Вечір для старшокласників "Планета КОХАННЯ - 2024"

Про матеріал
Розробка сценарію вечора для старшокласників " Планета КОХАННЯ -2024" стане в нагоді для проведення виховних заходів присвячених Дню всіх закоханих, святого Валентина для класних керівників, педагогів-організаторів, заступників директорів з виховної роботи.
Перегляд файлу

           ВЕЧІР  «Планета КОХАННЯ-2024»

У залі звучить музика. Сцена святково прикрашена. Виходять ведучі.

Вед1. Ми щиро раді вас вітати у цій залі на святкуванні Дня святого Валентина, Дня всіх закоханих.

Вед2. Про кохання не говорять, про нього вже все сказано… Тож сьогодні будемо мовчки вдихати аромат закоханості, насолоджуватися захоплюючим видовищем, представленим на сцені, цікавими і веселими конкурсами, романтичною музикою.

Вед1. Але ж закохуються лише навесні.

Вед2. Неправда.

Вед1. Закохуються лише для насолоди.

Вед2. Не завжди.

Вед1. Закохуються лише юні.

Вед2. Не вірю.

Вед1. Закохуються всі!

Вед2. Згодна.

Вед1. Отож із Днем святого Валентина всіх вас! Із днем юності й кохання, молодості й краси! Кохайте і будьте коханими, адже це і є щастя!

 

ВЕД2:  Сьогодні у нас є можливість всім разом згадати заповітне бажання і вірити, що воно неодмінно здійсниться в цьому ж  році!
ВЕД1: Дай, Боже, щоб цей рік  неодмінно нам приніс з собою душевне тепло і гармонію в кожну сім'ю.
ВЕД2: Здоров'я - як найбільший скарб.
ВЕД1: Удачу - щоб щастило весь рік у всьому.
ВЕД2: Любов - щоб серце наповнилося ніжністю і милосердям.

Разом : І обов’язково – МИРУ і Перемоги Україні!

Вед.1 А поки що…

А поки що в Україні війна…

Жорстока, страшна, затяжна…

Вед2 :  Ця страшна  війна забрала життя багатьох українців. У багатьох домівках не дочекались з  війни чи то батька, чи то сина, чи то брата, чи то сусіда , чи просто знайомої , чи то  коханої людини.

Вед1.Ці люди – справжні герої, вони загинули як герої і повертають їх як героїв. В кожній області, в кожному районі, у кожному місті чи селі зупиняються процесії, що везуть тіла загиблих у домовинах, і місцеві жителі зі свічками у руках в дощ і в холод, зі сльозами на очах, стоячи на колінах віддають останню шану героям.

Вед.2 Так недавно це було і в нашому селі, коли ми зустрічали нашого героя Сабардака Леоніда Вікторовича.

Вед.1 Ми повинні завжди пам’ятати наших героїв.

Вед2Адже герої не вмирають! Вони завжди житимуть у наших серцях.

Вед.1Тож вшануємо і ми сьогодні хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто ціною власного життя дав нам можливість сьогодні у цій святковій залі спокійно провести   свято Кохання, зокрема, пам’ятаємо про загинувшого нашого Героя, односельчанина,  Леоніда Сабардака.

 ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

Вед2 Кохання існувало з давніх-давен. І навіть в наш, воєнний час , молоді хлопці і дівчата закохуються, роблять пропозиції, не дивлячись на те, що завтра буде запеклий  бій..

Вед.1 Давайте разом переглянемо такі щемливі світлини…

ВІДЕОПРЕЗЕНТАЦІЯ « Кохання із фронту»

 

Ведуча. Ось уже 120 років це свято є одним з найулюбленіших на Заході і в нашій країні. Його святкують дорослі і діти, сім’ями і в колі друзів. А прийшло воно до нас із Франції, де святий Валентин є покровителем святих.

Ведучий. В III ст. нашої ери римський імператор Клавдій І проголосив указ, який забороняв одружуватись. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків у домівках, а їх покликання бути хорошими солдатами і лицарями захищати Рим.

Ведуча. Молодий християнський священик Валентин не послухав наказу й потаємно вінчав юних закоханих, довідавшись про «антидержавність» одруження, імператор повелів заточити порушника закону у в’язницю і потім стратити.

Ведучий. У в’язниці Валентин, не маючи священних книг, різноманітив своє нежадане дозвілля тим, що писав листи доньці тюремника. Листи були такі ж прекрасні, як і донька. Молоді люди покохали один одного.

Ведуча. Перед стратою, 14 лютого 270 року, він відправив дівчині прощальну листівку з короткою фразою «Від Валентина». Цей день був днем страти. Священник був схоронений в церкві св. Праксиди в Римі, її ворота стали називатися «Вратами Валентина».

Ведучий. Сьогодні День святого Валентина вийшов далеко за рамки суто католицького свята і став найулюбленішим святом у багатьох народів.

Ведуча. Отже, хто скаже, як святкують День Святого Валентина в інших країнах?

Вед.1. В Римі 15 лютого в честь бога полів, лісів Фавна здійснюється обряд. Його виконували жерці. Вони приносили козла чи собаку. Із їх шкіри вирізали батоги і ними били жінок, це сприяло їх плодовитості. Вважали, що в цей день кожна птиця вибирає пару і починає шлюбний сезон.

Вед. 2. В Британії вибирають пари по жеребкуванню. На листівки записується ім’я дівчини. їх поміщали у скриньку і потенційні женихи вибирали свою долю.

Вед.1. В Англії вручаються подарунки і листівки із значенням. 13 лютого, ввечері подарунки клали під двері, дзвонили і стрімголов бігли.

Вед.2. В Японії це свято суто чоловіче. Вітають тільки чоловіків. Вважають, що коли підлегла не привітає начальника зі святом, завтра вона буде звільнена.

Вед.1 На Сицилії існує таке повір’я: якщо молода дівчина стоятиме біля вікна півгодини перед сходом сонця напередодні Дня святого Валентина .і перший промінь впаде на неї, то цього ж року вона вийде заміж.

Вед.2. У Німеччині  дівчата писали на цибулинах тюльпанів чоловічі імена. Який тюльпан зацвіте першим – за того дівчина і вийде заміж.

Вед.1 Ну, і звичайно, як же без кохання?

Вед.2 Люблю тебе, маниш мене, дурманиш, люблю тебе…

Вед.1 Віталику, ти що, на нас весь зал дивиться….

Вед.2 Та це я так хочу пісню представити від  учнів 9 класу

Вед.1 Зустрічайте, 9 клас із піснею

 

1.Пісня «Люблю тебе, маниш мене, дурманиш, люблю тебе…» 9 кл.

 

 

Ведуча. Давним-давно, у ті часи, коли наша Земля була ще зовсім не такою, як тепер, і трималася на трьох китах, з’явилося кохання.

Ведучий. З самої появи на світ кохання було суперечливим почуттям, мінливим. Воно залишалося завжди юним, прекрасним, завжди новим і несподіваним.

Ведучий. Що ж таке кохання?

Ведуча. Давайте послухаємо, що думають про це почуття гості нашого свята.

(Інтерв’ю з гостями.)

Ведучий. Дякуємо нашим гостям за те, що поділилися з нами своїми думками про вічне почуття.

 

Вед1. А тепер настала черга послухати і 10 клас, що вони нам скажуть 

Вед.2 Отож, запрошуємо 10 клас із піснею « Скажи мені»

 

2.Пісня « Скажи мені» 10 клас

МУЗИЧНА ПАУЗА

 

 

 

Вед1. (уважно дивиться на другого ведучого).

Вед2. Чому ти так на мене дивишся? В тебе є для мене новина?

Вед1. Яка ти прониклива. Я хочу оголосити наступний конкурс, який називається «Що означає мій погляд?»

Вибирається дві команди: 3 хлопців та 3 дівчат.

Опис гри. Дівчині дається завдання, які вони повинні показати мімікою обличчя, незначними рухами. Хлопці повинні відгадати, що хотіли їм сказати дівчата.

Завдання. Дівчата отримують конверти з завданнями.

Наприклад.

  1. Я хочу танцювати.
  2. Подаруй мені квіти.
  3. Мені дуже хочеться морозива.

Дівчатка готуються.

Переможців нагороджують призами.

Вед1. А яке свято без веселого танцю?

 

Вед.2 Запрошуємо 9 клас зі своїм святковим флешмобом.

 

3.Флешмоб 9 класу

Вед. 1 Після такого флешмобу всім захочеться танцювати.

Ведуча. Ми запрошуємо  всіх учасників  вечора вибрати свою пару.

Опис. В двох скриньках  ( окремо хлопці і дівчата) знаходяться розділені навпіл розрізані  різнокольорові сердечка . Учасники проводять жеребкування. З’єднуючи сердечка  по кольорах складаються пари.

 

МУЗИКА

 

Вед1 В День святого Валентина прийнято дарувати листівку-сердечко з віршиком про свої почуття.

Вед2.  У наших друзів також є можливість написати один одному записки з освідченням у коханні. У нас в залі працює пошта. Біля входу є спеціальна скринька, до якої ви можете опустити свою “валентинку”. В кінці свята ми роздамо вітальні листівки тим, кому вони адресовані.

Вед1. Але не лише одні валентинки прийнято дарувати у цей день, багато дівчат отримують від хлопців  букети  червоних троянд, а інколи і музичне вітання , як ось в учнів 8 класу.

Вед.2 Так, саме музичних сердечок.

Вед.1 Зустрічайте бурхливими оплесками 8 клас із піснею « Твоє серце»

  1. Пісня 8 класу «Твоє серце»

 

 

Вед1. Закохані дуже часто потрапляють у складні, не передбачувані ситуації. Від того, який вихід вони знайдуть із цієї ситуації, великою мірою залежать їхнє подальші стосунки. Пропонуємо нашим гравцям помірятися силами в конкурсі, який ми назвали «Ваші дії».

(Ведучі по черзі пропонують проблемні ситуації учасникам змагань.)

Ситуації для дівчат:

  1. Пригощаючи хлопця склянкою соку, ви ненароком забруднили йому одяг. Ваша мама повертається з роботи саме тієї миті, коли ви старанно намагаєтеся випрати йому штани, а він очікує вас у маминому халаті. Що ви скажете мамі?
  2. Уявіть собі, що хлопець запросив вас на побачення о 12.30,і але ваші уроки закінчуються о 15.00. Ваші дії?
  3. Хлопець запросив вас на побачення в кафе  « На піцу», але в кінці виявилось, що у нього немає коштів ,щоб розрахуватись. Ваші дії?
  4. Опишіть хлопця вашої мрії.

Ситуації для хлопців:

  1. Ви катаєтеся з дівчиною на чортовому колесі. Раптом вимикають електрику, від несподіванки ваша дівчина випускає із рук сумочку і та падає на землю; Ваші дії?
  2. Ви відпочиваєте на пляжі з вашою дівчиною. Але раптом чуєте крики про допомогу. Ви бачите, що кричить дуже ефектна блондинка, яка перед цим намагалася, щоб ви звернули на неї увагу, і вона зовсім не тоне. Ваші дії?
  3. До вас у гості прийшлу дівчина, яка вам подобається. Ви пригощаєте її чаєм, а вона несподівано розбиває улюблену чашку вашого батька. Ваші дії?
  4. Опишіть дівчину вашої мрії.

Вед2. Молодці. Конкурс показав, що ви добре умієте знаходити вихід із будь-якої складної ситуації.

Вед.1 А як знайдуть вихід із  будь-якого етапу ситуації  «Три етапи подружнього життя » нам покажуть учні 11 класу.

Вед.2 Зустрічайте бурхливими оплесками 11 клас

  1. Сценка 11 кл. « Три етапи подружнього життя»

 

 

 

Вед1: Уявіть, що далеко-далеко є прекрасне місто Кохання. Всюди казкові, неймовірні квіти, великі парки, а головне ─ тут проживають щасливі люди. У центрі міста ─ гарна площа, на ній зустрічаються закохані. А прикрашає площу Статуя Любові.  І всі дівчата там такі красиві…

Вед.2  Як у танці 10 класників « Grazy Froq»

Вед.  Так. Зустрічайте, наших неймовірних 10 класників

 

  1. Танець 10 клас «Grazy Froq»

МУЗИЧНА ПАУЗА

 

 

 

Вед.1.  Серед хлопців  є такі сміливці, які заявляють всім, що вони кохані та кохають. В Аргентині, наприклад, увійшли в моду освідчення в коханні, написані на транспарантах, протягнутих через вулицю. Який-небудь Фернандо заявляє всім перехожим, що він не може жити без своєї Мерседес. Для цього достатньо подзвонити в контору фірми “Аеро”, продиктувати текст любовного пояснення та докласти чек на 50 доларів. Після цього на обраній вулиці з’являється плакат, який висить від 5 до 7 днів.

Вед.2   А ось Індієць Діпак Саял зумів сто разів написати “Я вас люблю” і один раз “Ви мені подобаєтесь” на зернятку рису, яке він подарував своїй коханій. Його праця не пропала: він завоював руку і серце коханої.

Вед.1 Головне, щоб кохання було взаємним.

Вед.2 Як у пісні 8 класників « Любила»

  1. Пісня « Любила» 8 клас

Вед.1. Цікаво, а хлопці нашого класу рішучі чи ні?

Вед.2. Звичайно! У нас найрішучіші хлопці, найрозумніші, найкрасивіші, найгалантніші, найсильніші, найстильніші, най-най-най кращі! От!

Вед.1.  Ага, і найбалакучіші!

Вед.2. Ні, не най балакучіші, а гострі на слівце!

Вед.1. Давай ми спробуємо це перевірити!

Вед.2. Для конкурсу нам потрібні 3 хлопці, можна з нашого чи іншого класу.

Вед.1. Вам пропонуються ромашки, ви урвавши п’ять пелюстків з якої  отримаєте п’ять літер, на які повинні починатися слова, які хлопці зможуть сказати своїм коханим.

Вед.2. А поки хлопці будуть підбирати слова, ми з вами послухаємо  пісню у виконанні учнів 9 класу «Під Вінницьким дощем», адже кохання приходить під час будь-якої погоди.

  1. Пісня 9 класу « Під Вінницьким дощем»

МУЗИЧНА ПАУЗА

Вед. 1. В день Святого Валентина
В школах скрізь одна картина:

Геть забуті всі завдання,
Пишуть старанно послання:

“Ти чудова”, “гарний ти”,
“Мрію ввечері по вулиці з тобою йти”.

Валентинки надсилають
І на відповідь чекають.

Всі записки від дівчат
Про кохання не мовчать:

“Я люблю, про тебе мрію,
Від кохання майже млію”.

 Вед.2 Хлопці ж є більш меркантильні
До практичних речей схильні:

“Дай, но, фізику списати,
Буду вічно поважати”,

“В бар з тобою піти не складно,
Тільки дуже вже накладно

Якщо сильно любиш ти,
За коктейлі заплати”.

“Щоб ти зовсім не зомліла,
Ось тобі завдання,  мила.

Напиши на завтра твір
І англійську перевір”.

З року в рік на день Святого
Всі ці жарти ні до чого,

Бо святкуєм знов і знов,
Щоб згадати про любов.

Вед.1 Так, все це жарти.

Вед.2 Як у сценці 8 класу?

Вед.1 Так. Зустрічайте бурхливими оплесками 8 клас.

  1. Сценка 8 класу

Музична пауза

Вед.1 А ми продовжуємо танці. І запрошуємо 11 клас із танцем « Українське танго»

  1. Танець «Українське танго » 11 клас

 

Вед.1. Сьогодні ви почули прекрасні слова і чудесну музику. Якщо ви слухали з відкритим і чекаючим серцем, то я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають все життя. У відомого естрадного співака Віктора Цоя є хороші слова:
“Кохання варте того, щоб чекати, життя варте, щоб жити”.
І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним.

Вед.2 І Обов’язково, щоб хлопці після вечора змогли проводити своїх коханих дівчат.

Вед.1 Як у пісні 10 класу «Проведи мене»?

Вед.2 Сама слухай і насолоджуйся.

               11.Пісня 10 класу «Проведи мене».

 

Вед1: Знайди мене у натовпі людському,

Знайди мене у ночі на краю.

Тобі віддам не віддані нікому

Тепло і ніжність, і любов свою.

Вед.2 Знайди мене, як дощ знаходить квіти,

     Неждано і негадано прийди.

Ти мені снишся, я про тебе мрію,

     Знайди мене! Знайди мене! Знайди!

 

Вед1. Наше свято сьогодні довело, що кохати — це значить творити кохання. Тож творіть його, ідіть назустріч йому і ви зустрінете його, як дивовижну казку, як чарівну пісню, яка зробить ваші найпотаємніші бажання реальністю.

Вед.2 І нехай вас відстань кохання вас не лякає, як у пісні 11 класу.

12. Пісня 11 класу « 100 тисяч кроків»

 

 

Вед1: Не вірю в те, що для двох душ єднання

Існують мури, бо нещирі почуття,

Котрі міняються без зайвого вагання

Чи розбиваються під натиском життя.

 

 Вед.2 Ні, я кажу! Кохання ─ обеліск,

Що не підвладний бурям і вітрам,

Спасенна зірка, що дарує блиск

В морях давно зневіреним човнам.

 

 Вед.1 Любов ─ не блазень часу, хоч своїм серпом

Стина він квіти найпрекрасніших облич.

Години, тижні пролітають за вікном ─

 Кохання тільки завжди буде вічним.

 

Вед2. Ще раз вітаємо вас із Днем святого Валентина, із Днем усіх закоханих!  Вед.1 Бережіть своє кохання, бо воно – сонце людських почуттів!

До побачення!

РАЗОМ. До нових зустрічей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
19 лютого
Переглядів
89
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку