Карфаген і Марракеш

Додано: 16 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
18 запитань
Запитання 1

.. грудня я повернувся з Тегерана в Каїр і знову оселився на віллі коло пірамід. Президент прибув того самого вечора. Адмірал .... повернувся в Індію, звідки переслав переглянутий план, який йому доручили підготувати, десантного нападу на Андаманські острови (операція .....).

варіанти відповідей

Маунтбеттен

Ейзенхауер

Александер

"Пірат"

"Чайка"

Запитання 2

Наступного дня я знову вечеряв із президентом. Зі мною був Іден. Ми засиділися за столом далеко за північ. Пополудні .. грудня відбулося перше після Тегерана пленарне засідання, але ми просунулися дуже мало.

варіанти відповідей

2

3

4

Запитання 3

Президент сказав, що має вилетіти .. грудня, тож усі рапорти мають бути підготовленими увечері в неділю .. грудня. Сталін сказав, що почне війну з Японією, після поразки Гітлера. Вирішили перетнути Ла-Манш у травні. В ній мали взяти 1 млн америк. і 500 або 600 000 брит. Щоб дати "Володар" якнайбільше шансів на успіх, вважали за необхідне, щоб війська, які висадяться на Рив'єру (операція .....), були якомога сильнішими.

варіанти відповідей

6, 5

4, 5

8, 9

"Ковадло"

"Рубін"

Запитання 4

Щодо того, що президент був за те, щоб Маунтбеттен наступав у Бенгальській затоці. Я сказав, що можливо треба буде забрати ресурси в Бенгальській затоці, щоб посилити "Володар" і "Ковадло". Я переконав його, що найважливіше це "Володар". Щодо висадки на Рив'єру, нам треба 2 десантні дивізії. .. грудня ми знову зустрілися.

варіанти відповідей

5

6

7

Запитання 5

Пополудні президент, вирішив відмовитись від плану захопити Андаманські острови. Ми всі зібралися наступного дня о .... вечора.

варіанти відповідей

На пів восьму

На пів сьому

На пів п'яту

Запитання 6

1 грудня я телеграфував президенту Іненю, сказавши, що він має приєднатися до нас в Каїрі. Домовилися, що буде присутній і ......

варіанти відповідей

Ворошилов

Андрій Вишинський

Іден

Запитання 7

Турки прилетіли 4 грудня. На Різдво я вже змирився з турецькою нейтральністю. За день до вильоту з Каїра президент повідомили мені хто точно командуватиме "Володар". Ми їхали в його машині з Каїра до пірамід. По дорозі він сказав, що не може відпустити Маршалла і запропонував .....

варіанти відповідей

Монтгомері

Ейзенхауер

Александер

Запитання 8

Я дав обід на віллі. Президент не мав часу оглядати пам'ятки, але я не міг його відпустити, щоб він не побачив сфінкса. Якось після чаю я мовив: "Ви повинні поїхати." Ми поїхали машиною і оглядали. Сфінкс не казав нам нічого і всміхався своєю незбагненною усмішкою. ..грудня я попрощався з президентом.

варіанти відповідей

6

7

8

Запитання 9

Я аж ніяк не почувався добре під час цієї подорожі та конференції, а коли вона вже наближалася до кінця, зрозумів, що дуже втомився. Я зауважив, що не витираюся після ванни, а лягаю на ліжко, загорнувшись у рушник, аж поки висохну. .. грудня невдовзі після півночі я і моя особиста група вилетіли в літаку в Туніс.

варіанти відповідей

11

12

10

Запитання 10

Я планував провести там одну ніч на віллі Ейзенхауера і полетіти наступного дня до штаб-квартири Александера і Монтгомері в Італії, де лютувала негода. Уранці ми були над аеродромами Тунісу. Нам сигналом повідомили не приземлятися там, а десь за ... миль. Ми всі вийшли, солдати розвантажували речі. Сидячи на ящиках з держ. паперами коло шифрувальних машин, я безперечно, почувався цілком виснаженим. Потім виявилося, що нас помилково відправили на другий аеродром, а сідати можна було і на першому. Ми знову сіли на літак і через 10 хв, були білля вілли.

варіанти відповідей

40

20

80

Запитання 11

Я сів у автівку ......, і коли ми трохи проїхали, я сказав: "Боюся, я мушу лишитися у вас на довше, ніж планував. Я геть виснажився і не можу їхати на фронт, поки не відновлю трохи сил." Увесь той день я проспав, а наступного дня почалася гарячка і симптоми пневмонії. Тож цієї пори я валявся у ліжку серед руїн Карфагену. Коли, рентгенівські знімки показали, що на одній моїй легені є затемнення, я збагнув, що це вже діагностував Морен.

варіанти відповідей

Ейзенхауера

Монтгомері

Александера

Запитання 12

Сульфапіридин застосували швидко і не відчував побічних ефектів. Тож після тижневої гарячки хвороба відступила. Я не почувався таким недужим, як того разу у лютому. Вирішили, що ...., буде головнокомандувачем у Середземному морі, а Александер буде командувати всією кампанією в Італії.

варіанти відповідей

Монтгомері

Вілсон

Маршалл

Запитання 13

Гарячка то посилювалася, то пригадала. Лікарі не хотіли, щоб я працював, але я не слухав їх. Я вирішив почитати роман. Колись давно я читав роман Джейн Остін ....., а тепер подумав, що треба взятися за "Гордість і упередження". Сара чудово читала його мені.

варіанти відповідей

Розум і почуття

Кохання і честь

Запитання 14

Одного ранку Чари не було на стільці біля мого ліжка, і я вже збирався просити, щоб принесли мені ящик телеграм у заборонені години, як вона зайшла із матір'ю. Я й гадки, не мав, що моя дружина прилетіла. Тоді, ще була негода, але вона долетіла. Я почав свої зусилля .. грудня, коли начальник Імперського генштабу приїхав у Карфаген провідати мене по дорозі в Італію.

варіанти відповідей

19

21

18

24

Запитання 15

Ми хотіли поїхати туди разом, але через мою хворобу не вийшло. На Різдво я цілий ранок проводив у Карфаген і конференцію. Були Ейзенхауер, ......

варіанти відповідей

Александер

Вілсон

Беделл Сміт

Теддер

Джон Каннінгем

Марк Кларк

Запитання 16

Лорд Морен вважав, що після Різдва я можу покинути Карфаген, але наполягав, щоб я три тижні відпочив. Я мав бути в .... гостем армії США.

варіанти відповідей

Марракеші

Каїрі

Алжирі

Касабланці

Запитання 17

При тому я довго в Карфагену і німці могли вирахувати де я. Мені було важко йти і сідати в авто. Ми вилетіли, але з'явилися небезпечні хмари. Я сказав летіти вище і принесли кисень. Я всю дорогу добре почувався і ми сіли десь о .. годині в Марракеші. Другий літак, здійснив дуже важкий небезпечний політ через ущелини . На такій малій висоті погода була кепська. Літак сів без пригод через годину після нас, одні його двері виникло, і майже всіх нудило. Я відчував жаль, що люди через мене зазнали таких ризиків.

варіанти відповідей

4

5

3

Запитання 18

.. грудня прибула телеграма від Рузвельта, згідно якої він погодився відкласти відплиття 56 десантних суден за умови, що "Володар" лишається головною і буде здійснена вчасно. Я був задоволений. Отже, .. січня за чудової погоди ми всі полетіли до Гібралтару.

варіанти відповідей

28, 14

26, 12

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест