Практична робота №5 "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах"

12 запитань
Запитання 1

Дослід 1. Виявлення крохмалю в продуктах харчування. Вибери номери пробірок в яких йод змінив своє забарвлення

варіанти відповідей

Пробірка №1

Пробірка №2

Пробірка №3

Пробірка №4

Пробірка №5

Пробірка №6

Пробірка №7

Пробірка №8

Запитання 2

Дослід 1. Виявлення крохмалю в продуктах харчування.

Крохмаль можна визначити

варіанти відповідей

за зовнішнім виглядом

 за продуктами згоряння

дією спиртового розчину йоду

Запитання 3

Дослід №2. Виявлення глюкози у фруктах і медові.

Для отримання осаду купрум(ІІ) гідроксиду треба провести реакцію між

варіанти відповідей

купрум(ІІ) сульфатом і лугом

купрум(ІІ) оксидом і хлоридною кислотою

купрум(ІІ) сульфатом і хлоридною кислотою

Запитання 4

Дослід №2. Виявлення глюкози у фруктах і медові.

Зміни, які відбулися з купрум(ІІ) гідроксидом у кожній з трьох пробірок свідчать про те, що глюкоза

варіанти відповідей

міститься в речовинах, які знаходяться в трьох пробірках

не міститься в жодній з трьох пробірок

Запитання 5

Дослід №2. Виявлення глюкози у фруктах і медові.

За допомогою купрум(ІІ) гідроксиду в глюкозі виявляємо наявність

варіанти відповідей

гідроксильних груп (-ОН)

карбоксильної групи (-СООН)

Оксигену

Запитання 6

Дослід №3. Виявлення жиру в насінинах рослин.

За допомогою експерименту наявність жиру в насінинах було

варіанти відповідей

доведено

не доведено

Запитання 7

Дослід №4. Виявлення органічних кислот.

Органічні кислоти було виявлено у пробірках

варіанти відповідей

№1,№2

№1,№2, №3

№1,№3

№2,№3

Запитання 8

Дослід №4. Виявлення органічних кислот.

Зміна кольору універсального індикатору вказує на наявність в розчинах

варіанти відповідей

йонів Гідрогену Н+

гідроксид-аніонів ОН-

кислого середовища

лужного середовища

Запитання 9

Дослід №4. Виявлення органічних кислот.

Чи можна, за результатами досліду, сказати, що молоко було

варіанти відповідей

свіже

прокисше

Запитання 10

Дослід №5. Виявлення білків.

Чи відбулося осадження білків, які містилися в молоці?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

Дослід №5. Виявлення білків.

Білки – це…

варіанти відповідей

природні полімери

синтетичні полімери

мономери

Запитання 12

Загальний висновок.

Чи зможеш ти, за допомогою реакцій, які були проведені під час виконання практичної роботи, визначати якість харчових продуктів

варіанти відповідей

так

ні

не знаю

мені це не потрібно

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест