«Відважні серця» (До Дня українського добровольця)

Про матеріал
Методична розробка щодо організації та проведення відкритого виховного заходу «Відважні серця» (До Дня українського добровольця) Сценарій свята для здобувачів віком 16-20 років загально-професійних (професійно-технічних) навчальних закладів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

День українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Номер слайду 4

Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Запорозька Січ. Легіон Українських Січових Стрільцівдруга половина XVI — кінець  XVIII століття. Однією з форм активної участі українського народу у захисті Вітчизни з перших днів війни стали народні ополчення. Друга світова

Номер слайду 5

Революція Гідності 2013-2014 рр.

Номер слайду 6

13 березня 2014 року секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій доповів у Верховній Раді Закон України "Про Національну гвардію України". Того дня, цей історичний Закон підтримали 262 народних депутати.

Номер слайду 7

14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. У пояснювальній записці до постанови зазначено, що з представників Самооборони Майдану був сформований перший добровольчий батальйон Нацгвардії, а 14 березня 2014 року більш ніж п'ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області для проходження військової підготовки для подальшої участі у військових діях. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

Номер слайду 8

2014 рік. Тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини – пішли зі зброєю в руках першими протистояти російській армії. Добровольчі батальйони стали точкою опори, від якої Україна змогла відштовхнутися, провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам.

Номер слайду 9

Вчителі, лікарі, студенти, підприємці, айтішники – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії. У березні 2014-го добровольчі батальйони організовувалися у багатьох містах України.

Номер слайду 10

Станом на вересень 2014 року було відомо про існування лише 44 батальйонів територіальної оборони ЗСУ, 32 добровольчих батальйонів патрульної служби міліції, 3 батальйонів особливого призначення Нацгвардії, а також кількох від Добровольчого українського корпусу. З них в активних бойових діях в Донбасі брали участь не всі: цивільний корпус повідомляв про 37 воюючих підрозділів.

Номер слайду 11

День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців. Рішенням Верховної Ради закарбовано навіки героїзм українських лицарів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14