Презентація. Види ключниць.

Про матеріал
Презентація. Види ключниць. У презентації висвітлені основні види ключниць та найпоширеніші матеріали для їх виготовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ключниця. Підготувала. Вчитель трудового навчання. СЗШ №253 м. Києва. Журавель М. О.

Номер слайду 2

Мета: Дослідити історію виникнення та розвитку ключниці. Ознайомитися з різновидами ключниць. Проаналізувати вироби-аналоги.

Номер слайду 3

Історія виникнення ключниці Колись давно слово «ключниця» мало трохи інше значення. Ключником або ключницею називали людину, яка відповідала за продовольчі запаси дому та зберігала ключі від усіх замків. Трохи пізніше годувати ще одного службовця стало абсолютно невигідно і тому його замінили меблями. Ключниця на той момент була дерев'яним ящиком з безліччю гачків, на які вішалися зв'язки ключів. Розвиток творчої думки і прагнення людини навіть в дрібницях бути стильною дало свої результати, і в ХІХ столітті з'явилися сучасні замки. Ключі стали плоскими, носити при собі їх стало набагато зручніше. Спочатку для зберігання виділили окрему кишеньку гаманця, але потім винайшли окремий футляр.

Номер слайду 4

Ключниця — це невеличкий пристрій, дизайн якого обмежений тільки творчими здібностями конкретної людини. Ключниця не обов’язково повинна бути тільки місцем проживання ключів. Додатково її можна пристосувати для ділових чи інших нотаток. Спеціальне кріплення буде корисним для окулярів або мобільного телефону. Крім того, додаткові полички дозволять не забути, де в минулий раз була залишена щітка і крем для взуття. Також тут можна зберігати переносні накопичувачі (флешки). Якщо настінні ключниці розташовуються близько до дверей, тоді краще передбачити додаткові рівні захисту, щоб ніхто, просунувши руку, не зміг заволодіти зв’язкою. Існує величезна кількість готових варіантів. Вони розробляються з урахуванням місця, де будуть використовуватися. Для офісних або інших компаній роблять металеві вироби, які мають убудований замок. Готелі можуть похвалитися рішеннями, які створені під конкретний інтер’єр. Складські не відрізняються вишуканістю, але спроектовані для того, щоб виконувати свою основну функцію, а не радувати око.

Номер слайду 5

Ключниця може бути: Настінною. Розташовується зазвичай ближче до виходу на рівні очей, щоб завжди бути доступною погляду. Може мати в своїй конструкції гачки, а може застосовувати і більш креативний спосіб кріплення. Кишеньковою. Являє собою невеликий гаманець, в який ховаються ключі. Такий виріб корисний тим, що дозволяє виключити появу подряпин на будь-яких гаджетах, а також запобігти появі дірок в кишенях і сумках. Настільною. У цьому разі вона може бути виготовлена у формі невеликої коробочки з привабливими візерунками. Для того щоб не забувати класти в неї ключі, на них надівається спеціальний брелок. Розташовуватися на двері шафки. У багатьох біля виходу встановлено трюмо. Чому б не використовувати внутрішню поверхню дверцят з більшою користю.

Номер слайду 6

Настінна ключниця

Номер слайду 7

Кишенькова ключниця

Номер слайду 8

Настільна ключниця

Номер слайду 9

Матеріали для виготовлення ключниціКлючницю можна виготовити з різних матеріалів. Найпоширенішими з них є: Дерево. Пластик. Метал. Картон. Гіпс Фанера Шкіра та ін.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку