Арктичні конвої

Додано: 15 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
15 запитань
Запитання 1

В арктичних водах 1942 рік закінчився сміливим подвигом брит. есмінців, що провели конвой на Північ росії, і це призвело до кризи в німецькому командуванні відставки адмірала .... від командування МВФ.

варіанти відповідей

Редер

Кедінг

Запитання 2

Від січня до березня в ту подорож рушили ще 2 конвої із ..кораблів і 6 кораблів пливли незалежно. Допливло 40 кораблів. Коли скінчилася полярна ніч, ворогові стало легко атакувати нас. В квітні я погодився зупинити поставки до росіян цим шляхом аж до настання осінньої пітьми.

варіанти відповідей

42

45

23

Запитання 3

Увечері .. вересня Молотов викликав нашого посла в Москві і попросив відновити конвої. Коли ввечері 29 вересня ми зібралися в Лондоні для обговорення, у нас вже була полегкість в арктичних водах.

варіанти відповідей

21

22

23

Запитання 4

Ми вирішили надати .. конвої в листопаді, грудні, січні, лютому, з 35 кораблів. Але я застеріг їх, що потрібно видати візи брит. солдатам, що зараз на Півночі росії і допомагають з допомогою росіянам, так як вони повинні були отримати візи, щоб зробити заміну ще 2 місяці назад. І також попросив поліпшити умови, тих військових. То були дуже скромні вимоги.

варіанти відповідей

4

5

1

3

Запитання 5

2 тижні я від Сталіна нічого не чув. А потім прийшла відповідь. Сталін говорив, що не було угоди, щодо цих поставок, і Британія це робить з поваги і як обов'язок, повністю заперечевши мої слова. Я написав Рузвельту, що Сталін відповів грубо. .. жовтня я попросив совєтського посла ...., який замінив Майського, прийти до мене.

варіанти відповідей

18

19

Федор Гусєв

Ворошилов

Запитання 6

Я відав йому телеграму Сталіна у конверті і ввічливо попросив, що я не хочу її приймати і закінчую розмову. Нагадав, щоб він знайшов час поговорити з моєю дружиною, щодо російського фонду. Звичайно ця відмова від телеграми, зробила занепокоєння в совєтському уряді. .... конвой до росії став нагодою для морського бою з утішними для нас результатами.

варіанти відповідей

Листопадовий

Грудневий

Січневий

Лютневий

Запитання 7

....., після пошкодження "Tirpitz", був єдиним важким німецьким кораблем в арктичних водах.

варіанти відповідей

"Scharnhorst"

"Norfolk"

Запитання 8

"Scharnhorst" із 5 есмінцями виплив ввечері на Різдво 1943, щоб атакувати конвой, який плив за 50 миль на південь від .... острова .

варіанти відповідей

Ведмежого

Норвезького

Швецького

Запитання 9

Головнокомандувач ..... ішов найменшим ходом на пд. захід від конвою на своєму флагманському кораблі лінкорнів ......., з крейсером ... і 4 есмінцями.

варіанти відповідей

Фрейзер

Ляйпциг

"Duke of York"

"Jamaica"

"Stord"

Запитання 10

"Scharnhorst" двічі намагався вдарити по конвою. Його щоразу перехоплювали, і примушували боронитися крейсери та есмінці супроводу, тож після незначного бою, в якому були уражені, і "Scharnhorst", і брит. крейсер ...., німці припинили бій і відступили на південь. Тим часом по бурхливому морю на найвищій швидкості наближався головнокомандувач.

варіанти відповідей

"Norfolk"

"Stord"

Запитання 11

О .. годині .. хв серед арктичних сутінок "Duke of York" радаром виявив ворога на відстані 23 миль. "Scharnhorst" не здогадувався про наближення своєї долі, аж поки о .... "Duke of York" відкрив вогонь із відстані 12 000 ярдів освітлювальними набоями. Водночас адмірал Фрейзер послав свої 4 есмінця атакувати "Scharnhorst", коли трапиться нагода.

варіанти відповідей

16:17, 16:50

15:43, 16:05

Запитання 12

На одному з них – .... – був екіпаж із норвезьких військових моряків. "Scharnhorst", заскочили зненацька, і він повернув на схід. У бою, що точився, в нього кілька разів влучили, але він відірвався. Проте о ..., стали ясно, що його швидкість починає падати. Десь о 19:00 наші есмінці провели атаку на нього. 4 торпеди влучили в ціль. 1 есмінець був уражений.

варіанти відповідей

18:20

18:30

"Stord"

"Storch"

Запитання 13

"Scharnhorst" невдовзі потонув, із його екіпажу .... офіцерів і моряків, серед яких був і контр-адмірал Бей, ми змогли врятувати тільки .. чоловік.

варіанти відповідей

1970

2100

3456

45

36

121

Запитання 14

За всю війну на арктичному шляху ми втратили .. торгівельний корабель.

варіанти відповідей

91

34

103

87

Запитання 15

Сорок конвоїв до росії загалом перевезли матеріалів на суму ... млн фунтів стерлінгів, ... танків і понад ... літаків тільки із самої Британії.

варіанти відповідей

428, 5000, 7000

345, 4000, 7000

391, 5000, 8000

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест