Презентація до уроку

Про матеріал
Презеньація додаток до уроку Мистецтво в 7 класі на тему "Рок музика в Україні" Підручник Масол
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рок-музика в Україні

Номер слайду 2

Рок-музика в Україні (Українська рок-музика, Український рок) сформувалася в кінці 1960-х років на хвилі відлиги у суспільному житті і була початково представлена творчістю аматорських біґ-бітових та ритм-н-блюзових команд. Це була надзвичайно примітивна музика, яка являла собою суміш блюзу, ритмових експериментів та інших домішків. На початку 70-х рок-гурти йдуть у підпілля, або стають професійними, удосконалюючи свою професіональність. До таких гуртів можна віднести, зокрема, Арніку (Віктор Морозов), Ореол. Період 70-80-х років супроводжувався новою хвилею розмаху українського рок-мистецтва. Третя хвиля розвитку українського року припадає на часи перебудови. Але українських рок продовжує розвиватися у суворих рамках партійного контролю. Через складну економічну ситуацію відкритими публіці лишаються лише ті гурти, які мали відповідну фінансову підтримку.

Номер слайду 3

Традиція проведення рок-фестивалів не зникла й продовжують діяти фестивалі: «Тарас Бульба», «Рок-екзистенція», «Рок Січ», «Чайка», «Мазепа-фест», «Славське Рок», "Бандерштат". Рок-музика звучить також на молодіжних фестивалях «Нівроку», «Фортеця», «Гніздо», фольк-рокова музика звучить на фестивалях «Шешори», «Країна мрій».

Номер слайду 4

Українська рок-музика це унікальний сплав кращих досягнень світового року з характерною українській культурі чуттєвості і спрямованості на актуальні проблеми, що ними повниться сучасність. ДРУГА РІКА - Початком створення групи «Друга Ріка» можна вважати 1996 рік, але перші репетиції (якщо їх можна так охарактеризувати) тоді ще групи без назви були організовані у 95-му. Група «Скрябiн» була утворена в місті Новояворівську (Львівської області) 30 червня 1989 року. Лідер гурту Андрій Кузьменко (Кузьма).

Номер слайду 5

Океан Ельзи (або скорочено — О. Е.) — українська рок-група, що утворилася в 1994 році у Львові. Лідером групи є Святослав Вакарчук. С. К. А. Й. Гурт був заснований у 2001 році. З того часу хлопці встигли написати багато пісень, активно погастролювати Україною, взяти участь у таких фестивалях як «Червона Рута», «Перлини сезону», «Таврійські ігри». В цілому музиканти визначають свій стиль як поп-рок. Пісні С. К. А. Й. – це окремі оповідання про стосунки людей, про почуття та про все те, що оточує хлопців у житті.

Номер слайду 6

Незважаючи на тяжкі для нашої країни часи, українська рок-музика живе і шириться. За останній рік наші гурти видали безліч нового матеріалу. Українські рок-гурти«Діти інженерів»«Жадан і Собаки»The Unsleeping. Vivienne Mort.хейтспічheadachee. Димна суміш. АСАФАТОV.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 7 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 7 клас (Масол Л.М., Гайдамака О.В., Кузьменко Г.В.. Лемешева Н.А.)
Додано
9 липня 2023
Переглядів
432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку