Глухий кут у Середземномор'ї

Додано: 15 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Через кілька днів після повернення з Галіфакса я послав генералові Ейзенхауеру телеграму: "Чотири п'ятих наших зусиль слід присвячувати нарощуванню військ в Італії. Одну десяту – завоюванню ..... і домінування в Адріатичному морі. Останню десяту зосередити на Родосі."

варіанти відповідей

Корсики

Неаполю

Генуї

Запитання 2

Острови ...., ..., .... були острівними фортецями.

варіанти відповідей

Родос

Сардинія

Лерос

Кос

Корсика

Запитання 3

Генерал Вілсон прагнув захопити Родом. У серпні 8-му індійську дивізію навчали і готували до цієї операції, і вона мала вирушити .. вересня. Але американці чинили на нас сильний тиск, в 26 серпня оголосили відправити на Далекий Схід для операцій проти Бірми судна, які могли б транспортувати дивізію на Родос. Вілсон розіслав де,кі групи по іншим островам, але на Родос не міг.

варіанти відповідей

1

5

10

Запитання 4

Німці на нарадах, голосили, що треба евакуювати Крит і решти островів Егейського моря, поки ще є час. Але Гітлер цього не хотів. Наприкінці вересня острови Кос, Лерос і Самос були окуповані кожен одним батальйоном. Якщо не брати до уваги Родос, то стратегічно важливим був ...

варіанти відповідей

Кос

Корсика

Запитання 5

Тільки на ньому могли діяти наші винищувачі. Кос став першим об'єктом ворожої контратаки, тож на світанку .. жовтня німецькі парашутисти опустилися на аеродром і перемогли 1 єдину роту, що захищала його. 22 вересня Вілсон просив морського ескорту і бомбардувальників, 3 танкодесантні кораблі, кілька транспортних суден, госпітальне судно і транспортних літаків для атаки на Родос. Я був стривожений нашою нездатністю підтримати ці операції і телеграфував Ейзенхауеру.

варіанти відповідей

3

4

5

Запитання 6

Німці перевели багато літаків в ..... море, що становило нам небезпеку. Я просив Рузвельта про допомогу з Родом, але він відмовив. Рузвельт, писав, що це поставить під загрозу "Володар". Я писав йому іще раз. Я приготував все для польоту в Туніс, де збирались на нараду головнокомандувачі. Проте Рузвельт вважав мою там присутність недоречною. Отже, я скасував візит. Дійшла звістка, що Гітлер готує війська на південь Італії. Родос був скалкою в нашому тілі, а турки не хотіли давати нам свої аеродроми.

варіанти відповідей

Егейське

Іонічне

Адріатичне

Запитання 7

Усім нашим надіям на Егейське море було покладено край. І німці наступали. Саме з островами Лерос і Родос, я мав найбільші розбіжності з Ейзенхауером. Італія оголосила війну Німеччині. Муссоліні втік. Італійський флот приєднався до нашого. За порадою Кессельрінга, Гітлер змінив думку і вирішив воювати не тільки на півночі Італії, але й на півдні. Обрана лінія, так звана зимова позиція, пролягала за річкою .... Круті гори, стрімкі річки робили її сильною.

варіанти відповідей

Гарильяно

Сангро

Темза

Запитання 8

Німці мали в Італії .. дивізій, а союзники ..

варіанти відповідей

19, 13

21, 11

18, 12

Запитання 9

Негода, дощі, болото, повені відсунули наступ 8-ї армії до .. листопада, але потім вона значно пересунулася вперед. Зимою взяли трохи територій, але нічого важливого. Зима нам заважала.

варіанти відповідей

23

24

28

Запитання 10

Отже, становище в Італії змінилося не на нашу користь. Німці отримали підкріплення і наказ оборонятися. Натомість союзники, навпаки, послали .. своїх найкращих дивізій з Італії і Середземного моря назад в Англію для перетину Ла-Маншу 1944.

варіанти відповідей

4

6

8

Запитання 11

4 додаткові дивізії, які я зібрав і послав, не надолужити цієї втрати. У цьому періоді війни всі великі стратегічні комбінації зх. держав були обмежені і викреслені браком танкодесантних суден для транспортування не так танків, як різних авто. Літери ...(танкодесантне судно) ятрили мізки всіх.

варіанти відповідей

"FSD"

"LST"

"DTD"

Запитання 12

Якби частині десантних суден, які були призначені для участі в операції "Володар", дозволили на зиму лишитися в Середземному морі, не було б жодних труднощів у досягненні успіху в італійській компанії. Якщо б "Володар" був не .. травня, а пізніше це б не зашкодило.

варіанти відповідей

12

1

3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест