21 травня о 18:00Вебінар: Дисграфія. Як працювати вчителю?

Всеукраїнські
лабораторні
роботи

Всеукраїнські лабораторні роботи онлайн - це новий формат дистанційної роботи. Вперше в Україні прості лабораторні досліди транслюватимуться у кожну школу країни! Фізика, хімія, екологія, біологія - для кожного з цих предметів підготовлено цікаві лабораторні.

Лабораторні роботи онлайн - це:

  • Демонстрація дослідів у прямому ефірі.
  • Запис дослідів.
  • Можливість відтворити усі експерименти після майстер-класу.
  • Безкоштовна реєстрація.
  • Трансляція - в робочий час, тому лабораторну можна показати прямо на уроці!

Хто проведе для вас лабораторні роботи онлайн?
Шалені та неймовірно закохані у свою справу викладачі, молоді науковці та навіть студенти НТУ «ХПІ». Вони пропонують школярам поринути у цікавий та науково-чарівний світ дослідів, експериментів та спостережень. Вони покажуть, як це круто - розумітися на складних речах, які водночас є такими простими!

Науковці доведуть, що технічні науки це дууууууууже цікаво та зовсім не повсякденно!

А головне – кожен може повторити те, що буде продемонстровано на лабораторній! Буде використано доступні матеріали, показано прості досліди, які можна буде повторити на уроках. Пам’ятайте, велике починається з маленького!

Записи лабораторних робіт

ХІМІЯ
24 квітня о 12:00
Кольорова хімія – світ кольорових фарб
Світ складно уявити без кольору та фарб! Під час лабораторної ви дізнаєтеся, з яких сполук складаються фарби, що таке пігменти (сполуки неорганічної та органічної природи), які забарвлюють її. Власноруч приготуєте художні фарби, а також поспостерігаєте, як створюються кольори за основами колористики.
Нескорожена Галина Дмитрівна
к.х.н., доц. кафедри органічної хімії, біохімії, лакофарбових матеріалів та покриттів
Корягін Андрій Геннадійович
к.х.н., доц. кафедри органічної хімії, біохімії, лакофарбових матеріалів та покриттів
ЕКОЛОГІЯ
25 квітня о 12:00
Нітрати у продуктах харчування та очистка стічних вод
Лабораторна робота складається з двох частин. Перша частина присвячена визначенню вмісту нітратів у продуктах харчування, у тому числі сезонних та несезонних овочах і фруктах. Покажемо та розповімо що правда, а що – міф. У другій частині дізнаймося про очистку стічних вод за допомогою флокуляції та коагуляції, що пояснить суть процесу.
Тихомірова Тетяна Сергіївна
доц., к.т.н, доц. кафедри хімічної техніки та промислової екології
Шестопалов Олексій Валерійович
доц., к.т.н. доц. кафедри хімічної техніки та промислової екології
ФІЗИКА
2 травня о 12:00
Поглинання та відбиття світла за допомогою M&M`s!
Ми всі знаємо кольори, але вони складніші, ніж багато хто думає. Чому цей M&M`s червоний, а інший зелений. Звичайно, все це пов'язано зі світлом! Чи можете ви сортувати M&M`s тільки зеленим променем світла? Або тільки променем червоного світла? Подивимося! Ця лабораторна робота навчить розуміти, що ж таке поглинання та відбиття світла.
Мінакова Ксенія Олександрівна
к. фіз.-мат. наук, доц. кафедри фізики
ХІМІЯ
8 травня о 12:00
Цікава, корисна та різнокольорова хімія
Хімія не просто суха теорія – це цікаві досліди та експерименти. Спробуємо довести це на прикладі хімічних властивостей деяких органічних барвників. Розберемося чим відрізняються натуральні барвники від синтетичних. А також використаємо барвники як допоміжний засіб для пояснення деяких процесів.
Анан’єва Валерія Вікторівна
к.т.н., доц. кафедри органічного синтезу і нанотехнологій
Гайдідей Ірина Миколаївна
студентка 4 курсу «Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів»
БІОЛОГІЯ
17 травня о 12:00
Визначення ГМО в бобах сої
Нещодавно Україні не було чим відповісти на проблему визначення ГМО у сільськогосподарській сировині чи продуктах харчування, але прогрес не стоїть на місці. І зараз певний специфічний аналіз та його розуміння можуть бути доступними будь-якому школяреві, який цікавиться наукою. Ми пропонуємо демонстрацію якісного тесту на дуже поширений в Україні та світі різновид ГМО сої – Roundup Ready, що, можливо, заохотить учнів дізнатися більше про новітні світові розробки в галузі біології, тенденції вітчизняного агропромислового сектору, а також про питання харчової безпеки.
Матюхов Дмитро Володимирович
к.т.н., доц. кафедри технології жирів та продуктів бродіння
Обговорення