У безвиході

Додано: 3 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
5 запитань
Запитання 1

.. липня Гітлер виголосив промову в рейхстазі, в якій, спрогнозувавши, що я невдовзі проситиму притулку в Канаді, виголосив так звану пропозицію миру. Було вирішено, що міністр закордонних справ відкине жест Гітлера у виступі по радіо .. липня. Після, цього Гітлер засмутився, бо хотів порозуміння з нами, і не хотів кривавої війни.

варіанти відповідей

19, 22

22, 25

19, 23

Запитання 2

В кінці червня я їздив по оборонним позиціям нашого острова. Вивчав суходільні оборонні споруди. Один з моїх перших візитів відбувся в .. дивізію, якою командував Монтгомері, офіцер якого я раніше не знав. Зі мною поїхала дружина. Ми обідали в готелі ....., що був біля Брайтона. Погода була лагідна і я насолоджувався прогулянкою з генералом.

варіанти відповідей

3, "Royal Albion"

4, "Littorio"

Запитання 3

У середині липня військовий міністр порекомендував мені замінити генерала Айронсайда на .....

варіанти відповідей

Ален Брук

Йодль

Ділл

Запитання 4

Протягом липня нам поставляли стару американську зброю, яку потрібно було доводити до ладу. Чоловіки і жінки не спали поки чекали її. Всім повинні роздати зброю, але лише по 10 патронів. Прибуття першої партії з ..... гвинтівок калібру .... для ополчення.

варіанти відповідей

500 000, 7, 7

800 000, 7,62

500 000, 7, 62

Запитання 5

Липень і серпень були без лиха і ми з кожним днем ставали могутніми. Інші вважали, що Британія слабка проти німців. У серпні ми знали, що Гітлер готувався до плану "Морський лев". Ми не знали з якого боку хоче напасти він. Ми вивчили ретельно фази місяця і припливи. Німці хотіли приземлитися на світанку. Німці воліли б, щоб був неповний місяць. Приблизна дата ..... вересня.

варіанти відповідей

15-30

12-22

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест