Презентація на тему: "Що таке географічна карта"

Про матеріал

Презентація розроблена до технології "Росток" для використання на уроках навколишнього світу у 1-му класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географічна карта. Сумський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №15 Вчитель початкових класів – Василенко А. В.

Номер слайду 2

Тема уроку: «Що таке географічна карта?»Мета уроку: ознайомити учнів з поняттям «географічна карта» розвивати навички сприймання інформації на карті, формувати уміння розрізняти географічні об'єкти, виховувати самостійність у роботі, розвивати інтерес до навчання.

Номер слайду 3

Вправа «Мікрофон»Крім міста Київ, на території України є ще дуже багато інших міст. Щоб згадати їхні назви, ми пограємо у гру «Мікрофон». (Передаючи мікрофон, діти називають відомі їм міста й села в Україні).

Номер слайду 4

Кросворд. Столиця України. Кущ – символ України. Найбільша річка України. Дерево – символ Києва. Місто на березі Чорного Моря. К и ї в к а л и н а. Д н і п р о к а ш т а н. Я л т а

Номер слайду 5

Ознайомлення з поняттям «географічна карта»Географічна карта – це зменшене зображення земної поверхні на площині.

Номер слайду 6

Гра «Відгадай загадки»Море є – не попливеш.Є земля – по ній не йдеш. На одній нозі стою,обертаю голову свою. Покажу я вам країни. Ріки, гори і рівнини. На карта зображують поверхню землі за допомогою умовних позначень та різних кольорів.

Номер слайду 7

Рівнини - жовтим і зеленим кольором;Гори – від світлого до темно-коричневого;Ріки, озера, моря – від світло-блакитного до темно-синього. Гори Рівнини Ріки, озера, моря.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Робота у зошиті з друкованою основою ст.26

Номер слайду 10

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку