Матеріали, що допоможуть інформативно і цікаво провести заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

9 листопада – День української писемності та мови. Як пройде цей день у вашій школі? Можливо, ви організуєте Тиждень української мови, візьмете участь у написанні Радіодиктанту національної єдності (до речі, чудова ідея!) або проведете інші цікаві заходи, що мають на меті популяризацію і поширення знань про українську писемність та мову – конкурси декламаторів, літературні години, усні журнали, інформаційні години, квести, флешмоби тощо. 

Але якщо ви шукаєте додаткові креативні ідеї та рішення, то радимо звернутися до досвіду колег і зазирнути до Бібліотеки «На Урок». Ми зібрали для вас найцікавіші матеріали, які допоможуть організувати чудовий захід або провести пізнавальну годину спілкування.


Тема: Фотобутафорія до Дня української писемності та мови
Авторка: Чіх Марія Богданівна
Про матеріал: Пропоновані зображення стануть у пригоді вчителям української мови і літератури, а також педагогам-організаторам для оформлення фотозони до Дня української писемності та мови. Або ж для створення яскравої презентації, якщо ви працюєте онлайн. 


Тема: Слово – промінь мудрості
Авторка: 
Про матеріал: Квест до Дня української писемності та мови для справжніх знавців української мови та її історії. Допоможіть дітям пригадати різноманітні мовні цікавинки, фразеологізми, народні прислів'я та приказки, а також – розвинути креативне мислення!


Тема: Інтелектуальна вікторина «Ой, яка чудова українська мова!»
Авторка: Телегіна Світлана
Про матеріал: Матеріал покликаний сформувати в учнів розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна як держава. Діти розв'язуватимуть цікаві завдання, які дозволять їм продемонструвати знання з граматики, словотвору, лексики тощо.


Тема: Ранкова зустріч до Дня української писемності та мови
Авторка: Місюк Леся
Про матеріал: Ранкова зустріч розрахована на учнів 2-3 класів. Діти дізнаються більше про День української писемності та мови, вивчать цікаві вірші та приказки.


Тема: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла»
Авторка: Голуб Валентина Миколаївна
Про матеріал: Сценарій свята, що допоможе поглибити знання учнів про виникнення писемності, історію та розвиток української мови, показати її красу та багатство, розкрити важливість і необхідність мови в житті людини. До сценарію додається тематична презентація


Тема: «Подорож в країну рідної мови»
Авторка: Пилипчак Наталя Олександрівна
Про матеріал: Вікторина до Дня української писемності та мови, покликана допомогти дітям продемонструвати рівень власних знань та весело провести час. Також матеріал має потужну виховну мету, допомагає розширити знання учнів про багатство української мови та виховувати любов до неї. 


Тема: Вислови до Дня української писемності та мови
Авторка: Литвинова Людмила Ярославівна
Про матеріал: Цікава презентація, у якій зібрано вислови відомих людей, прислів'я та приказки про українську мову. Матеріал стане у пригоді під час підготовки тематичної виховної години. 


Тема: 9 листопада – День української писемності та мови
Авторка: Герасимова Ірина Віталіївна
Про матеріал: Презентація до свята Дня української писемності та мови. Стане у пригоді вчителям, які готують тематичну виховну годину. 


Тема: День української писемності та мови
Авторка: Одот Олена Андріївна
Про матеріал: Сценарій свята, під час якого діти дізнаються більше не лише про українську мову, а й про наші обряди та звичаї. Також у розробці ви знайдете матеріали для друку.


Тема: Інтернет-марафон «Мова – жива»
Авторка: Левченко Катерина Василівна
Про матеріал: Матеріали для проведення заходів до Дня української писемності та мови (веб-квестів, інтернет-марафонів тощо). У розробці ви знайдете завдання з української мови та української літератури, розраховані на учнів 9-11 класів.


Тема: Рідна мова дорога людині, як саме життя
Авторка: Дерев'янко Олена Олегівна
Про матеріал: Сценарій до святкування Дня української писемності та мови, розрахований на учнів початкової школи. Діти дізнаються, як розвивалася українська мова, якою багатою та красивою вона є, а також пограють у цікаві ігри. 

Упевнені, що ви теж маєте цікаві напрацювання! Додавайте їх до Бібліотеки «На Урок». Допоможіть колегам зробити навчальний процес якіснішим та яскравішим!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter