презентація до урокус STEM 7 клас

Про матеріал
матеріал до уроку STEM у 7 класі,тема:Сталий розвиток. Глобальні Цілі Сталого Розвитку-2030. Цілі Сталого Розвитку для дітей та молоді України
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сталий розвиток. Глобальні Цілі Сталого Розвитку-2030. Цілі Сталого Розвитку для дітей та молоді України. STEM 7 клас урок № 2 Виконала Лук’янченко Л. В. Учитель вищої категорії ,Старший учитель

Номер слайду 2

Визнаючи успіхи і проблеми у досягненні Цілей розвитку тисячоліття – і той факт, що потрібна нова програма розвитку після 2015 року – в 2012 році на Конференції ООН зі сталого розвитку у Ріо-де-Жанейро держави домовилися створити відкриту робочу групу для розробки комплексу Цілей сталого розвитку.

Номер слайду 3

Сталий розвиток -це(англ. sustainable development) — загальна концепція щодо необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі.

Номер слайду 4

Цілі сталого розвитку25 вересня 2015 року, лідери 193 країн світу взяли на себе зобов’язання за виконання 17 цілей, які дозволять досягти трьох важливих результатів в найближчі 15 років: покінчити з крайньою бідністю, побороти нерівність та несправедливість, зайнятися викликами зміни клімату. Глобальні цілі сталого розвитку допоможуть у вирішенні цих завдань, в усіх країнах, для всіх людей.

Номер слайду 5

Ціль 1: Покінчити з бідністю в усіх її формах в усьому світі

Номер слайду 6

Ціль 2: Покінчити з голодом, забезпечити продовольчу безпеку і поліпшення харчування і сприяти сталому розвитку сільського господарства.

Номер слайду 7

Ціль 3: Забезпечити здоровий спосіб життя і сприяти добробуту для всіх в будь-якому віці.

Номер слайду 8

Ціль 4: Забезпечити всеохоплюючу і справедливу якісну освіту і заохочувати можливості навчання протягом усього життя для всіх.

Номер слайду 9

Ціль 5: Домогтися гендерної рівності та розширити права і можливості всіх жінок і дівчаток.

Номер слайду 10

Ціль 6: Забезпечити наявність і раціональне використання водних ресурсів та санітарії для всіх.

Номер слайду 11

Ціль 7: Забезпечити загальний доступ до недорогого, надійного, стійкого і сучасного енергопостачання...

Номер слайду 12

Ціль 8: Сприяти неухильному, всеохоплюючому та сталому економічному зростанню, повній і продуктивній зайнятості та гідній праці для всіх.

Номер слайду 13

Ціль 9: Створити гнучку інфраструктуру, сприяти всеосяжній і стійкій індустріалізації і заохочувати інновації

Номер слайду 14

Ціль 10: Зменшити нерівність всередині країн і між ними.

Номер слайду 15

Ціль 11: Зробити міста і населені пункти відкритими, безпечними, життєздатними і стійкими. Більше половини населення світу проживає в міських районах. До 2050 року ця цифра зросте до 6,5 млрд людей, тобто двох третин усього людства. Сталого розвитку не можна досягти без істотного перетворення того, яким чином ми будуємо міські райони і керуємо ними.

Номер слайду 16

Ціль 12: Забезпечити стійкі моделі споживання і виробництва..

Номер слайду 17

Ціль 13: Вжити термінових заходів з боротьби зі зміною клімату та її наслідками.

Номер слайду 18

Ціль 14: Зберігати і раціонально використовувати океани, моря і морські ресурси в інтересах сталого розвитку

Номер слайду 19

Ціль 15: Зберігати і відновлювати екосистеми суші і сприяти їх раціональному використанню, раціонально розпоряджатися лісами, боротися з опустелюванням, зупинити і повернути назад процес деградації земель і зупинити процес втрати біорізноманіття.

Номер слайду 20

Ціль 16: Сприяти створенню мирних і вільних від соціальних бар'єрів суспільств в інтересах сталого розвитку, забезпечувати доступ до правосуддя для всіх і створювати ефективні, підзвітні і засновані на широкій участі установи на всіх рівнях.

Номер слайду 21

Ціль 17: Зміцнювати засоби досягнення сталого розвитку та активізувати роботу механізмів Глобального партнерства в інтересах сталого розвитку.

Номер слайду 22

Цільові показники сталого розвитку у сфері освіти до 2030 року•Забезпечити, щоб всі дівчатка і хлопчики отримували безкоштовну, справедливу і якісну початкову та середню освіту, що дозволяє домогтися належних і ефективних результатів навчання.•Забезпечити, щоб всі дівчатка і хлопчики мали доступ до якісного дошкільного розвитку, догляду та дошкільної освіти, з метою підготовки до отримання початкової освіти.• Забезпечити рівний доступ для всіх жінок і чоловіків до недорогої та якісної технічної, професійної та вищої освіти, у тому числі до університетів.• Значно збільшити кількість молоді та дорослого населення, які мають відповідні знання та навички, в тому числі технічні і професійні, забезпечення зайнятості, створення гідних робочих місць і розвитку підприємницької діяльності.• Ліквідувати гендерну нерівність в освіті і забезпечити рівний доступ до всіх рівнів освіти та професійної підготовки для соціально незахищених категорій населення, у тому числі осіб з обмеженими можливостями, представників корінних народів і дітей з особливими потребами.

Номер слайду 23

Цільові показники сталого розвитку у сфері освіти до 2030 року• Забезпечити, щоб всі молоді люди і значна частина дорослого населення, як чоловіків, так і жінок, вміли читати і рахувати.• Забезпечити, щоб всі учні набували знань та навичок, необхідних для сприяння сталому розвитку, у тому числі, за допомогою навчання з питань сталого розвитку та сталого способу життя, прав людини, гендерної рівності, заохочення культури миру та ненасильства, виховання громадян світу і визнання культурного розмаїття та вкладу культури в сталий розвиток.• Створити та модернізувати навчальні заклади з урахуванням потреб дітей, інвалідів та гендерних аспектів та гарантувати безпечне, ненасильницьке, інклюзивне та ефективне середовище для навчання.