Ціни і ціноутворення в ринкових умовах

Додано: 3 листопада 2021
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 352 рази
10 запитань
Запитання 1

Ціни виконують такі основні функції:


варіанти відповідей

інформаційну, контрольну, аналітичну, стимулюючу

обліково-вимірювальну, регулюючу, розподільну, стимулюючу

Запитання 2

Ціни, за якими реалізується продукція і надаються послуги іншим підприємствам і організаціям - це:

варіанти відповідей

гуртові(оптові)

виробничі ціни

закупівельні ціни

кошторисні ціни

Запитання 3

Ціни за якими державні, колективні та приватні підприємства розраховуються між собою або з посередником за великі партії товарів - це:

варіанти відповідей

гуртові(оптові)

виробничі ціни

закупівельні ціни

кошторисні ціни

Запитання 4

Ціни, за якими сільськогосподарські виробники продають свою продукцію державним, кооперативним, переробним, торговельним та іншим фірмам - це:

варіанти відповідей

гуртові(оптові)

виробничі ціни

закупівельні ціни

кошторисні ціни

Запитання 5

Ціни та розцінки, які використовуються для визначення розрахункової вартості нового будівництва, реконструкції будівель та споруд, їх розширення та переоснащення - це:

варіанти відповідей

гуртові(оптові)

виробничі ціни

закупівельні ціни

кошторисні ціни

Запитання 6

Роздрібні ціни – це:

варіанти відповідей

ціни, за якими реалізується продукція і надаються послуги іншим підприємствам і організаціям

ціни, за якими сільськогосподарські виробники продають свою продукцію державним, кооперативним, переробним, торговельним та іншим фірмам

ціни, за якими населення купує товари у державній, колективній і приватній торгівлі

ціни за якими державні, колективні та приватні підприємства розраховуються між собою або з посередником за великі партії товарів

Запитання 7

Розрахувати відпускну ціну виробника 1 кг печива "Баварське", якщо собівартість 1 кг 65,00 грн, рентабельність 18%, ставка ПДВ 20%. Округлювати до десятків копійок, наприклад 118,94 грн. = 118,90 грн

варіанти відповідей

76,70

92,00

15,34

98,00

Запитання 8

Розрахувати відпускну ціну виробника 1 виробу хліб "День і ніч", якщо собівартість 1 виробу 8,70 грн, рентабельність 15%, ставка ПДВ 20%. Округлювати до десятків копійок, наприклад, 18,02 грн. = 18,00 грн

варіанти відповідей

12,00

11,00

10,00

13,00

Запитання 9

Оберіть із запропонованих варіантів, елементи ціни посередника. Декілька правильних відповідей.

варіанти відповідей

Собівартість

Прибуток

Податок на додану вартість

Націнка посередника

Торговельна надбавка

Запитання 10

Оберіть із запропонованих варіантів, елементи відпускної ціни виробника. Декілька правильних відповідей.

варіанти відповідей

Собівартість

Прибуток

Податок на додану вартість

Націнка посередника

Торговельна надбавка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест