Презентація до виховного заходу для учнів 3-4 класів"Правила гостинності"

Про матеріал

Презентація до виховного заходу "Правила гостинності" для учнів 3-4 класів спрямована ознайомити учнів з правилами гостинності, розширювати знання дітей з гостинногоетикету, вчити учнів бути гостинними, робити самооцінку власної діяльності, аналізувати чужу і власну поведінку, чітко висловлювати свою думку та вміти вислуховувати співрозмовника, формувати навички культурного спілкування ; розвивати навички поведінки в гостях, уяву, фантазію, мовленнєвий етикет ; учити бути гостинними; виховувати культуру поведінки, свідоме шанобливе ставлення до оточуючих та до загальнолюдських цінностей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Доброго дня, Вам!» - мовлю за звичаєм. «Доброго дня, Вам!» - кожному зичу я. «Доброго дня, Вам!» - людям бажаю. «Доброго дня, Вам!» - гостей вітаю.

Номер слайду 2

Щиро запрошуємо Вас на гостини!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ПРАВИЛА ГОСТИННОСТІ

Номер слайду 5

Мета уроку: 1. Ознайомитись із значенням та походженням слів «гість», «гостини», «гостинність» 2. Навчитись бути гостинними. 3. Дотримуватися всіх правил поведінки в гостях

Номер слайду 6

Допомогти гостеві зняти верхній одяг, шапку. Запросити його в кімнату. Запропонувати зручне місце. Треба все зробити для того, щоб гостеві було не гірше, ніж удома. Поки не сіли за стіл пригощатися, спробувати розважити гостя (показати іграшки, альбоми, фотографії, книжки, увімкнути музику, пограти у спокійні ігри).

Номер слайду 7

Цікаво, що слово «гість» дуже давнє. А ще цікавіше, що колись від гостя очікували лиха. І ось чому: праслов`янське слово гість споріднене з готським gasts , що означало чужинець, чужоземець, а в латинській мові hostis- ворожий чужоземець, ворог. Отже, первинне значення слова попереджало людей про лихо. У Київській Русі гостями називали чужинських купців, а дороги, якими вони прибували-гостинцями, та й подарунки від них були гостинцями.

Номер слайду 8

Королева Ввічливості

Номер слайду 9

Допомагаю прибрати у квартирі. Одягаюся святково. Чекаю на гостей у призначений час. Зустрічаю всіх гостей, вітаюся з ними. Дякую за всі подарунки. Приділяю однакову увагу всім гостям. Організовую цікаві розваги для гостей. Стежу за тим, щоб ніхто з гостей не нудьгував. Дозволяю розглядати свої книги, журнали, колекції. Не виявляю поганого настрою та незадоволення. Дякую за приємно проведений час. Проводжаю гостей і прощаюся з ними.

Номер слайду 10

ЛИСИЧКА ТА ЖУРАВЕЛЬ

Номер слайду 11

Г – гостинний О - охайний С - спокійний П - привітний О - організований Д - доброзичливий А - артистичний Р – розумний Гра “Криголами”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Міщенко Алла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
16 березня 2018
Переглядів
6232
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку