Презентація "Повторення вивченого прословосполучення"

Про матеріал
Презентація містить тематичний матеріал, присвячений народній артистці України Ніні Матвієнко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Словосполучення. Будова й види словосполучень за способами вираження головного слова. Тренувальні вправи Підготувала учитель української та літератури Кременецького академічного ліцею імені У. Самчука Петрук Г. М.

Номер слайду 2

«Українский соловейко» — так ніжно з любовю, назвав Ніну Матвієнко співак Дмитро Гнатюк за таємничо м’який милозвучний і такий магічно тужливий голос, в якому відзеркалюєтся душа народу. Саме завдяки золотому голосу ця жінка стала відомою в світі, якому відкрила повнозвучнісьть української народної пісьні. Їй аплодували мексика і Франція, латинська Америка і Фінляндія, Канада і Корея, США, Польша, Чехія… Вона грала вистави разом з акторами Нью йоркського театру La Mama E. T. C Ніна Матвієнко — це Українська душа, співоча українська мудрісьть. Артиска побивалася, коли з фронту приходили звістки про загибель україньських воїнів. При цому вміла радіти за тих, хто знімав на фронті натхнені відео і закликав українців у тилу жити на повну.

Номер слайду 3

1. Переписати текст, виправивши орфографічні і пунктуаційні помилки, пояснити їх.2. Виписати з тексту словосполучення, визначити їх вид за способом вираження головного слова, накреслити схеми.3. Зробити синтаксичний розбір 4 речення.4. Зробити словотвірний розбір «милозвучний». «українська»

Номер слайду 4

Скласти сенкан «Ніна Матвієнко»Перший рядок – тема (іменник). Другий – опис теми (два прикметники). Третій – називає дію, пов’язану з темою, складається з трьох дієслів. Четвертий рядок – фраза, переважно з 4-х слів, висловлює ставлення до теми, почуття. Останній рядок – одне слово – синонім до слова(теми), ніби висновок вірша.

pptx
Додав(-ла)
Petruk Galyna
Додано
9 березня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку