STEM Проєкт « Вторинне використання води у побуті»

Про матеріал
Мета: вчити дітей економно використовувати воду; формувати уявлення про значення води в природі та житті людини; виховувати прагнення бережливо ставитись до води
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт « Вторинне використання води у побуті»Бережи здоров’я змолоду, а водні ресурси – повсякчас. Мета: вчити дітей економно використовувати воду; формувати уявлення про значення води в природі та житті людини; виховувати прагнення бережливо ставитись до води. Підготувала Вчитель ЗПШ « Світанок» Світлана Приємець

Номер слайду 2

Чому важливо повторне використання води?Як повторно використовувати воду - приклади та звички

Номер слайду 3

Чому важливо вторинне використання води?Екологічні та економічні наслідки повторного використання води були вивчені в численних дослідженнях у країнах світу.сьогодні ми повинні діяти, дотримуючись заходів вторинного використання та переробки води. Іншими словами, дати нове використання, а не виливати після першого використання.

Номер слайду 4

Вода мовою математики. Екологічні задачіЦівка води товщиною в сірник за добу може призвести до втрат 480 л води. Скільки літрів води буде втрачено, якщо 1000 чоловік залишать не до кінця закритими крани? Скільком мешканцям вистачило б цієї води, якщо мінімальна її потреба для однієї людини на добу становить 3 л?Учні 4 класу очищали берег річкі Дніпро від сторонніх предметів. У перший день ними було очищено 100 м, у другій в 2 рази більше, ніж у перший, а в третій на 30 метрів більше, ніж у другій. Скільки метрів річки очистили учні?

Номер слайду 5

Екологічні задачі3. Здатність природних водойм до самоочищення (періодичність природного очищення): світовий океан – 2500 років;підземні води – 1400 років;полярні льодовики – 9700 років;гірські льодовики – 1600 років; підземний лід районів вічної мерзлоти – 10000 років. Побудувати діаграму самоочищення водойм.

Номер слайду 6

Як повторно використовувати воду - приклади та звички. Повторне використання води - це практика, яка охоплює різні та численні методи, які дозволяють нам повторно використовувати воду, яку ми використовували для приготування їжі, прання тощо. Нове використання, яке ми надаємо цій воді, буде дуже корисним, як для нашої кишені (заощаджуючи нас, споживаючи більше води та сплачуючи за ці зайві літри), так і для навколишнього середовища, оскільки ми знаємо, що брак води через посуху та метеорологічні зміни

Номер слайду 7

Повторне використання води для побутових потреб• Вода для приготування їжі: Приготування різноманітних страв і тушкованих страв (наприклад, макаронів, замочених бобових і відварених овочів), а також просте миття та полоскання фруктів і овочів дають нам можливість по-новому використати зайву воду, яку ми зазвичай викидаємо.

Номер слайду 8

Вода для душу. Чи знаєте ви, скільки води витрачається під душем? Під час душу ми витрачаємо від 30 до 40 літрів води щодня на людину. Ми можемо отримати уявлення про те, наскільки ця цифра непомірна, і про необхідність спробувати скористатися цією водою і повторно використати її. Для цього різні методи, такі як розміщення поліетиленових пакетів, пляшок чи інших контейнерів, дозволяють нам зберігати воду під час душу, а потім використовувати її для подачі, наприклад, туалету або миття посуду (з урахуванням залишків хімікатів). наприклад мила та шампуні, якими ми користувалися).

Номер слайду 9

Повторне використання води з поливу рослин. Після правильної фільтрації води в субстраті горщиків з декоративними, лікарськими або кулінарними рослинами, які є у нас вдома, ми можемо повторно використовувати зайву воду, яка накопичується в посуді, поставленому під горщик, для нових поливів і догляду за цими рослинами.

Номер слайду 10

Вода з кондиціонера. Також дуже корисно скористатися водою, яку ці пристрої зазвичай виділяють при охолодженні повітря, просто поставивши пляшку на кінець трубки для виходу води, яку вони виділяють. Цю накопичену воду можна без проблем використовувати для ручного прання одягу та/або посуду, а також для прасування одягу.

Номер слайду 11

Стічна вода з пральної машини. Чи знаєте ви, що на кожен кілограм одягу, який ми випраємо в пральній машині, витрачається близько 9 літрів води? Цей прилад, який полегшує та пришвидшує прання одягу, є одним із основних споживачів побутової води. Тому більш ніж вигідно встановити механізм, який дозволяє через трубу, підключену до самого приладу, отримувати зайву воду після прання та зберігати її в барабані. Пізніше ми можемо повторно використовувати його для миття автомобілів і мотоциклів, а також для миття підлоги та внутрішніх двориків.

Номер слайду 12

Повторно використовуйте воду, яка використовується вдома, для наших тварин. Як правило, вода, яка використовується для купання наших тварин, буде корисною для повторного використання в бачку унітазу або для того, щоб мати під рукою у тазі чи відрі, щоб використовувати її для цієї мети, замість змивання, тоді як вода, отримана в результаті очищення та обслуговування акваріум може стати в нагоді для поливу садових рослин, оскільки містить численні мінерали та органічні речовини в результаті життя риби в цій воді.

Номер слайду 13

Як повторно використовувати дощову воду. Поряд із численними методами вторинного використання води для побутових потреб, ми можемо додати ще один простий та ефективний захід, на цей раз, заснований на вторинному використанні дощової води. Доступні кожному, різноманітні та винахідливі методи використовуються для захоплення води, яка випадає під час сезону дощів, де б вона не була в кутку планети, де ми живемо.

Номер слайду 14

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 червня 2023
Переглядів
378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку