Безпека учнів під час дистанційного навчання в умовах військового стану. Основні акценти

Про матеріал
Сьогодні особиста безпека кожного з нас повинна стояти на першому місці. Тому для вчителів, які викладають "Основи здоров'я", "Здоров'я, безпека та добробут" та класних керівників 5-9 класів, підготовленно збірку актуальних тем перед початком нового навчального року під час дистанційного навчання в умовах воєнного стану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕКА УЧНІВ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ. ОСНОВНІ АКЦЕНТИ

Номер слайду 2

НЕ НЕХТУЙТЕ ПРАВИЛАМИ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ!!!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тривожна валіза школяра та її вміст

Номер слайду 6

ВАЖЛИВО ТАКОЖ ПАМ’ЯТАТИ, ЩО ПОВІТРЯНА ТРИВОГА, ЦЕ НЕ ДОДАТОК У ВАШОМУ СМАРТФОНІ І НЕ ПРОСТО НЕ ПРИЄМНИЙ СИГНАЛ, А ЦЕ , В ПЕРШУ ЧЕРГУ, СИГНАЛ, ЩО ОЗНАЧАЄ “УВАГА ВСІМ!”. ПІД ЧАС ДІЇ СИГНАЛУ “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА” ЗАБОРОНЕНО ГУЛЯТИ ПОЗА МЕЖАМИ ВАШОГО ЖИТЛА, ДЕ Є УКРИТТЯ, ХОДИТИ ПО МАГАЗИНАМ, ВІДВІДУВАТИ РОЗВАЖАЛЬНІ ЦЕНТРИ І Т. Д.ІГНОРУВАТИ ОЗНАЧАЄ НАРАЖАТИ СЕБЕ ТА БЛИЗЬКИХ НА НЕБЕЗПЕКУ

Номер слайду 7

2. ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ СИНХРОННОГО/АСИНХРОННОГО РЕЖИМУ ЗАБОРОНЕНО ЗАЛИШАТИ СВОЄ РОБОЧЕ МІСЦЕ!ТОб. ТО До завершення уроків за розкладом, учень не має полишати споруду (домівку/робочемісце) задля якісного навчання. Якщо дану рекомендацію порушувати: погіршиться якість засвоєння знань, продуктивність під час вивчення певного предмета та погіршиться особиста безпекова ситуація.2. Під час онлайн-уроку передбачено вмикання камери учнем для кращого візуального контакту із вчителем та однокласниками. В свою чергу, це дає можливість вчителю коригувати діяльність учня та бачити, що учень знаходиться в безпечному середовищі і його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Номер слайду 8

3. Слід враховувати також, що під час дистанційного навчання кожен з нас повинен встановити “адекватний” аватар на свій акаунт та підпис, що підтвердить особистість користувача

Номер слайду 9

3. КІБЕРБЕЗПЕКА ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУНаші гаджети стали невід’ємною річчю у сьогоденні, а під час дистанційного навчання ще й дозволяють нам навчатися та займатися саморозвитком. Тому, пригадаємо основні правила кібербезпеки в умовах військового стану. Під час дистанційного навчання проводь перерви між уроками активно. Використовуй надійний пароль для акаунтів: із великими та маленькими літерами, цифрами, символами. Намагайся не поширювати особисті дані (повне ім'я, домашню адресу, паролі) в інтернеті. Завантажуй програми тільки з офіційних сайтів. Не переходь за підозрілими посиланнями. Встанови антивірусну програму на всі гаджети. Пам'ятай: коли ти ділишся фото або відео, то втрачаєш контроль над ними. Не пиши та не публікуй нічого, про що не хочеш, аби дізнався весь світ. Якщо тебе хтось ображає, скажи про це батькам. Коли ділишся своїм домашнім завданням, обирай режим «Доступне тим, у кого є посилання». Не спілкуйся з тими, кого не знаєш у реальному житті.

Номер слайду 10

4. КІБЕРБУЛІНГ: ЧИ РЕАЛЬНИЙ ВІН?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

5. БУЛІНГ В РЕАЛЬНОМУ СВІТІ

Номер слайду 13

ПОМІРКУЙ ТА СКАЖИ

Номер слайду 14

6. ПОЖЕЖНА, ГАЗОВА ТА ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКА В ПОБУТІ

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

7. БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ ТА БІЛЯ НЕЇ

Номер слайду 18

Номер слайду 19

8. КОЛИ ТИ В АВТОНОМНІЙ СИТУАЦІЇ

Номер слайду 20

9. МІННА БЕЗПЕКА

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ПОГРАЙМО В АСОЦІАЦІЮ

Номер слайду 23

Якби там не було, але життя продовжується. І ми повинні дякувати Всевишньому за мужніх воїнів, які стоять на позиціях та захищають нас. Цінуйте своє життя та бережіть його! Не нехтуйте правилами безпеки!

Номер слайду 24

Мирного та успішного навчального року!