Рим і день висадки в Нормандії

Додано: 16 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
8 запитань
Запитання 1

Глухий кут в Анціо і Кассино зупинив наступ союзників в Італії на 2 місяці. Наші війська мала відпочити і перегрупуватися. Могутня союзна авіація об'єдналася, атакуючи наземні комунікації ворога зі сподіваннями, що їх можна буде перерізати і війська за браком припасів будуть змушені відступити. Ця операція називалась ....

варіанти відповідей

"Зашморг"

"Найвік"

Запитання 2

Головними цілями були мости, віадуки ті інші місця. Німців намагалися виморити голодом. Операція тривала понад 6 тижнів і завдала ворогові великої шкоди. З'єднання наших обох армій і взяття Рима відбулися швидше, ніж ми передбачали. На той час Кларк мав понад .. дивізій, 4 з яких французькі, на фронті від моря до річки Лірі; звідти 8-ма армія, тепер під командуванням Ліза, займав лінію, яка тяглася через Кассино в гори. Загалом союзники мали понад .. дивізій.

варіанти відповідей

7, 28

5, 23

8, 22

Запитання 3

Наша атака стала для ворога несподіванкою. Великий наступ почався .. травня о .. годині.

варіанти відповідей

11, 23

16, 22

18, 19

Запитання 4

Вранці 18 травня ми остаточно очистили Кассино. 25 травня німці вже повністю відступали. 6 дивізій під командуванням америк. генерала ..... стояли на плацдармі Анціо і кинулися вперед одночасно з наступом 8-ї армії. Наші війська об'єдналися.

варіанти відповідей

Траскота

Александера

Запитання 5

Але вночі 2 червня німецький опір був зламаний і ми пішли на Рим. .. червня о ... годині, перші підрозділи америк. 88-ї дивізії вийшли на площу Венеції в серці столиці.

варіанти відповідей

4, 7:15

5, 8:45

4, 7:25

Запитання 6

Опівдень 6 червня 1944, я попросив Палату громад про офіційне визнання визволення Рима союзниками під командуванням Александера. Цю новину повідомили напередодні ввечері. Пополудні я повідомив Сталіну, що операція йде добре. Сталін відповів швидко. .. червня генерал Монтгомері повідомив, що він добре влаштувався на березі, щоб прийняти нас. Отже, я сів у свій потяг до Порсмута разом із Сматсом, Бруком, Маршалом і Кінгом.

варіанти відповідей

10

12

7

Запитання 7

Ми без пригод перетнули Ла-Манш. Стояла чудова погода. Жителі радісно махали нам руками. Я спитав, за скільки миль фронт? Відповів: "Милі за ...". "Тоді що може запобігти прориву німецьких танків, які переб'ють нам обід?" – сказав я. Генерал сказав, що вони не прийдуть. Я хотів подивитися місцеві порти. Сматс, Брук і я поплили на батьківщину на есмінці .....

варіанти відповідей

3

12

10

"Kelwin"

"Vasol"

Запитання 8

Ми поплили, коли був морський бій. Ми дивились на цей бій, і я запропонував стріляти по німцям з нашого корабля. І ми вистрілили, але одразу розвернулися, бо там було дуже небезпечно. Це був радісний день. Я міцно спав під час .. годинної поїздки до Портсмута.

варіанти відповідей

4

5

3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест