Стаття" Після хліба найважливіше – школа "

Про матеріал
Автор статті ,як заступник директора з НВР, ділиться досягненням педагогічного колективу.Нині перед методичною , педагогічною радами закладів постало серйозне завдання: створення сучасної моделі методичної служби на майбутнє :«Методична служба в цифрову епоху: чим методисти могли б допомогти вчителю?» Сформувати і надати пропозиції (на основі запитів педагогів) щодо тематики професійних об’єднань педагогів на 2019/2020 навчальний рік ,тому зараз у школі методичною радою проведено анкетування педагогів «Виявлення міри науково-методичної та практичної підтримки професійної діяльності вчителя на різних рівнях»(за рішенням ШМР, протокол №3 від 23.01.2019 р.).Час вимагає змін, удосконалення , виваженого підходу до планування освітнього процесу.
Перегляд файлу

                                Після хліба найважливіше – школа

         У Славутицькій школі І-ІІІ ступенів №3 Київської області   не намагаються стати кращими за інших, прагнуть стати кращими за самих сьогоднішніх.

         Педагогічний колектив Славутицької школи І-ІІІ ступенів №3 продовжив роботу у 2018-2019 навчальному році на систематизаційному етапі  над науково-методичною проблемою школи «Розвиток ключових компетенцій учнів та їх підготовка до успіху в сучасних умовах життя». У   закладі діє сім предметних методичних об’єднань (голови ШМО- Сміян Н.І., Шевчик Т.М., Маркіна Н.М., Кулачок Н.В., Поспішна Н.В.,Олекса В.М., Базилєва Н.М.), три майстер-класи «Впровадження нових інформаційних технологій в НВП» (вчителі інформатики Базилєва Н.М., Дейнеко О.А.), «Розвиток швидкісно-силових якостей в учнів в ігрових видах спорту. Модуль «Волейбол»(«старший учитель»Полегешко В.П.),  «Система роботи класного керівника по створенню здоров’язберігаючого середовища в учнівському колективі»(«старший учитель» Туровець Л.І. та «вчитель – методист» Кибенок Н.В.), творча майстерня  для вчителів початкових класів «Формування ефективної взаємодії з батьками на засадах педагогіки партнерства»(«старший учитель» Мех Г.В., творча група вчителів початкових класів «Особливості впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти» (вчителі перших, четвертих класів Мишко О.М., Дідовець Т.М., Мех Г.В., Сміян Н.І.).

      Нині перед методичною радою третьої школи , педагогічною радою закладу, як і перед іншими освітніми закладами міста, постало серйозне завдання: обговорити модель розвитку методичної служби на майбутнє «Методична служба в цифрову епоху: чим методисти могли б допомогти вчителю?» Сформувати і надати міському методичному центру пропозиції (на основі запитів педагогів) щодо тематики професійних об’єднань педагогів на 2019/2020 навчальний рік (до березня 2019 року),тому зараз у школі методичною радою  буде  проводено  анкетування педагогів «Виявлення міри науково-методичної та практичної підтримки професійної діяльності вчителя на різних рівнях»(за рішенням ШМР, протокол №3 від 23.01.2019 р.).Час вимагає змін, удосконалення , виваженого підходу до планування освітнього процесу.

     Наш заклад успішно бере участь у реалізації проектів «Ми- Діти України!», «Розвиток міжкультурної освіти в Україні для демократичних змін за підтримки Верховного комісару ОБСЄ у справах Національних вершин та Посольства Королівства Норвегії в Україні»: вчителем Мех Г.В. реалізується курс за вибором «Культура добросусідства»,саме тому вона взяла участь у роботі авторського методичного семінару-тренінгу зі співпраці із батьківською спільнотою та розвитку соціальної згуртованості «Через школу до громади: навчання культурі миру і толерантності для раннього попередження конфліктів, який  проведений Інформаційно-дослідним центром «Інтеграція та розвиток» за підтримки процесу МОН України та програми «МАТРА» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Отриманим досвідом  педагог ділиться під час проведення творчої майстерні для вчителів початкових класів та батьків, уроків з культури добросусідства «Цінності , що об’єднують нас» . Наші освітяни прагнуть навчатися , переймати креативний досвід: педагоги школи Мех Г.В., Кукушкіна Н.П., Щеголькова Т.М., Купрієнко Т.В. та інші є учасниками регіональної (не)конференції «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА:ЗАПАЛЮЄМО ВОГНИК У СКЕПТИКІВ»(30.05.2018, ліцей, м.Славутич), Мех Г.В., вчитель початкових класів, є експертом Регіональної (не)конференції за темою «25 кроків до НУШ»(м.Чернігів,15.12.2018), учасником у першому інноваційному форумі «НОВАУКРАЇНСЬКА ШКОЛА:ПЕРСПКТИВИ ТА ВИКЛИКИ»(15.09.2018).

     Славутицькій школі №3, якою керує  ось уже сьомий рік поспіль Нашиба Геннадій Анатолійович, 29 років, у ній нині навчається 476 учнів , працюють 36 педагогів, з них 30 вчителів мають вищу кваліфікаційну категорію, 16 педагогів зі званням «старший учитель»,три -«вчитель-методист»-Турчина С.Л., Змійок О.М., у тому числі ««Відмінник освіти України» , вчитель –методист початкових класів Кибенок Н.В., в якої відпрацьовано 45 років освітньої діяльності. Вчителі Мех Г.В., Савицька А.В.,Турчина С.Л., Туровець Л.І., Кулачок Н.В., Дідовець В.М., Кукушкіна Н.П., Кибенок Н.В. займають почесне  місце як досвідчені вчителі на міській віртуальній Дошці пошани . Їх вихованці продемонстрували результати на обласних етапах конкурсів , олімпіад. Педагоги закладу постійно  аналізують діяльність з обдарованими дітьми. Прагнуть до удосконалення. Є результати, якими пишаємося. Зокрема, учениця 11 класу у 2017-2018нр, член шкільного наукового товариства «Галілея» Півункова Кристина, підготувала роботу з англійської мови «Лексико-семантичне значення слів у надписах англійською мовою на сучасному одязі »  й  посіла ІІІ місце на обласному етапі (науковий керівник- «старший учитель»  Кукушкіна Н.П.).Особливу увагу в школі приділяється формуванню в учнів компетентностей з екології, яку викладає учитель біології вищої кваліфікаційної категорії Можега Валентина Володимирівна. Слід розповісти про екологічні проекти - дослідження, підготовлені її учнями, зокрема підготовлена робота «Солодкі газовані напої: користь чи шкода?», автор- учениця 11 класу Головань Ю, відзначена дипломом ІІІ ст.. на міському етапі у 2017/2018 нр, «Дослідження «Поширення омели білої в зелених насадженнях міста Славутича», яке виконала учениця 11 класу Морозова О. у 2016/2017 нр теж відзначене дипломом І ступеня, «Фітонциди – невидима зброя рослин» (виконала учениця 9 класу Делікатна Поліна, ІІм, 2018/2019 нр),  Головань Юлія, учениця 11 класу у 2017-18нр взяла участь у X  екологічному форумі в рамках ІІІ Міжнародної конференції «Проблеми зняття з експлуатації об'єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища». Змістовною, практичною у застосуванні є дослідницька  робота учасника Конкурсу-захисту МАН Янченка Миколи (9кл) «Способи вегетативного розмноження троянд»( на  міському етапі у 2015 р. посіла ІІ місце.)

     Варто зазначити про теми наукових робіт з краєзнавства «Стародавні замки на теренах Західної України» (педагог Купрієнко Т.В.). Учитель історії та географії ,«старший учитель», Савицька А.В., кредо роботи якої «Зроби складне й незрозуміле-простим, доступними і цікавим», здійснила  з учнями науково-дослідницьку роботу в межах Конкурсу –захисту Малої академії наук з тем:«Спадщина видатного українського бджоляра П.І. Прокоповича: проблеми і здобутки»(Ковтун А.,10-В, лауреат обласного етапу, 2012), «Кумівство  як вид  умовної спорідненості в Україні»(Безверхня К.,11-В,ІVм. на обласному етапі, 2013),«Монументально-декоративне оздоблення міста Славутича»(автор Скуратівський Є, 11-Б, І місце на обласному етапі, 2015), «Скульптурні композиції міста Славутича»(автор учениця Мех Х.,11-Б, ІІІ м. на обласному етапі, 2015).Савицька А.В. залучила учнів до участі у міжпредметному конкурсі «Кадр»- творче перепрочитання світлин» на базі ЧДПУ ім.Т.Г. Шевченка (2014-2018рр, учні посіли І,ІІ місця).У конкурсі, присвяченому Шевченківським дням, «Україна, як і великий наш Кобзар, - вічні. Символізм монументально-декоративної скульптури міста Славутича як втілення ідей Т.Г. Шевченка», учні 11-Б Мех К., Дегтяренко Д. посіли Ім. на обласному етапі  та ІІ місце теж на ІІІ (обласному) етапі конкурсу «Топоніміка рідного краю»(автор роботи Півункова К.,10 кл.,2016р.).

          Вчителі діляться думками про свою професію.Зокрема ,Туровець Л.І., вчитель початкових класів посіла ІІ місце у  міському конкурсі «Педагогічне есе». Учителі школи беруть участь не тільки у Всеукраїнських педагогічних  конкурсах, так Савицька Алла Володимирівна є переможцем Міжнародного конкурсу для вчителів ЗНЗ України та освітніх установ української діаспори «Українознавчі пріоритети навчально-виховного процесу»на базі Науково-дослідного інституту українознавства МОН України (ІІІмісце, 2018 рік).У 2018-2019 нр Алла Володимирівна взяла участь з учнями 10, 11 класів(Присяжним В., Судоргіною Є.) у конкурсі з усної історії для вчителів історії та суспільних дисциплін «Повсякденне життя в СРСР у період 1980-1991 роках», ввійшла в число переможців (робота розміщена на шкільному веб-сайті Славутицька загальноосвітня школа №3 «http://mirka2000.ucoz.ru/».

Також мають своїх призерів конкурсу-захисту МАН вчителі зарубіжної літератури Турчина С.Л. «Кольоропис у творчості Єсеніна»-автор Мех Кристина,(2013р), Симонова В.П. « Відображення епохи у літературі ХХ століття»-автор Василець Аліна (11 клас), «Трансформація особистості у літературній творчості через призму суспільних відносин»-авторХаврусь Анна(11кл).

      Славутицька школа №3 є учасником загальноміського проекту «Вивчаємо українську»(2017р.,учитель української мови,заступник директора З НВР Купрієнко Т.В.), «Вивчаймо англійську»(учитель англійської мови, заступник директора з НВР Кукушкіна Н.П.,протягом  2018р).Заклад вивчає досвід інших шкіл: є учасником обласного семінару «На крилах успіху»м. Васильків Київської області, учасником скоуч-сесії  в місті Києві «Освітні програми НУШ»(заступник директора з НВР Купрієнко Т.В.(червень 2018 р). Міні-едкемпі у м.Чернігові(вчителі Мех Г.В.,Кукушкіна Н.П.).

 Беремо участь у заходах ,що прищеплюють любов до рідної мови: у  флешмобі "Прикрась землю своєю мовою"(5-А,учитель Купрієнко Т.В.),щороку у написанні диктанту національної єдності , адже знання рідної мови- це повага та любов, насамперед, до себе, до своєї родини, землі, де народився. Родину і Батьківщину не вибирають.

  З метою формування та розвитку основних компетентностей здобувачів освіти, етики спілкування та культури мовлення, формування особистості, яка б зберігала культурні традиції українського народу, орієнтувалася та вміла користуватися своїми правами та виконувати основні обов’язки, функціонування екологічного профілю у старшій школі,  для вивчення введено курси за вибором: «Людина. Родина. Світ» у перших класах, «Україна – єдина країна» у других класах, «Зарубіжна література» у других-четвертих класах, «Українознавство» у третіх класах, «Логіка» у третьому та четвертому класах, «Культура добросусідства» у четвертому класі, «Етика» у п’ятих та шостих класах, «Живи за правилами» у восьмому класі,   «Політична географія» та «Екологія людини» у десятому класі.

                 З метою розширення обраної закладом  спеціалізації та світоглядного спрямування здобувачів освіти, для  задоволення пізнавальних інтересів та освітніх потреб учнів зусиллями адміністрації(виваженого підходу керівника робочої групи зі складання робочого навчального плану, заступника директора з НВР Змійок О.М.) організовано факультативи: «Українознавство», «Цікава математика», «Культура мовлення» у шостих класах, «Математичні смарагди», «Орфографічний практикум», «Абетка світової літератури»  у п’ятих класах, «Українознавство», «Логічними стежками математики», «Етнографія», «Сучасна українська літературна мова»   у сьомих класах, « Культура і побут українського народу» у восьмому класі, «Синтаксис складного речення» для 9 класу, «Англійська мова для ділового спілкування»,«Хімічна екологія» у десятому класі, «Стилістика української мови» у десятому,одинадцятому класах, «Історія України першої половини ХХ століття в особах» у десятому класі ,«Становлення української державності» ,«Лауреати Нобелівської премії» в одинадцятому класі.  Для корекції знань та роботи з обдарованими учнями виділено години для індивідуальної роботи.

Вчителі закладу мають великий освітній  потенціал й діляться своїми наробками.

Протягом 2016-2018 року надруковано матеріали з досвіду роботи вчителів початкових класів  Федорової І.Д. та Туровець Л.І.:

1.Година спілкування. Я і мої права. І.Д.Федорова // Каталог «Відкритий урок: розробки, технології, досвід» - 2016.- №2.

2. Урок  з математики в 2-му класі. Вирази з дужками. Розв’язання складених задач. Розпізнання геометричних фігур. Туровець Л.І // Каталог «Відкритий урок: розробки, технології, досвід»/.- 2016.-№11.

Протягом 2017-2018 нр опубліковано матеріали з досвіду роботи  вчителя –методиста Кибенок Н.В.:

1.Урок-подорож 3 клас. Іменник. Кибенок Н.В. // SUPER.UROK-UA.com.-2017. Жовтень.

2.Урок з української мови 4 клас. Відмінювання прикметників. Кибенок Н.В. // SUPER.UROK-UA.com.-2017. Листопад.

3.Урок з української мови 4 клас. Зв’язок прикметника з іменником в реченні. Вправи на визначення роду й числа прикметників. Кибенок Н.В. // SUPER.UROK-UA.com.-2017. Листопад.

4.Урок-подорож до країни «Математики» 4 клас. Письмове додавання і віднімання багатоцифрових чисел. Розв’язування задач та рівнянь. Кибенок Н.В. // SUPER.UROK-UA.com.-2017. Листопад.

5.Урок з основ здоров’я  4 клас. Бережне використання електричної енергії. Кибенок Н.В. // SUPER.UROK-UA.com.-2017. Листопад.

6.Виховний захід. В країні дорожніх знаків. Кибенок Н.В. // SUPER.UROK-UA. com. - 2017. - Листопад.

7.Сценарій свята «Шануємо наших мам». Кибенок Н.В.// SUPER.UROK-UA. com.- 2017. - Грудень.

8.Урок з основ здоров’я  3 клас. Твої права. Права дитини на здоров’я у сім’ї та суспільстві. Кибенок Н.В. // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2017.- № 02.

9.Розробка заходу. Мужність і біль Чорнобиля./ Кибенок Н.В. //

Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2017. - № 02.

 

  Протягом 2018-2019 нр опубліковано матеріали з досвіду роботи вчителя біології  Можеги В В.(вища кваліфікаційна категорія)

                                         Сайт vseosvita.ua.

1. Методична розробка: Презентація «Віруси, особливості їхньої організації та функціонування». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/prezentacia-virusi-osoblivosti-ihnoi-organizacii-ta-funkcionuvanna-99398.html

Свідоцтво про публікацію: BV066301.

2  Методична розробка: Самостійна робота з теми «Зв'язок організму людини із зовнішнім середовищем. Сенсорні системи» (8 клас). Веб-адреса публікації:https://naurok.com.ua/?from=library/samostijna-robota-z-temi-zvazok-organizmu-ludini-iz-zovnisnim-seredovisem-sensorni-sistemi-8-klas-99397.html  Свідоцтво про публікацію: QN345009.

3.Методична розробка: Презентація «Ряди комах з неповним перетворенням».Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/prezentacia-radi-komah-z-nepovnim-peretvorennam-99404.html Свідоцтво про публікацію: ZR778721

4. Методична розробка: Презентація «Різноманітність кісткових риб». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/prezentacia-riznomanitnist-kistkovih-rib-99401.html Свідоцтво про публікацію: AQ010198

5. Методична розробка: Самостійна робота з теми «Ендокринна система» (8 клас). Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/samostijna-robota-z-temi-endokrinna-sistema-8-klas-99406.html Свідоцтво про публікацію: KM352983

6. Методична розробка: Дидактичний матеріал кроссенс «Кісткові риби». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/didakticnij-material-krossens-kistkovi-ribi-100100.html Свідоцтво про публікацію: GJ845138

7. Методична розробка: Презентація «Біорізноманіття. Природозаповідання як одна з форм збереження біорізноманіття. Основні категорії заповідних об’єктів» (11 кл.) Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/prezentacia-bioriznomanittta-prirodozapovidanna-ak-odna-z-form-zberezenna-bioriznomanitta-osnovni-kategorii-zapovidnih-obektiv-11-klas-100079.html Свідоцтво про публікацію: GE561309

8. Методична розробка: Олімпіадні завдання для проведення І етапу Всеукраїнської олімпіади з біології (11 клас). Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/olimpiadni-zavdanna-dla-provedenna-i-etapu-vseukrainskoi-olimpiadi-z-biologii-11-klas-100074.html Свідоцтво про публікацію: OU210165

9. Методична розробка: Олімпіадні завдання для проведення І етапу Всеукраїнської олімпіади з біології (10 клас). Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/olimpiadni-zavdanna-dla-provedenna-i-etapu-vseukrainskoi-olimpiadi-z-biologii-10-klas-100072.html Свідоцтво про публікацію: QW466701

10. Методична розробка: Олімпіадні завдання для проведення І етапу Всеукраїнської олімпіади з біології (9 клас). Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/olimpiadni-zavdanna-dla-provedenna-i-etapu-vseukrainskoi-olimpiadi-z-biologii-9-klas-100052.html Свідоцтво про публікацію: LJ973988

11. Методична розробка: Презентація «Різноманітність ракоподібних та павукоподібних».Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/prezentacia-riznomanitnist-rakopodibnih-ta-pavukopodibnih-100076.html Свідоцтво про публікацію: XM535908 

12. Методична розробка: Різнорівневі завдання з теми «Клітина» (6 клас).  Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/riznorivnevi-zavdanna-z-temi-z-temi-klitina-6-klas-100234.html Свідоцтво про публікацію: FP940594.

13. Методична розробка: Завдання ДПА з біології для 9 класу (2018). Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/zavdanna-dpa-z-biologii-dla-9-klasu-2018-100269.html Свідоцтво про публікацію: PY575334

14. Методична розробка: Ілюстрована енциклопедія кімнатних рослин (частина І) А-К. Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/ilustrovana-enciklopedia-kimnatnih-roslin-castina-i-a-k-100420.html Свідоцтво про публікацію: WU387100

15. Методична розробка: Ілюстрована енциклопедія кімнатних рослин (частина ІІ) К-Ю. Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/?from=library/ilustrovana-enciklopedia-kimnatnih-roslin-castina-ii-k-u-100422.html Свідоцтво про публікацію: UK925957

                           Сайт naurok.com.ua

16. Презентація «Різноманітність ссавців». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/prezentaciya-riznomanitnist-ssavciv-80178.html  Сертифікат № ДБ-190180178

17. Презентація «Різноманітність ссавців». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/prezentaciya-riznomanitnist-ssavciv-80181.html Сертифікат № ДБ-190180181

18. Завдання для контролю знань з теми «Кров. Кровоносна система». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/zavdannya-dlya-kontrolyu-znan-z-temi-krov-krovonosna-sistema-80102.html Сертифікат № ДБ- 190180102

19. Самостійна робота з теми «Обмін речовин і перетворення енергії». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/samostiyna-robota-z-temi-obmin-rechovin-i-peretvorennya-energi-80415.html Сертифікат № ДБ-190180415

20. Презентація «Листок – бічний орган пагона». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/prezentaciya-listok---bichniy-organ-pagona-80422.html Сертифікат № ДБ-190180422

21. Презентація «Стебло – осьова частина пагона». Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua/prezentaciya-steblo-osova-chastina-pagona-80424.html Сертифікат № ДБ-190180424

22. Сценарій природничої гри «Біологічна карусель» для учнів 6 класу. Веб-адреса публікації: https://super.urok-ua.com/stsenariy-prirodnichoyi-gri-biologichna-karusel-dlya-uchniv-6-klasu/ 

  Протягом 2018-2019 нр опубліковано матеріали з досвіду роботи вчителя  Купрієнко Т.В.(вища кваліфікаційна категорія, «старший учитель»)

1.Веб-адреса публікації: https://super.urok-ua.com «Стародавні замки на теренах Західної України»(Сертифікат №ДБ-190187000 від 29.01.2019 р)

2. Веб-адреса публікації: https://super.urok-ua.com 87077«Виховний аспект уроку в межах Нової української школи.» »(Сертифікат №ДБ-190187077 від 30.01.2019 р)

3 Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua. «Презентація до уроку «Михайло Стельмах.Автобіографічна повість «Гуси-лебеді летять»як сповідь душі Михайла Стельмаха(свідоцтвоІХ 429914 від29.01.2019 р)

4. Веб-адреса публікації: https://naurok.com.ua. «Відео «Природа рідного краю  Михайла Стельмаха(свідоцтво DR 116013 від 29.01.2019 р)

Мех Галина Володимирівна, вчитель початкових класів: досвід роботи з теми «Формування ефективної взаємодії учасників навчального процесу шляхом впровадження педагогіки партнерства»(схвалено протоколом міської  методичної ради   від 21.11.2018 року №2).

Савицька А.В.,учитель історії та географії , досвід роботи з теми «Сценарії позакласних заходів з історії, українознавства, краєзнавства для учнів 6-11 класів”»(схвалено протоколом міської  методичної ради   від 21.11.2018 року №2).

Полегешко В.П.,учитель фізичної культури, узагальнив  досвід роботи з теми (конкурс з фізичної культури) «Інноваційний урок фізичної культури з елементами футболу» (схвалено протоколом №3 шкільної методичної ради   від 23.01.2019 року ).

Туровець Л.І.,вчитель початкових класів посіла ІІ місце у  міському конкурсі «Педагогічне есе».

       Апробовано програми: «вчителя-методиста» Змійок О.М. Культура і побут українського народу (Схвалено науково-методичною радою КВНЗ КЕОР «Академія неперерваної освіти»  Протокол №1 від 02.02.2017 року)

 Симонової В.П. Абетка з теорії світової літератури. Епос (Лист МОН України від 29.05.2015 року № 14.1/12-Г-333).

Загалом з різних напрямків освітньої діяльності  розроблено програми наступними педагогами: Мишко О.М : Програма «Ланцюжок здоров’я»(для молодших школярів). Галузою Н.О.-авторська програма з виховної роботи «Бути серед людей-ЛЮДИНОЮ», Купрієнко Т.В.- «Література рідного краю»,  Кибенок Н.В.- програма гуртка «Здоровим бути здорово».

      Вчителі Славутицької загальноосвітньої школи №3 підготували 29   переможців ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад  у 2018-2019 нр  , двох учасників на обласний етап (вчителі Кулачок Н.В.,Олекса В.М., результати попереду).Учні школи є учасниками та призерами Всеукраїнських та міжнародних конкурсів «Колосок», «Кенгуру», «Левеня», «Соняшник», «Грінвич», конкурсу ім. П.Яцика, конкурсу ім.Т. Шевченка, конкурсу, присвяченого шевченківським дням. Колектив пишається спортивними здобутками: І місце у міських змаганнях з представниками Національної гвардії України з міні-футболу, Ім. у спортивно-масовому заході «Олімпійське лелеченя», ІІІ м. у військово - патріотичному конкурсі «Джура»(вчителі Дідовець В.М., Полегешко В.П., Літош Л.М.), ІІІм. на обласному етапі Всеукраїнського військово-патріотичного фестивалю «Козацький гарт-2018»,м. Бровари(підготував команду учитель  фізичної культури Полегешка В.П.), І місце на міському етапі спортивних змагань серед учнів 4 класів «Веселі старти» (Диплом від 15.11.2018, вчителі Мех Г.В.,Сміян Н.І., Полегешко В.П.)

     Учні 8-11 класів показують хороші результати зі стрільби під час міських змагань та на заняттях гуртка  «Влучний стрілець» у шкільному тирі, який діє постійно(керівник гуртка вчитель предмету «Захист Вітчизни» Дідовець В.М.).А учениці 11 класу мають хороші сформовані  навички з предмету «Захист Вітчизни»(медична підготовка,учитель Поспішна Н.В.).

    У цьому навчальному році готують своїх 59 вихованців з  хорошими   результатами у  навчанні до складання ДПА  вчителі 4-х класів Сміян Н.І., Мех Г.В., 28 учнів 11 класу стануть випускниками 2019 (класний керівник-«старший учитель» Симонова В.П.).

     Непросто все дається , проте вміло, з гнучким підходом, професійно реалізують освітні цілі  програм НУШ  вчителі перших класів (як першопрохідці) Дідовець Тетяна Миколаївна(1-Б), яка тільки-но влилася до педагогічного колективу школи, та Мишко Олена Миколаївна.

     Учні нашої школи залюбки відвідують шкільну бібліотеку, завідувач якої Примаченко Н.М. завжди допомагає і їм, і вчителям.

     Педагоги нашого закладу зареєстровані   на освітніх  сайтах naurok.com.ua, vseosvita.ua  й  беруть участь у різних вебінарах (координатор- голова шкільної методичної ради, заступник директора з НВР Купрієнко Т.В.), наприклад:

 - Я-STEM-вчитель: як бути в тренді освіти (автор вебінару Устінова Наталія: свідоцтво веб-сайту vseosvita.ua  №В75-238942 від 04.12.2018);

  -Формування глобальної компетентності школярів як запоруки успішності молоді в сучасному світі (автор вебінару Дудіч Ганна:свідоцтво веб-сайту naurok.com.ua №В 77-238942 від 12.12.2018);

-Стандартизація та індивідуалізація навчання:вибір методики відповідно до потреб учнів (автор вебінару:Терно Сергій: свідоцтво веб-сайту naurok.com.ua №В 78-238942 від 14.12.2018);

- Приємно познайомитися. Я-Сучасний учень(автор вебінару О.С.Черниш, свідоцтво веб-сайту vseosvita.ua ТВ 9227322 від 11.01.2019 р.)

- Як створювати і використовувати різноманітні навчальні завдання для ровитку дослідницьких умінь учнів.( автор вебінару Г.В.Ягенська,  vseosvita.ua ,свідоцтво  МЕ 520249 від 21.01.2019р).

        В народі побутує думка , що краще один раз побачити , ніж сто раз почути. То ж зайдіть на  сторінку Славутицької школи №3 у «Ми у фейсбуці», яку наповнює світлинами  про цікаве шкільне життя невтомний «генератор» виховних ідей, заступник директора з навчально-виховної роботи Кукушкіна Наталія Петрівна, й ви переконаєтеся , що для наших учнів та їх  освітніх потреб в закладі педагоги разом з дітьми ,батьками ,адміністрацією, педагогом-організатором Літош Лілією Михайлівною роблять їх шкільні роки незабутніми.

      Зробивши очну екскурсію по школі, можна переконатися, що її матеріальну базу поповнено, у чотирнадцятьох кабінетах є мультимедійне обладнання, у  школі поміняно всі вікна на сучасні. Учні початкових класів мають можливість релаксувати у «кімнаті відпочинку та розваг» з її дитячим комфортним обладнанням (к.214). У школі працює радіо вісник.

      Проте  саме  в школі постійно дбають про умови для сучасного навчання . А найголовніший чинник , що формує учнівські компетентності, – це стабільний педагогічний колектив.

Отже, ми не намагаємося стати кращими за інших, ми прагнемо стати кращими за нас сьогоднішніх.

 

Підготувала заступник директора                        з НВР Т.В.Купрієнко

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
1062
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку