Інформаційні системи. Інформаційні технології. Роль інформаційних технологій у житті сучасної людини

Про матеріал
Дана розробка (презентація) створена для уроків інформатики, на тему "Інформаційні системи. Інформаційні технології. Роль інформаційних технологій у житті сучасної людини" є доповнення до уроку. Для кращого мультимедійного супроводу. Яка використовується в 5-му класі при вивченні 1 розділу під назвою "Інформаційні процеси". Мультимедійний супровід є однією із вагомих внесків на уроках в НУШ. Матеріал є вагомим внеском для уроку при вивченні даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні системи. Інформаційні технології. Роль інформаційних технологій у житті сучасної людини. Урок №3 Нова українська школа2022 Підготувала: Тетяна Місьонг5 клас

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙ!Які операції здійснюються під час прогнозування погоди? Де використовуються ці прогнози?Звідки працівник залізничної каси знає, які місця в поїздах вільні?Як швидко знайти книжку у великій бібліотеці?

Номер слайду 3

ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ Системи, які забезпечують здійснення інформаційних процесів, називають інформаційними системами (скорочено ІС). Життя людини неможливе без спілкування, а спілкування здійснюється через повідомлення.

Номер слайду 4

ІНФОРМАЦІЯ1. На яких уроках ви використовували поняття «інформація»? 2. Як ви розумієте, що таке «інформація»?Інформація — це результат сприйняття й опрацювання людиною повідомлень з навколишнього світу. Отримавши через органи чуття повідомлення, людина осмислює ці повідомлення. Результатом осмислення повідомлення є інформація.

Номер слайду 5

ДАНІДані — це повідомлення, які подано так, що їх зручно зберігати, передавати та опрацьовувати. Для зберігання, передавання, опрацювання повідомлень (особливо якщо передбачається використання для цього різноманітних технічних пристроїв) їх подають у спеціальному вигляді.

Номер слайду 6

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИПроцеси передавання, зберігання, опрацювання повідомлень називають інформаційними процесами. У процесі передавання повідомлень обов’язково беруть участь два об’єкти — передавач (джерело повідомлень) і приймач, а також середовище передавання (канал зв’язку).

Номер слайду 7

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ

Номер слайду 8

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПроаналізувати§ 1.2, с. 11-17

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
746
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку