«Новаторські художні явища. Флешмоб ». « Цікл уроків - Новаторські художні явища. Арт практики.

Про матеріал
Згідно навчальної програми з інтегрованого курсу «Мистецтво» 7 клас. Укладач програми Л. Масол 2020рік. Презентація, стане в нагоді, якщо вам потрібно розкрити учням поняття флешмоб. Флешмоб - увійшло в українську мову від англійського flashmob, що в перекладі означає спалах натовпу. Це заздалегідь спланована акція розрахована на масове виконання. Приклади Флешмоба (flashmob) • Завмирання, група людей раптом несподівано завмирає посеред людного місця на 1-2 хвилини. Потім далі продовжують йти як ні в чому не бувало. • Самий розповсюджений сценарій - це танець, наприклад у великому гіпермаркеті група людей починає танцювати, потім приєднуються інші учасники акції. • Ще один цікавий сценарій - збирається народ і раптом всі дістають біноклі, підзорні труби, згорнуті газети, або просто уважно дивляться протягом 5 хвилин на будівлю інституту (до прикладу). Потім усі розходяться, а перехожі в подиві починають роздивлятися що там на будівлі. Сценарій флешмоба можна придумати який вам завгодно, головне несподіванка і здивувати натовп. Для чого потрібен шлешмоб Учасники флешмоба не отримують ніяких грошей за свої дії, і не рекламують ніяку фірму. Учасники можуть бути будь-якого віку і статусу, від підлітків до успішних людей. Комусь це просто розвага, для когось самоствердження. Але більшість це робить щоб відчути себе особистістю, поза форматом, зламати стереотипи суспільної поведінки, і справити враження на оточуючих людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Флеш. Моб. Це одне з найбільш неймовірних соціальних явищ, що дав нам XXI століття. Під час, коли здавалося б кожен за себе, об'єднання величезної маси людей і їх організація заради спільної мети - це просто феномен. Деякі соціологи і психологи, вважають, що таке явище, як флешмоб може стати однією з форм масового людської свідомості і на активну форму протесту, мітингу і інших способів вираження своєї позиції.

Номер слайду 2

Флешмо́б — (flash — блискавиця, спалах, mob – натовп, mobilis vulgus — рухливий натовп) — це несподівана поява групи людей у заздалегідь запланованому місці. Сплановані масові акції. Після закінчення запланованої акції її учасники розчиняються в натовпі перехожих людей, що і викликає ефект раптовості. Зазвичай флешмоби організовано через всемере́жжя чи інші сучасні засоби комунікації.

Номер слайду 3

Історія. Перший в світі флешмоб пройшов у Нью-Йорку в 2003 році .17 червня 2003 року дві сотні активістів, зібравшись у ексклюзивного килима «Macy's», розповіли продавцям дивовижну історію. Жаліслива повість про людей, що живуть на складі десь на околицях Нью-Йорка і шукають «килимок Любові», сколихнула весь світ.

Номер слайду 4

Всього за пару місяців у класичних акцій, з'явилося кілька підвидів. Соціо-моби зайнялися політичним впливом на маси, рекламні - просуванням потрібних товарів і послуг, а екстрим - моби - демонстрацією хуліганських «штучок». Народ почав колективно співати, танцювати, малювати або просто посміхатися.

Номер слайду 5

Книга рекордів Гіннеса стверджує, що найбільший флешмоб в світі, влаштувала публіка на відкритті 24го сезону шоу Опри Уїнфрі в Чикаго в 2009 році. А оскільки відкривала концерт група Black eyed peas, то і був організований під їх пісню I got the feeling. Вважається, що в цьому дійстві взяли участь близько 20 тисяч осіб. Тільки уявіть собі, як вся ця численна юрба раптом починає синхронно танцювати і виконувати однакові рухи. А організував цей натовп і перетворив її в єдиний механізм - хореограф Майкл Грейсі, чим і заслужив собі світову славу.

Номер слайду 6

Обман зору15 пар близнюків, схожих як дві краплі води, влаштували в Нью-йоркському метро невелику психологічну атаку. Відточивши до дрібниць руху і вбравшись в однакові наряди, хлопці сіли навпроти один одного в вагонах. Зображуючи звичайних пасажирів, вони копіювали до дрібниць кожне переміщення один одного. Топ найвідоміших флешмобів

Номер слайду 7

Флешмоб вагітних жінок, які танцюють брейк - це, напевно, саме незвичайне;в Парижі, Берліні та низці великих міст Канади була проведена воістину лякає акція. Кілька сотень жінок на пізніх термінах вагітності зібралися в парках мегаполісів, щоб виконати брейк-данс.

Номер слайду 8

Наймасовіший танцювальний флешмоб від шанувальників Майкла Джексона. Рекордний за кількістю учасників флешмоб відбувся в 2009 році в Мехіко. 29 серпня 13957 чоловік відзначили 51-й день народження Майкла Джексона

Номер слайду 9

Море хвилюється раз …У березні 2007 року 50 англійських флешмобберів передали маленький привіт камерам, що забезпечував безпеку в одному з супермаркетів міста Манчестер. В обумовлений заздалегідь час активісти, які здійснювали покупки, впали на підлогу завмерли на місці, ніби за помахом чарівної палички. впродовж чотири хвилини, «морські фігури» ожили і як ні в чому не бувало продовжили рух до каси.

Номер слайду 10

Начебто спонтанне дійство. Не привертати увагу до початку акції, одночасний початок і закінчення акції її учасниками. Після акції потрібно робити вигляд начебто ні чого й не було. Жорстке дотримання сценарію. Не викликати агресивної реакції. Не порушувати законів і моральних засад. Рух флешмоба виходить із того, що у флешмоб-акцій є типові правила. Найважливіші їхні пункти:

Номер слайду 11

Флеш. Протест. Моб. Починаючи з 2008 року в Україні було започатковано новий вид флешмобів, зорієнтованих на груповий прояв протесту. На флешпротестмобах заборонена популяризація людей, об'єднань громадян. Все відбувається навколо ідей, їхніх інтерпретацій. Під час організації флешпротестмобів вітається широке інформування громадськості, ЗМІ, оскільки вважається, що ідея протесту, таким чином, може бути поширена значно за межі учасників заходу і випадкових перехожих.

Номер слайду 12

Челенджі як зброя дипломатії. Як у соцмережах об'єдналися зірки світу

Номер слайду 13

Види флешмоба: Класичний (танцювальний, спортивний)Політмоб – це акції з соціальним та політичним відтінком. Екстрім-моб – порушує моральні засади (бій подушками, водяні пістолети, кольорові кулі…)L-моб – «длинний моб», передчасно приготовлені рухи, які моббери здійснюють в любий зручний для нього час і місці

Номер слайду 14

Мета танцювального флешмобу: Популяризація активного відпочинку, здорового способу життя.

Номер слайду 15

Завдання танцювального флешмобу: Пропаганда здорового способу життя;Прищеплення музичного смаку;Навчання найпростішим танцювальним рухам;Формування позитивного ставлення до активного способу життя;Отримання емоційної підзарядки.

Номер слайду 16

Особливість танцювального флешмобу: Відсутність імпровізації в танці;Кожен рух заздалегідь спланований та заучений певною групою людей;Усуває ніяковість, допомагає побороти свої комплекси, та й просто є чудовою розвагою.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 7 клас, Презентації
Додано
15 травня 2023
Переглядів
1219
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку