ПОВІДОМЛЕННЯ, ІНФОРМАЦІЯ. ДАНІ. ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ

Про матеріал
Створений матеріал, а саме: презентація до уроків створений в PowerPoint можна використовувати на уроках інформатики у 5 класі під час вивчення 1 теми "Інформаційні процеси", а саме урок №2. Дана розробка є медійним доповненням до уроку, для кращого засвоєння даного матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОВІДОМЛЕННЯ, ІНФОРМАЦІЯ. ДАНІ. ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ Урок №2 Нова українська школа 2022 Підготувала: Тетяна Місьонг

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙ! Про що наведені на малюнку повідомлення? Якими способами подані повідомлення? Які із цих повідомлень передбачають обов’язкове виконання певних дій?

Номер слайду 3

ПОВІДОМЛЕННЯ Повідомлення містять відомості про різноманітні предмети, процеси та явища. Життя людини неможливе без спілкування, а спілкування здійснюється через повідомлення.

Номер слайду 4

ІНФОРМАЦІЯ 1. На яких уроках ви використовували поняття «інформація»? 2. Як ви розумієте, що таке «інформація»? Інформація — це результат сприйняття й опрацювання людиною повідомлень з навколишнього світу. Отримавши через органи чуття повідомлення, людина осмислює ці повідомлення. Результатом осмислення повідомлення є інформація.

Номер слайду 5

ДАНІ Дані — це повідомлення, які подано так, що їх зручно зберігати, передавати та опрацьовувати. Для зберігання, передавання, опрацювання повідомлень (особливо якщо передбачається використання для цього різноманітних технічних пристроїв) їх подають у спеціальному вигляді.

Номер слайду 6

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ Процеси передавання, зберігання, опрацювання повідомлень називають інформаційними процесами. У процесі передавання повідомлень обов’язково беруть участь два об’єкти — передавач (джерело повідомлень) і приймач, а також середовище передавання (канал зв’язку).

Номер слайду 7

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ

Номер слайду 8

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Проаналізувати § 1.2, с. 11-17

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
30 березня 2023
Переглядів
502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку