Аналітична хімія – це предмет, задача якого точне визначення вмісту будь-якої речовини будь-де. Наприклад, усім завжди цікаво, що міститься і в якій кількості в харчових продуктах та напоях, для виготовлення яких застосовують дуже різні ідеї та технології.
Вітаміни – тобто життєво-необхідні речовини, - одна з причин фізіологічної цінності нашої їжі. Вони як і інші речовини вступають у хімічні реакції, руйнуються, «відчувають» вплив температури. У цій роботі ми покажемо, як за допомогою нашого улюбленого предмету - хімії можна вивчати аскорбінову кислоту та її властивості і водночас визначимо кількість вітаміну С у світлих фруктових соках.
Методика виконання лабораторної роботи за посиланням.
Трансляція буде доступна після реєстрації.