Контрольна робота №2 10 клас

Додано: 16 травня
Предмет: Хімія, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Установіть відповідність між формулою речовини та класом, до якого вона належить

Формула речовини                                   Клас

А) С3Н7СООН                                      1 естери

Б) С6Н12О6                                           2 спирти

В) С2Н5СООСН3                                  3 карбонові кислоти

Г) С2Н5ОН                                            4 вуглеводи

                                                              5 альдегіди

варіанти відповідей

а-3, б-1, в-2, г-5

 а-1, б-2, в-4, г-5

а-3, б-4, в-1, г-2

а-4, б-3, в-1, г-2

Запитання 2

Установіть відповідність між органічною речовиною та якісним реактивом на неї.

а) Гліцерол

б) Метанова кислота

в) Ацетилен


1) KMnO4

2) Cu(OH)2

3) лакмус

варіанти відповідей

а) 1, б) 2, в) 3

а) 3, б) 2, в) 1

а) 2, б) 1, в) 3

а) 2, б) 3, в) 1

Запитання 3

Позначте насичені карбонові кислоти

варіанти відповідей

стеаринова

олеїнова

пальмітинова

лінолева

Запитання 4

Укажіть твердження, що стосуються сахарози

варіанти відповідей

 C6H12O6  

C2H4O2 

 C12H22O11

C2H6

моносахарид

дисахарид

полісахарид

Запитання 5

Визначити речовину Х у перетворенні: крохмаль → Х → етанол

варіанти відповідей

фруктоза

глюкоза

целюлоза

лактоза

Запитання 6

Вкажіть ознаки, що характеризують амінокислот:

варіанти відповідей

належать до класу альдегідів

проявляють амфотерні властивості

мають аміногрупу

належать до класу нітрогеновмісних сполук

газоподібні речовини

мають карбоксильну групу

Запитання 7

В результаті біуретової проби на білок спостерігаємо:

варіанти відповідей

жовте забарвлення

зелене забарвлення

червоне забарвлення

фіолетове забарвлення

Запитання 8

Денатурація - це


варіанти відповідей

оборотний процес зсідання білка

втрата природних якостей білка під час його розчинення у воді

руйнування складної структури білка, що призводить до втрати ним біологічної активності

розщеплення полімерної білкової молекули на амінокислоти

Запитання 9

Укажіть всі правильні твердження

варіанти відповідей

Білки-це природні полімери

При нагріванні відбувається денатурація білків

Білки утворюються з альфа-амінокислот

Молекули білків стійкі до дії сильних кислот

Молекулярну масу білкових молекул не можна визначити

Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається пептидним

Запитання 10

Які вуглеводи розчиняються у воді

варіанти відповідей

Крохмаль

Целюлоза

Глюкоза

Сахароза

Клітковина

Запитання 11

Ізомером глюкози є:

варіанти відповідей

сорбіт

целюлоза

сахароза

фруктоза

Запитання 12

Оберіть фізичні властивості, які характерні для целюлози:

варіанти відповідей

тверда речовина

волокниста речовина

жовтого кольору

білого кольору

добре розчиняється у воді

нерозчинна речовина

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест