День Соборності України

Про матеріал
Презентація містить матеріал для проведення виховної години до дня Соборності: емоційне налаштування на урок, ребус, слово вчителя, словникова робота, дидактичні та інтерактивні ігри, вікторина, цікаві факти, свята за малюнками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

22.01.24 Підготувала: вчитель початкових класів Півень О. М.

Номер слайду 2

На землі великій є одна країна: Гарна, неповторна, красна, як калина.І живуть тут люди добрі, працьовиті.І скажу, до речі, ще й талановиті. Землю засівають і пісні співають,На бандурі грають і вірші складають. Про ліси і гори, І про синє море,Про людей і квіти… То скажіть же, діти,Що це за країна?Емоційне налаштування.

Номер слайду 3

Відгадай ребус.

Номер слайду 4

 22 січня вся країна відзначає  День Соборності України. Прийнято також цей день називати Днем Державності України або Днем Єдності України.  Ми зібралися з вами для того, щоб згадати про одну із важливих подій в історії українського народу. Наша держава у процесі свого творення йшла тернистим шляхом. Довгий час вона не мала єдиної території. Землі нашої Батьківщини належали іншим державам: Росії, Литві, Угорщині і були розірвані на шматки. Але Україна вистояла і сьогодні є єдиною, соборною і незалежною. Вступне слово вчителя.

Номер слайду 5

Що означає соборність?(ЦЕ ОБ’ЄДНАНА, ЗГУРТОВАНА, НЕРОЗДІЛЬНА)Соборність – це об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території, єдність всіх громадян, незалежно від їх національності чи віросповідань.

Номер слайду 6

Гра « Соборна» (на кожну букву склади слово, що стосується цього свята)С - свобода О – об’єднання Б - боротьба. О – обов’язок Р - рівність Н - незалежність І - історія. С - самостійність. Т - традиціїЬ -

Номер слайду 7

 22 січня 1919 року о 12 годині на Софіївській площі міста Києва розпочалася урочиста церемонія проголошення Акта Злуки (об’єднання). Злилися стали цільними і неподільними , століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Так, як після І Світової війни утворилися  дві держави: ЗУНР та УНР. День Соборності як раз і демонструє їх воз’єднання, з єдиним державним гербом – тризубом. Символом цієї події є живий ланцюг. Уявіть собі патріотично налаштовані громадяни нашої держави, взявшись за руки, утворили такий ланцюг, що розтягнувся від Києва до самого Івано-Франківська (через Львів) це мільйони людей і сотні кілометрів. Екскурс до історії України.

Номер слайду 8

 Ми маємо бути свідомими, дружніми тому, що тільки в єдності можна перемогти будь – якого ворога і побудувати вільну, незалежну державу. У вас на парті лежать силуети діток, вони символізують нас з вами. Вгорі написано «Я бажаю» там слід подумати і написати від щирого серця, що ви бажаєте для нашої Батьківщини. А потім з цих постатей ми утворимо на дошці живий ланцюг – символ даного свята.«Ланцюг Єдності»https://images.app.goo.gl/ampc7 C1 Btehgu. S418

Номер слайду 9

https://learningapps.org/display?v=pmestomzn24Інтерактивна гра «Склади прислів’я»

Номер слайду 10

Вікторина «Справжній патріот своєї держави».https://wordwall.net/resource/66543341/%d0%b2%d1%96%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b6%d0%bd%d1%96%d0%b9-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d1%96%d0%be%d1%82

Номер слайду 11

Відгадай свята за малюнками. Святий МиколайІвана Купала. Великдень. День СоборностіСвятої ТрійціНовий рік. Різдво

Номер слайду 12

В Києві знаходиться найглибша станція метро в світі - "Арсенальна". Спуск на станцію на ескалаторі займає більше п'яти хвилин. Харків - одне з найбільш "освічених" міст України. Тут розташовано майже 80 вузів. В Дніпрі знаходиться одна з найдовших і найбільш мальовничих у світі набережних. Вона простяглася на 23 кілометри. У 2012 році в центрі Донецька був встановлений рекорд Гіннеса за наймасштабнішу квадриль (народний танець). У заході взяли участь понад 30 тисяч танцюристів. Житомир виробляє найбільше меду в Україні, а також чверть всього українського морозива. В Луцьку знаходиться найдовший в Європі житловий будинок. Його сумарна довжина - понад 2,5 км, а всього в будинку 120 під'їздів. Полтава вважається батьківщиною української розмовної мови. Саме тут народився і жив Іван Котляревський, автор першої поеми українською мовою. Цікаві факти про Україну.

Номер слайду 13

Ви у мене молодці, справжні маленькі герої великої непереможної країни. Ви – майбутнє України. А Україна – це ви. Ви - частинка народу. І вам творить нову історію держави, що займе належне місце серед вільних, процвітаючих держав. Нехай у вашому серці ніколи не згасає віра у перемогу, сподівання на краще майбутнє та всеосяжна любов до рідної Батьківщини. Тож своїми здобутками примножуйте її культуру, а своїми досягненнями прославляйте її. Будьте гідними своїх предків, своєї історії, шануйте себе і шановані будете іншими. Заключне слово вчителя.

pptx
Додано
14 січня
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку