Висадка в Анціо

Додано: 16 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
21 запитання
Запитання 1

Муссоліні інтернували на острові ...., а згодом на острові .... неподалік від берега Сардинії.

варіанти відповідей

Корсика

Понц

Маддален

Запитання 2

Боячись німецького нападу, Бадольйо наприкінці серпня перевів Муссоліні на невеликий гірський курорт високо в горах Абруццо в Центр. Італії. В поспіху втечі з Рима агентам поліції не дали точних інструкцій, і Муссоліні стерегли .....

варіанти відповідей

Поліція

Карабінери

Фашисти

Запитання 3

Уранці в неділю .. вересня 90 німецьких парашутистів приземлилися поблизу від готелю, де тримали дуче. Його вивезли без ніяких жертв на легкому німецькому літаку і повели у Мюнхен.

варіанти відповідей

12

10

21

25

Запитання 4

Протягом наступних днів вони обидва обговорювали, як продовжити життя італ. фашизму. 15 вересня дуче оголосив, що знову очолює фашистський рух і, що нова Республікансько-фашистська партія відродить уряд. Наприкінці вересня дуче розмістив свою штаб-квартиру на берегах озера .....

варіанти відповідей

Гарда

Сало

Мережа

Запитання 5

Цей уряд називався Сало. Італія занурилася в жахіття громадянської війни. Коли Муссоліні приїхав у Мюнхен, то побачив там доньку ... з її чоловіком Чіано, що втекли під час капітуляції Рима, і хоча Чіано голосував проти свого тестя, він сподівався на примирення. Це обурило Гітлера, який вже був посадив родину Чіано під домашній арешт. Небажання дуче покарати зрадників фашизму, надто Чіано, була головною причиною, чому Гітлер був низької думки про дуче.

варіанти відповідей

Едду

Сару

Міллу

Запитання 6

Тілько коли Сало почала падати, Муссоліні погодився розправитися зі зрадниками фашизму. Всі хто голосували проти фашизму, і Чіано, отримали смертний вирок. Не зважаючи на благання і погрози Едди, дуче не зласкавився. У січні 1944 групу, де був і Чіано,і 78-річний маршал ...., вивели щоб заподіяти їм смерть: їх прив'язали до стільців і розстріляли в спину.

варіанти відповідей

де Боно

Бароль

Запитання 7

Тим часом у перші тижні січня ми інтенсивно готувалися до операції ...., як ми називали Анціо в наших шифрах. Бої були запеклі, бо німці мали намір не дати нам прорвати лінію ....,яка з Кассино як центр. пунктом становила останні позиції їхньої глибокої зони оборони. В тих скелястих горах вони створили велику систему укріплень.

варіанти відповідей

"Рінь"

"Тінь"

"Сонце"

Густава

Зігфріда

Запитання 8

Пополудні .. січня конвої для Анціо були вже в морі, їх прикривала наша авіація. Погода була дуже сприятлива для наближення потай. 6 корпус, який складався з 3-ї америк. і 1-ї брит. дивізії під командуванням америк. генерала ....., висадився на узбережжі Анціо о .. годині ночі 22 січня. Опір був дуже невеликий і жертв майже не було.

варіанти відповідей

21

20

Лукаса, 2

Цистерни, 1

Запитання 9

До півночі висадили 36 000 чоловік і понад 3 000 машин. Але тепер сталося лихо. Генерал Лукас обмежився тим, що зайняв плацдарм і вивантажив на берег озброєння і машини. Генерал ...., командувач 1-ї брит. дивізії, прагнув наступати в глиб.

варіанти відповідей

Пенні

Рапідо

Морган

Запитання 10

Проте його резервну бригаду тримали позаду корпусу. 22 і 23 січня почалися невеличкі пробні атаки проти Цистерни і Камполеоне. Командир експедиційних військ не намагався піти в загальний наступ. До вечора .. січня висадилися вже обидві дивізії з прикріпленими до них військами. Оборонні споруди плацдарму міцніли, а можливість для потужного наступу була втрачена. Кессельрінг швидко відреагував на це.

варіанти відповідей

24

23

22

Запитання 11

Основна частина його резервів уже воював проти нас на фронті в Кассино, але він зібрав усе, що мав напохваті, і за 48 годин сформував еквівалент десь 2 дивізій, щоб чинити опір нашому дальшому наступові. .. січня ми отримали серйозні новини. Гвардійська бригада пішла вперед, але була все ще за півтори милі від Камполеоне, а американці досі перебували на південь від Цистерни. Александер повідомив, що він не задоволений швидкістю наступу.

варіанти відповідей

27

26

25

Запитання 12

Тим часом наші атаки на Кассино тривали й далі. Спершу наші війська добре просунулися. Ми перетнули річку Рапідо вище міста Кассино і атакували в пд. напрямку в бік пагорба, де стояв монастир, поте німці зміцнили оборону і трималися, а на початку лютого ми виснажилися. З Адріатики перекинули Новозеландський корпус із трьох дивізій, і .. лютого почалася наша друга велика атака з бомбардування самого монастиря.

варіанти відповідей

15

10

8

Запитання 13

Височина, на якій стояв монастир, давала змогу спостерігати злиття річок Рапідо і Лірі і була стрижнем усієї німецької оборони. Це була славетна будівля. Виникла суперечка, чи треба її знову руйнувати. В монастирі не було німців, але ворожі укріплення навряд чи можна було відокремити від самої споруди. Тому потрібно було в першу чергу бомбардувати з повітря, а потім сухопутні війська. Отже, 15 лютого, попередивши ченців, скинули понад ... тонн бомб і заподіяли великих руйнувань. Результат був незадовільний. Німці тепер мали всі підстави використовувати руїни, як їм заманеться, і це забезпечило їм кращі можливості оборони, ніж коли монастир був цілий.

варіанти відповідей

450

500

350

Запитання 14

2 ночі поспіль 4-та індійська дивізія марно намагалася захопити пагорб, де стояв монастир. У ніч на .. лютого вдалися до третьої спроби. Бій був відчайдушним, і всі наші солдати, які доходили до пагорба загинули. Згодом цієї ночі 1 бригада обійшла пагорб і рушила прямо на монастир, але наткнулася на приховану ущелину, щедро заміновану і прикриту вогнем ворожих кулеметів. Тут бригада зазнала тяжких утрат і зупинилася. Пряма атака на Кассино зазнала невдачі.

варіанти відповідей

18

21

23

22

Запитання 15

Тепер ми повинні повернутися до плацдарму в Анціо. .. січня там висадилася 1-ша америк. панцерна дивізія, а 45-та америк. дивізія підпливла. Всі висадки були на незручних берегах, або через крихітний рибальський порт. Того самого дня 6 корпус здійснив першу потужну атаку. Здобули трохи території, але 3 лютого ворог почав контратаку. Це було розчаруванням.

варіанти відповідей

31

30

29

Запитання 16

До очікуваної відчайдушної спроби зітхнути нас у море вдалися .. лютого, коли ворог застосував понад 4 дивізії з підтримкою 450 гармат і рушив в атаку прямо на південь із Камполеоне. Того дня військам перед боєм прочитали особливий наказ Гітлера. Він вимагав, щоб наш плацдармний "абсцес" ліквідували за три дні. Атака сталася незручної миті, коли 45-та америк. і 56-та брит. дивізії, переведені з фронту під Кассино, саме заміняли нашу сміливу 1-шу дивізію, яка невдовзі знову опинилася в бою.

варіанти відповідей

16

17

18

Запитання 17

В нашу лінію оборони увігнався глибокий, небезпечний клин, відхиливши її до межі початкового плацдарму. Далі відступати було нікуди. Ще не минули три дні, які дав Гітлер, як німецька контратака захлинулася. І ми перемогли. Гітлер удався до ще однієї спроби в кінці лютого. Три німецькі дивізії атакували .. -тю америк. дивізію. Ці дивізії були ослаблені попередньою невдачею. Американці трималися, атака згасла за день, німці втратили понад .... вбитих.

варіанти відповідей

3

5

3000

2 500

1 500

Запитання 18

На початку березня погода загнала всіх у глухий кут. У 5 стихії Наполеона – в болоті – загрузли обидві сторони. Тепер ми мали в Італії .. дивізій, але зазнали тяжких втрат. Ворог мав .. дивізій на південь від Рима і ще 5 у Пн. Італії.

варіанти відповідей

20, 19

25, 22

18, 21

Запитання 19

Тепер не було надії вийти за межі плацдарму Анціо і не було перспективи швидко з'єднати наші обидві групи військ, поки не буде прорваний фронт під Кассино. Тоже, треба було зміцнити плацдарм, замінити наші війська, створити запаси. Часу було обмаль, бо багато десантних суден, мали скоро поплисти на "Володар". Хоча становище в Анціо тепер уже не викликало тривоги, кампанії в Італії загалом захрясла. Ми сподівалися, що німців на цей час уже проженуть на північ від Рима. Готування до третьої битви під Кассино почалися невдовзі після лютневої невдачі, але негода відклала її до .. березня

варіанти відповідей

15

21

20

31

Запитання 20

Цього разу головною нашою метою було місто ..... Після важкого бомбардування, коли скинули майже тисячу тонн бомб у бій пішла піхота. До вечора більша частина міста була в наших руках. А 4-та індійська дивізія, просувалася вперед до монастиря. Потім битва повернулась проти нас. Наші танки не могли подолати широких вирв, спричинених нашим бомбардуванням. Минуло 2 дні, аж поки танки прийшли на допомогу. Ворог непомітно підтягнув підкріплення. Лютувала негода: буря і дощ.

варіанти відповідей

Неаполь

Кассино

Анціо

Запитання 21

Битва в руїнах Кассино точилася до .. березня з жорсткими атаками і контратаками. Новозеландці і індійці не могли йти вперед. Проте ми зробили міцний плацдарм над річкою Рапідо .

Отакою була історія боротьби на плацдармі Анціо. Ми швидкий висадились, але вороги оговтався.

варіанти відповідей

23

20

31

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест