Лабораторна робота: Вітамін С (аскорбінова кислота) у соках

Про лабораторну

Аналітична хімія – це предмет, задача якого точне визначення вмісту будь-якої речовини будь-де. Наприклад, усім завжди цікаво, що міститься і в якій кількості в харчових продуктах та напоях, для виготовлення яких застосовують дуже різні ідеї та технології.

Вітаміни – тобто життєво-необхідні речовини, - одна з причин фізіологічної цінності нашої їжі. Вони як і інші речовини вступають у хімічні реакції, руйнуються, «відчувають» вплив температури. У цій роботі ми покажемо, як за допомогою нашого улюбленого предмету - хімії можна вивчати аскорбінову кислоту та її властивості і водночас визначимо кількість вітаміну С у світлих фруктових соках.

Методика виконання лабораторної роботи за посиланням.

Матюхов Дмитро Володимирович

к.т.н., доц. кафедри технології жирів та продуктів бродіння

Трансляція буде доступна після реєстрації.

Обговорення

Інші лабораторні роботи з хімії

Золото чи «сплав»?
24 червня 2020
15:00
Метали та сплави. Види, маркування та застосування
17 червня 2020
15:00
Фармація – дивовижні відкриття лікарських сполук
12 червня 2020
15:00
Перші кроки у вивченні загальної хімії
10 червня 2020
15:00
Слідами Чорнобиля: Хімічні методи локалізації наслідків радіаційного забруднення, дезактивація об'єктів
24 березня 2020
17:00
Світлочутливі полімери – матеріали сучасного та майбутнього
10 червня 2019
11:00
Вогонь!
5 червня 2019
11:00
Цікава, корисна та різнокольорова хімія
8 травня 2019
12:00
Кольорова хімія – світ кольорових фарб
24 квітня 2019
12:00