Корисні ресурси для унаочнення наукових теорій.

Найпростіший спосіб зрозуміти навіть дуже складну теорію – наочно побачити, як саме вона реалізується. Саме тому практично неможливо уявити собі процес вивчення таких предметів як фізика, хімія чи біологія без різноманітних експериментів і дослідів. На жаль, в умовах воєнного стану та дистанційного навчання проводити їх дуже складно, а інколи і просто неможливо. Та зрештою, деякі речі, як-от запуск космічного корабля або глибини океану, ви просто не зможете показати у класі. Але і відмовлятися від можливості унаочнити теорію не варто. Аби допомогти вам розв'язати цю проблему, ми дібрали кілька ресурсів із видовищними науковими відео. Сподіваємося, вони сподобаються і вам, і учням.

Науковий Instagram

Так, ми звикли сприймати Instagram як насамперед розважальну соцмережу, але тут дійсно є справжні перлини, які стануть у пригоді в освітньому процесі. Радимо звернути особливу увагу на акаунти:

  1. Discovery. Тут ви знайдете безліч яскравих коротких відео. Причому більшість із них присвячено тваринам, тож цей акаунт – справжня знахідка для біологів, стане у пригоді він і під час занять з предмету «Я досліджую світ».
  2. Melscience. Акаунт із демонстраціями наукових експериментів, які ви навряд могли би показати дітям навіть у шкільній лабораторії. Чудовий варіант для викладачів природничих дисциплін.
  3. Nature. На цьому акаунті ви знайдете багато чудових роликів із чарівними тваринами та красивими пейзажами, що точно сподобаються дітям. Можна використовувати не лише на уроках біології чи «Я досліджую світ», а й як релакс-вставки на уроках.
  4. National Geographic. Акаунт програми, яку, здається, не варто зайвий раз рекламувати. Тут ви знайдете безліч цікавих та стильних відео, що допомагають пізнавати світ
  5. NASA. Чарівний акаунт для всіх, хто любить космос. І, звісно, тут багато чудових відео, які можна використати на уроках фізики та астрономії. 
  6. Physics Fun. Неймовірний акаунт, на якому ваші учні зможуть наочно побачити, як працюють різноманітні фізичні іграшки. Завдяки таким відео вам більше не доведеться пояснювати дію фізичних законів «на пальцях».

Науковий YouTube

У тому, що на YouTube багато цікавинок, здається, не сумнівався ніхто. Головне – знати, де їх шукати! Пропонуємо кілька цікавих каналів, на яких ви точно знайдете відеоролики, які стануть у пригоді на заняттях.

1. Home Science. Цікавий канал, на якому наочно демонструють різноманітні фізичні та хімічні експерименти. Зверніть увагу: відео не мають пояснень, тож є варіанти. Перший – пояснення надаєте ви, другий – діти переглядають експерименти та самі намагаються пояснити, що ж сталося. Так навіть цікавіше!


2. The Infographics Show. На цьому каналі дуже багато відео, присвячених найрізноманітнішим темам (більшість із них неймовірно цікаві, хоча, на жаль, не всі відповідають шкільним темам, утім, усе одно можуть стати у пригоді). Також на каналі є багато анімованих інфографік, які можуть стати яскравою частиною вашого уроку. Зверніть увагу: відео англійською, але ви можете увімкнути субтитри та обрати автоматичний переклад українською. 


3. MinuteEarth. Тут вас чекає велика колекція коротких наукових роликів, присвячених нашій планеті та найрізноманітнішим явищам. Зверніть увагу: відео англійською, але ви можете увімкнути субтитри та обрати автоматичний переклад українською. Або ж можна влаштувати інтеграцію з уроками англійської та запропонувати дітям самостійно перекласти субтитри, а потім (без підглядань!) пояснити, що відбувалося на відео. Наскільки добре вони впораються?


4. Nat Geo Kids. Чудовий канал, що допоможе дітям пізнавати навколишній світ. З його допомогою ви зможете показати та пояснити учням безліч цікавих фактів майже про що завгодно. Наприклад, про неймовірні винаходи та роботів, або про нашу планету. Зверніть увагу: відео англійською, але ви можете увімкнути субтитри та обрати автоматичний переклад українською. 


5. Science Kids. На цьому сайті можна побачити безліч цікавих наукових відеороликів: автори проєкту збирають відео з YouTube та інших джерел. Кількість та розмаїття тем вражають: хімія, біологія, астрономія, погода... Ви точно знайдете тут ролик, що ідеально підходить до уроку!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter