Презентація на тему :"Пам'яті закатованих у нацистських таборах"

Про матеріал
Вшанування пам'яті жертв фашистських таборів, нагадування трагічних подій в історії людства, викликаних насильницьким втручанням в життя,національну приналежність,віросповідання, відродження пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів — пам'ятна дата, що відзначається громадськими організаціями та окремими органами влади в Україні та колишніх республіках Радянського Союзу 11 квітня на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

Номер слайду 3

11 квітня 1945 р. було звільнено один із головних нацистських таборів – Бухенвальд. Довідавшись про наближення американських військ, в’язні констабору підняли повстання. Вязнями були особи різних національностей з 18 країн світу Через табір за 8 років його існування пройшло близько 250 тис. людей, майже 50 тис. з яких загинуло. r

Номер слайду 4

Бухенвальд не був табором смерті, у таборі не було газових камер або іншого облаштування для масового вбивства. Проте в Бухенвальді було вбито та закатовано багато ув'язнених; інші гинули від голоду та хвороб або через проведення медичних експериментів над людьми.  Після переходу Бухенвальду під юрисдикцію СРСР його долучили до системи таборів НКВС. У меморіалі,який створено на місці колишнього концтабору, діють дві експозиції, які ілюструють його історію: «Концтабір Бухенвальд 1937-1945» та «Радянський спецтабір №2 Бухенвальд. 1945-1950 рр.»

Номер слайду 5

На території Третього Рейху й окупованих землях було створено 1 634 концтаборів. Вони слугували німцям для ізоляції, знищення або використання праці ув’язнених і полонених. Через них пройшли мільйони людей різних національностей, велика частина з них загинула у газових камерах, під час медичних експериментів, нелюдських умов утримання чи виснажливої роботи.r

Номер слайду 6

Найжахливіші табори Німеччини- Дахау – ( 1933 р). Даха́у — один з перших нацистських концтаборів у Південній Німеччині. У Дахау «лікарі» та «вчені» СС проводили так звані «медичні експерименти» над сотнями в'язнів, яких використовували як людських 'морських свинок‘.  В Дахау загинули 32 099 в'язнів

Номер слайду 7

Маутхаузен був одним з найстрашніших концтаборів. Режим утримання в'язнів був жахливим. В'язнями Маутгаузена було близько 335000 осіб; страчено понад 122000 чоловік.

Номер слайду 8

Флоссенбюрг один з найбільших та четвертий за рахунком (після Дахау, Бухенвальду та Заксенгаузену) концтабір у нацистській Німеччині. Концентраційний табір Флоссенбюрг вважався табором з одним з найсуворіших режимів. Смертність від голоду, спраги та хвороб була надзвичайно високою. Одночасно табір був місцем утримання особливо важливих злочинців. Тут перебували радянські командувачі. Через нього пройшло близько 100 тис. осіб, приблизно 30 тис. з них загинули.

Номер слайду 9

В березні 1945 року німецьке командування й основна частина охорони втекли з табору перед загрозою бути схопленими американськими військами. Тоді, безпосередньо перед прибуттям американців, на території Бухенвальду (найбільшого концентраційного табору) спалахує збройне повстання, організоване силами самих ув'язнених. Коли в концтабір Бухенвальд увійшли американські війська, повсталі вже перебрали на себе контроль над табором смерті, над табором було піднято червоний прапор. 11 квітня — день входження американців на територію Бухенвальду — і був прийнятий як дата, коли відзначається «Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів». Після переходу табору під юрисдикцію СРСР табір було долучено до системи концентраційних таборів НКВС, а 1948 повністю інтегровано в систему ГУЛАГ.

Номер слайду 10

Таке безчінство ніколи не повинно повториться. Це історія всього людства,страшна,сумна історія. Ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити людині на шляху до свободи бути тим,ким вона є.

Номер слайду 11

Дякую за увагу !

pptx
Додано
8 квітня 2021
Переглядів
1184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку