КОМП’ЮТЕР ЯК ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА. ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОМП’ЮТЕР

Про матеріал
Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМП’ЮТЕР ЯК ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА. ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОМП’ЮТЕР Урок №4 Нова українська школа 2022 Підготувала: Тетяна Місьонг

Номер слайду 2

КОМП'ЮТЕРИ БУВАЮТЬ РІЗНІ ПОМІРКУЙ! Чи знайомі вам комп’ютери, зображені на малюнку? Чим вони відрізняються один від одного? Які з них ви вже бачили? Найпоширенішими на сьогодні є так звані персональні комп’ютери (скорочено ПК). Персональними їх називають тому, що призначені вони для роботи однієї людини (персони). Саме такі комп’ютери використовують у школах, магазинах, удома, у різноманітних організаціях.

Номер слайду 3

КОМП'ЮТЕРИ БУВАЮТЬ РІЗНІ Але можливості персональних комп’ютерів недостатні, якщо необхідно розв’язувати задачі, що потребують значних обсягів складних обчислень, наприклад для розрахунків руху космічних об’єктів. Для цього використовують суперкомп’ютери. З кожним з таких комп’ютерів можуть одночасно працювати багато користувачів, які навіть перебувають у різних країнах світу.

Номер слайду 4

КОМП'ЮТЕРИ БУВАЮТЬ РІЗНІ Крім персональних комп’ютерів і суперкомп’ютерів, широко застосовуються комп’ютери, що вбудовуються всередину різних побутових і промислових пристроїв. Ці комп’ютери є складовими частинами: Для цього використовують суперкомп’ютери. З кожним з таких комп’ютерів можуть одночасно працювати багато користувачів, які навіть перебувають у різних країнах світу.

Номер слайду 5

ПОРТАТИВНІ КОМП'ЮТЕРИ Ноутбуки та планшетні комп’ютери ПОМІРКУЙ! Для яких випадків використовують ноутбуки, а для яких — планшетні комп’ютери? Портативні, або мобільні, персональні комп’ютери набули останнім часом широкого розповсюдження. Порівняно невеликі за розміром, вони дають змогу користувачу організувати робоче місце поза межами дому або школи.

Номер слайду 6

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 7

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Проаналізувати § 1.4, с. 25-32

ppt
Додано
30 березня 2023
Переглядів
432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку