Презентація "Художник у кіно"

Про матеріал
Презентація до уроку Образотворчого мистецтва для учнів 5 класу за темою "Художник у кіно". Презентація містить якісні ілюстрації та відеофайли. УВАГА! Презентацію створено на гугл диску, тому рекомендовано її також завантажити на гугл диск, щоб збереглися всі стилі шрифтів та розташування файлів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХУДОЖНИК У КІНО

Номер слайду 2

Обговорюючи переглянутий кінофільм, ми часто захоплюємось грою акторів, майстерністю режисера. Та кіно не існує без художників. За допомогою костюмів і необхідного реквізиту вони створюють необхідне тло, що відповідає сюжету, а також формують побутове середовище, у якому діють герої. Діяльність художника залежить від різновиду кінофільму. До основних видів кіномистецтва належать:Ігрове або художнє кіно (пригодницькі, казкові, фантастичні, детективні та інші кінострічки). Неігрове кіно, яке включає документальне та науково-популярне. Мультиплікаційне кіно

Номер слайду 3

ІГРОВЕ КІНО - вид кіномистецтва, побудований на грі акторів. До ігрового кіно відносяться практично всі твори кінематографу за винятком анімаційних фільмів. Твори цього виду мають назву художніх фільмів. КРОЛИК ПЕТРИК(поєднання гри акторів та анімації)

Номер слайду 4

ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ відтворює на екрані справжні життєві події та реальних людей. Науково-популярний фільм має на меті розповсюдження знань у галузі науки і техніки. Такі фільми створюються про природу, космос, таємниці різних давніхкультур і цивілізацій. ЗЕМЛЯ: ОДИН ВРАЖАЮЧИЙ ДЕНЬ

Номер слайду 5

МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНЕ КІНО — створене шляхом знімання послідовних фаз руху намальованих (графічна анімація) або об'ємних (об'ємна анімація) об'єктів. ВАЯНА

Номер слайду 6

Визначте, які види кіномистецтва представлені на афішах

Номер слайду 7

Також виокремлюють короткометражне кіно, яке відрізняється від повнометражного невеликою тривалістю фільму (в основному 15-20 хвилин). Завдяки неігровому кінематографу ти можеш дізнатися про життя і творчість відомих митців — художників і композиторів, — ознайомитися з музеями світу, їх унікальними художніми колекціями. МИСТЕЦЬКА СКАРБНИЧКАЕкранізація — відтворення засобами кіно і телебачення творів літератури. Комікс (від англ. — комедійний, комічний, смішний) — серія послідовних малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну історію. Тексти, зазвичай, мають специфічну форму «мовної хмарки». Титри (від фр. titre — титул, назва) — написи у кінофільмі, які поділяються на вступні (назва фільму, перелік основних учасників створення фільму тощо) та титри в середині фільму.

Номер слайду 8

Коли розпочинається спільна робота знімальної групи над фільмом, у ній беруть участь режиссер, сценарист, оператор, актори та інші члени групи, зокрема художник. Він малює ескізи костюмів і декорацій, створює образи головних героїв. При цьому він має продумувати композицію зображення в кадрі — взаємне розташування елементів, їх поєднання та упорядкування. Композиція відіграє визначальну роль у гармонійній побудові кадру. Від художника і його фантазії багато в чому залежить, наскільки переконливими стануть кінообрази, зокрема відомі літературні герої, які потрапили на кіноекран.

Номер слайду 9

Чарлі Чаплін (1886 - 1977 рр) - легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер першої половини XX століття. Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричінагороджений премією «Оскар». Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним із класиків ери німого кіно. За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, він пройшов довгий шлях до Голлівуду - центру світового кіномистецтва. Цирк (1928)

Номер слайду 10

Екранізація книги англійського письменника Майкла Бонда про ведмедика Паддінгтона, який приїжджає з Перу до Лондона, сприяла популярності персонажа серед дітей із багатьох країн. ПРИГОДИ ПАДДІНГТОНАЗавдяки художнику було створено вдалий кінообраз, який набув нових рис, додав кумедності незграбному, але доброзичливому ведмедику в капелюсі, що знаходить нову родину і друзів.

Номер слайду 11

Д/з: Виліпи кіногероя Паддінгтона (або іншого кіногероя) у вигляді сувеніру. АБО намалюй комікс про Паддінгтона (іншого героя) за сюжетом літературного твору та з урахуванням кінообразу. Запиши у хмарках найвдаліші фрази головних героїв.

pptx
Додано
3 квітня
Переглядів
154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку