Презентація.Повторення вивченого в 7 класі про частини мови

Про матеріал
Даний матеріал рекомендую використати у 8 класі під час повторення частин мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення вивченого в 7 класі про частини мови. Підготувала учитель української та літератури Кременецького академічного ліцею імені У. Самчука Петрук Г. М.

Номер слайду 2

Ми нащадки виличного роду шо столітями бориться за свою незалежнісьть. І согодні ми вкотре довели усьому світу, що ми вілні люди!У горнилі бою, в жаху війни ми здобудимо перимогу!Сьогодні, уперше за багато років, ми сьв’яткуємо релігійні та державні свята як належить вільній Україні!Кровю окроплина воля нашого народу, страшна ціна за незалежнісьть сплачена у боях. Та ми знаємо що синьожовтий стяг вже скоро повернеця в усі тимчасово окуповані міста. Слава богу, Слава україні!

Номер слайду 3

1. Переписати текст, виправивши орфографічні і пунктуаційні помилки, пояснити їх.2. Над кожним словом надписати частину мови.3. У 3 реченні підкреслити головні й другорядні члени.4. Слово « сьогодні» розібрати за будовою.5. Виконати морфологічний розбір слів «здобудемо», «незалежність», «величний», «нашого», «сплачена».6. Утворити ступені порівняння від слів «вільний», «величний».

pptx
Додав(-ла)
Petruk Galyna
Додано
13 березня
Переглядів
70
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку