Інтерактивний зошит з інформатики 7 клас на тему «В країні скретч»

Про матеріал
Інтерактивний зошит з інформатики 7 клас на тему «В країні Скретч» Теоретичні - пошукові завдання на тему "Алгоритмізація"
Перегляд файлу

Інтерактивний зошит з інформатики 7 клас

на тему «В країні скретч»

Дайте відповіді на питання:

Що ми знаємо про Скретч?

Програмування наразі є однією з найцікавіших справ. А програмістів навіть називають повелителями комп’ютерів. Адже вони знають команди, яким підкоряється комп’ютер, і вміють складати з них програми. 

Середовище Скретч надасть початки програмування будь-якому користувачеві незалежно від віку. А що ми знаємо про середовище програмування Скретч? Пропонуємо знайти відповіді на декілька запитань, які допоможуть більше про нього дізнатися:

  1. У якому році з'явилося середовище Скретч? 
  2. Скільки років для цього потрібно було розробникам?
  3. Хто батьки Скретчу? 
  4. Що означає у перекладі слово Скретч? 
  5. У чому полягає секрет програмування в середовищі Скретч? 
  6. Для якої вікової категорії сворювався Скретч? 
  7. Створену у Скретчі програму називають проектом. Із цим поняттям ви, напевно, стикалися, адже проекти використовують в усіх сферах людської діяльності, коли створюють щось нове задля вирішення якоїсь проблеми. Творці Скретча розробили цю програму для того, аби ви могли створювати з її допомогою власні проекти та показувати їх друзям. Які проекти можна створювати за допомогою середовища Скретч? 
  8. Хто є головним героєм Скретч?
  9. Чи можна додати до проекту інших героїв? Як саме? 
  10. Після першої появи Скретч у світі програмування, почали з'являтися перші спільноти любителів Скретч. Знайдіть посилання на таку спільноту або ресурс, який допоможе нам у створенні проектів. 

 

Завдання 2. Перші самостійні кроки

Нарешті ми починаємо складати проекти самостійно! Для цього необхідно знати декілька службових слів, на які варто звернути увагу при роботі з вікном програми. Пропонуємо розглянути зображення вікна програми, підвівши до його елементів курсор і дізнатися (повторити) їх назву.

виконай завдання

https://learningapps.org/1129958

https://learningapps.org/1129874

https://learningapps.org/2819519

https://learningapps.org/1792097

 

 

 

Завдання 3.  

Do you speak English?

Люди почали розмовляти багато століть тому, і відтоді вони говорять різними мовами. Кожна мова відображає душу народу, його поведінку і характер. Народи створювали свої власні алфавіти і правила, вони завжди хотіли спілкуватися один з одним, розуміти і знати більше один про одного. Мови допомагають людям краще розуміти один одного, вони допомагають їм вирішувати різні економічні і політичні проблеми, які стоять перед ними, і тому люди вивчають іноземні мови.

Понад мільярд людей розмовляють англійською мовою. Це — майже п'ята частина населення світу. Більш ніж 400 мільйонів користуються нею, як рідною. Для інших 600 мільйонів вона є або другою, або іноземною мовою. 

Для професіонала XXI століття, незалежно від того, яку роботу вибирали, знання іноземної мови — це обов'язкова умова. Тому 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні.

 

Крім українських спільнот, які допомагають нам у вивченні середовища Скретч, існує багато іноземних спільнот-любителів Скретч. Які питання там розглядаються? Чи все нам зрозуміло на сторінках таких спільнот?

 

Отже, наступне завдання, як ви вже зрозуміли, буде пов'язано зі "спільнотами-іноземцями" та іноземною мовою.

Учасникам необхідно відвідати будь-яку іноземну спільноту любителів Скретч:

Learning Squeak from Scratch

Scratch Contest Winners

Scratch Gallery

Scratch for Second Life 

Знайдіть службові слова Скретчу англійською. Зробіть їх переклад українською. Придумайте історію та створіть проект, який навчить інших учасників розуміти деякі поняття про Скретч іноземною мовою (не менше 2-х понять або речень).

Завдання 4. Зберіть пазл

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3c6edeff05b2

  1. Зробіть скріншот (картинку екрану) зібраного пазлу. 

Завадання 5 Подивись відео і скажи,який вид алгоритмів був використаний

https://www.youtube.com/watch?v=ks54xcGCdBM

 

docx
Додано
16 травня 2019
Переглядів
2622
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку