше часу витрачає бармен на переміщення, на виконання замовлень, тим більше позитивних емоцій буде у гостей і більша виручка бару.

Номер слайду 5

Барну стійку розташовують таким чином, щоб вона була зручна для роботи персоналу і знаходилася в безпосередній близькості від виробничих приміщень. Лицьова сторона барної стійки повинна бути оберненою до входу в зал, зробленою з сучасних матеріалів, які гармонійно вписуються в інтер'єр залу.

Номер слайду 6

Особлива увага повинна приділятися освітленню, зокрема робочого місця бармена, оскільки процес приготування та подавання напоїв відбувається перед відвідувачами.

Номер слайду 7

Місця для відвідувачів, розташовані уздовж барної стійки, можуть бути обертальними та стаціонарними з сидіннями різноманітної форми. Кількість сидінь по довжині барної стійки визначається із розрахунку 60 см на одне посадкове місцев барах«першої» категорії та 80 см в барах « люкс та «вищого» класу. Залежно від типу закладу, розмір та конфігурації залу барна стійка може мати різні форми.

Номер слайду 8

Форми барної стійки. Розміщують барні стійки так уздовж стін, у куті, у центрі. Місця для гостей, розташовані уздовж барної стійки, можуть бути обертальними та стаціонарними з сидіннями різноманітної форми. Крім меблів, бар повинен бути обладнаним музичною апаратурою, необхідною для організації дозвілля. Барна стійка має розміри: глибина робочої поверхні – 865 – 870 мм, висота робочого столу – 1150 мм, ширина барної стійки – 350 мм.

Номер слайду 9

Розміщення барної стійки у торговому залі зумовлюють такі фактори:1. зручність обслуговування відвідувачів;2. безпосередня близькість до підсобних приміщень;3. зручність постачання продуктів;4. зручність вивезення тари.

Номер слайду 10

Професійна барна стійка повинна повністю відповідати ідеї закладу за дизайном, економічним міркуванням і функціональними вимогами

Номер слайду 11

Санітарно-гігієнічні умови праці на робочому місці бармена1. температура повітря на робочому місці бармена в холодний і перехідний періоди року повинна бути 18 С, а у теплий період року - не більше ніж на З С вищою за середню температуру зовнішнього повітря о 13 год найспекотнішого місяця2. відносна вологість повітря повинна бути не більшою за 70%, а кратність повітряобміну - 1,5;3. найменша освітленість на рівні 0,8 м від підлоги повинна становити при використанні люмінесцентних ламп - 400 лк, при використанні ламп розжарювання - 200 лк. Рівень шуму неповинен перевищувати 80 д. Б4. для забезпечення нормальних умов праці в залі бару передбачається розміщення системи вентиляції і кондиціонування повітря.

Номер слайду 12

Робоче місце бармена складається з кількох секторів: Передня барна стійка, що складається з двох частин (верхньої та нижньої): барна стійка (верхня) – це прилавок, на який подаються напої; барна стійка (нижня) – безпосереднє робоче місце бармена, де він знаходиться велику частину часу, готуючи напої і обслуговуючи відвідувачів.

Номер слайду 13

Прохід - простір між барною стійкою та заднім баром, де працює команда барменів; він повинен бути досить просторим, але не занадто великим, інакше бармену доведеться втрачати час на переходи від передньої стійки до задньої.

Номер слайду 14

Задній бар - місце збереження основної маси продуктів, включаючи алкогольні напої і пляшкове пиво часто слугує вітриною для популярних і нових продуктів.

Номер слайду 15

Функції барної стійки: верхньої – місце відпочинку, пункт спостереження за людьми, місце чекання друзів які спізнилися; нижньої - місце розташування холодильників (для зберігання пляшкового пива та інших товарів), вітрина з полицями для зберігання високоякісних алкогольних напоїв та лікерів).

Номер слайду 16

ПРАВИЛА ЕСТЕТИЧНОГО ОФОРМЛЕННЯ БАРНОЇ ВІТРИНИНемаловажне значення в організації обслуговування бару має правильне оформлення вітрини бару і барної стійки. Оформлення вітрину бару, бармену слід за допомогою різних видів реклами найбільш повніше представити його асортимент, фірмових напоїв та закуски. Для цього бармен повинен красиво розставити на вітрині всю продукцію, а якщо необхідно то і цінники.

Номер слайду 17

ПРАВИЛА ЕСТЕТИЧНОГО ОФОРМЛЕННЯ БАРНОЇ ВІТРИНИАсортимент виключно різноманітний, тому в жодному барі його практично неможливо уявити на вітрині в повному обсязі. На вітрині бару виставляються в першу чергу всі напої, що використовуються у виробництві продукції бару, відповідно карті вин. При оформленні вітрини враховується популярність продукції. За міцністю розташування напоїв здійснюється від меншого вмісту алкоголю до більшого, справа наліво. Тому чималого значення в організації обслуговування бару має правильне оформлення вітрини та барної стійки. Експозиція напоїв і закусок передбачається головним чином у вітрині.

Номер слайду 18

До оформлення барної вітрини висувають такі вимоги:1. вітрина повинна мати дзеркальні вітражі;2. на вітрину заборонено ставити бутафорію, але дозволяються прикраси;3. вітрину завжди має бути повністю заставлено товарами4. якщо асортимент є досить вузьким, вітрину заставляють однаковим товаром5. вітрина має добре проглядатися;6. вітрина має бути добре освітленою;7. напої на вітрині повинні виставлятися по групах, а не по формах пляшок;8. на вітрині не можна виставляти робочі пляшки;9. вітрина має бути найяскравішим місцем у барі.

Номер слайду 19

Гарних чайових

pptx
Додано
23 січня
Переглядів
431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку