Наступ на Італію

Додано: 15 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
16 запитань
Запитання 1

Квебекська конференція скінчилася .. серпня. Всі розлетілися. Нам треба було декілька днів перепочити. Полковник Кларк, мав ранчо десь за 75 миль від міста, серед гір і соснових лісів. Там лежить Снігове озеро, величезне водосховище. Брук і Порелл були запеклими і досвідченими рибалками. Я пообіцяв, що приєднаюсь до товариства як зможу, бо мав виступити по радіо .. серпня.

варіанти відповідей

29

30

31

Запитання 2

Я кілька днів лишався в цитаделі, ходячи годину по бастіонах кожного пообіддя. Я проїхався по місту, і мене тепло вітали всі люди. Я був присутній на засіданні канадського кабінету міністрів. Я мав честь скласти присягу як таємний ...... кабінету міністрів домініону.

варіанти відповідей

Радник

Член

Голова

Запитання 3

У радіопередачі треба було так багато про що казати, і про що промовчати, що я ніяк не міг зосередитися. Я подумав, що можу поєднати риболовлю вдень із готуванням до радіопередачі ввечері. Я вирішив спіймати полковника Кларка на слові і вирушив із дружиною на автівці. Я знав, що Паунд при можливості міг вставати о .., .. ранку, щоб порибалити пару годин, перед Адміралтейством. Проте тепер він сидів у своїй квартирі.

варіанти відповідей

4, 5

6, 7

5, 6

Запитання 4

Ми здійснили чудову цілоденну подорож річковою долиною, а переночувавши по дорозі в одному готелі, доїхали з дружиною до просторої дерев'яної хатини на озері. Брук і Портел мали виїхати наступного дня. Все склалося добре. Вони ловили по сотні риб щодня. Дружина і я випливли в окремих човнах на кілька годин, і хоча ми обоє не мали ніякого досвіду, все таки наловили чимало чудової риби. Нам інколи давали вудки з трьома гачками і одного разу я зловив одразу три рибини. Президент хотів приїхати, але обов'язки не дали йому змоги. Я послав йому в ....

найбільшу рибину, яку зловив.

варіанти відповідей

Гайд-парк

Вашингтон

Нью-Йорк

Білий дім

Запитання 5

Ми повернулися в Квебек увечері .. серпня. .. серпня звернувся до канадського народу.

варіанти відповідей

29, 31

28, 29

29, 30

Запитання 6

Наступного дня я добувся до Білого дому. Після обіду ми з президентом розмовляли в його кабінеті і до нас прийшов Паунд. Наступного ранку Паунд прийшов до мене і заявив, що повинен подати у відставку, в нього старався інсульт і правий бік паралізований. Я звільнив його, сказав, що треба перепочити і поїхати зі мною на батьківщину. Протягом днів я з президентом вели таємні переговори з Бадольйо. Я навмисне затримався в США, щоб легше було спостерігати за Італією. У день мого прибуття в Вашингтон, Бадольйо погодився капітулювати перед союзниками, а .. вересня в оливковому гаю неподалік від Сиракуз генерал ..... підписав військові умови капітуляції Італії.

варіанти відповідей

2

3

Кастельяно

Кемпль

Запитання 7

Ще до світанку того самого дня брит. 8-ма армія перетнула Мессинську протоку для вступу в Італію. .. вересня до Рима послали америк. генерала ...... з 82-ї авіадесантної дивізії. Його таємна місія полягала в тому, щоб домовитися з італ. генштабом, що аеродроми навколо столиці захоплять протягом ночі на .. вересня.

варіанти відповідей

7, 8

6, 8

7, 9

Тейлора

Кастельяно

Брука

Запитання 8

Але ситуація змінилася, відколи генерал Кастельяно попросив по захист із боку союзників. Німці мали могутні війська і аеродроми. Італійці мали мало боєприпасів. Тейлор просив про зустріч із Бадольйо. Боялися, якщо буде офіційна капітуляція, то німці окупують Рим. .. вересня о 2 ночі Тейлор зустрівся із Бадольйо. Авіадесант скасували, бо безпеку римських аеродромів неможливо гарантувати.

варіанти відповідей

8

9

10

Запитання 9

Ейзенхауер мав тепер швидко ухвалити рішення. Атака на Салерно мала початися менше ніж за 24 години. Він відмовив у проханні Бадольйо і о .. годині передав по радіо оголошення про перемир'я. Капітуляція Італії завершилася.

варіанти відповідей

18

21

20

Запитання 10

Протягом ночі з .. на .. вересня німці почали оточувати Рим. Бадольйо і королівська родина перебралися в будівлю Військового міністерства. Уранці вони доплили до Бриндизі.

варіанти відповідей

8 на 9

7 на 8

9 на 10

Запитання 11

8 вересня вранці основна частина італ. флоту відповідно до інструкцій союзників випливла із Генуї та Спеції задля переходу з метою капітуляції до Мальти, тож не було авіаційного прикриття. Наступного дня на них напали німецькі літаки з баз у Франції. Флагманський корабель ..., був уражений і вибухнув, загинуло дуже багато людей, зокрема головнокомандувач адмірал .....

варіанти відповідей

"Italia"

"Roma"

Стопфорд

Бергаміні

Запитання 12

Лишивши кілька легких суден для порятунку тих, хто вижив, решта флоту пливла далі. 10 вересня їх зустріли брит. кораблі і ескортували до Мальти. Перепливши Мессинську протоку, 8-ма армія практично не натрапляла на опір. Але ввечері .. листопада Александер прислав мені сигнал "Zip".

варіанти відповідей

1

8

23

15

Запитання 13

Ми планували, що я і ті члени нашої групи, хто ще не вилетів до Англії, повертатимуться на батьківщину морем, і нас чекав крейсер. Я перервав поїздку потягом, щоб попрощатися з президентом, і був з ним у Гайд-парку, коли почалася битва за ....

варіанти відповідей

Рим

Неаполь

Салерно

Запитання 14

Я знову сів у потяг увечері .. вересня, доїхавши до Галіфакса вранці 14 вересня. 14 вересня Каннінгем послав .... і ....., які прибули на Мальту, привівши для капітуляції основну частину італ. флоту.

варіанти відповідей

13

12

"Valiant"

"Warsprite"

"Renown"

Запитання 15

На жаль, пополудні 16 вересня лінкорн "Warsprite" був пошкоджений бомбою. Для мене було полегкість опинитися на борту корабля. Адмірал .... помер 21 жовтня, в день Трафальгарської битви.

варіанти відповідей

Брук

Паунд

Каннінгем

Запитання 16

Ми вступили в Неаполь .. жовтня. Ми перемогли.

варіанти відповідей

1

3

5

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест