Презентація "Шашки. Зміст гри."

Про матеріал
Презентацію створено для вивчення модуля "Шашки" в 5-6 класах Нової Української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шашки - популярна спортивна гра. Шашки - це захоплююча настільна гра, яка вимагає стратегічного мислення та вміння передбачати ходи супротивника. Гра розвиває логіку та аналітичні здібності, виглядає просто, але має багато нюансів. Анатолій Гайдаш

Номер слайду 2

Початок гри1 Розстановка фігур. Гра проводиться на клітинчатій дошці. Шашкова дошка має розмір 8x8 клітин (64 клітини), і кожен гравець розміщує свої 12 шашок на темних (чорних) клітках з початку гри.

Номер слайду 3

Рух звичайних шашок. Особливості руху. Звичайна шашка може рухатися лише вперед по діагоналі на вільну клітину. З'їдання шашки. Фігура супротивника з'їдається, якщо за нею є вільна клітинка на діагоналі, а після неї - вільна клітинка. Кількість захоплень. Під час захоплення шашка можевиконати послідовні (2-3) захоплення, якщо це можливо.

Номер слайду 4

Створення дамки1 Перетворення шашки в дамку. Якщо фігура дійшла до протилежного краю дошки, вона стає дамкою, набуваючи більших можливостей.2 Характеристики дамки. Дамка може рухатися в будь-якому напрямку, вона має значно більші можливості порівняно з звичайною шашкою. Зазвичай дамку позначають, перевернувши шашку.

Номер слайду 5

Дамка1. Дамка може рухатися по діагоналі вперед і назад на будь-яку вільну клітину.2. Дамка може виконати багатоходові заходи, захоплюючи більше однієї шашки за один хід.3. Дамка захоплює шашку, якщо перескакує через неї на вільну клітину ззаду.

Номер слайду 6

Мета гри. Перемогти супротивника. Основною метою гравця є з'їдати або блокувати всі фігури супротивника. Стати сильнішим. Гра розвиває терпіння та мислення, посилює увагу та аналітичні здібності.

Номер слайду 7

Правила завершення гри. З'їдання всіх фігур. Якщо гравець з'їдає або блокує всі фігури супротивника, він перемагає.

Номер слайду 8

Користь гри у шашки1 Розвиток мислення. Гра сприяє розвитку чіткості та послідовності мислення у гравців.2 Розвага та відпочинок. Шашки - відмінний спосіб відпочити та розважитися разом.

Номер слайду 9

Висновок. Шашки - захоплююча гра, яка надихає на розвиток інтелектуальних можливостей та стратегічного мислення. Це відмінний спосіб провести час та подолати стрес.http://stoigr.net/shashki/igra_shashki_na_dvoih.html

pptx
Додано
5 лютого
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку