Презентація до уроку польської мови "Зима як пора року. Граматична тема "Діалог. Вітання із зимовими святами""

Про матеріал

Подана презентація присвячена загальному ознайомленню з темою "Зима як пора року". Матеріал можна використовувати і як елемент уроку, і як конструктор до всього заняття в цілому. Є завдання на збагачення лексичного запасу. Також є робота з ментальною мапою. Поданий вірш про зиму, який можна задати для вивчення напам`ять, для відпрацювання навичок виразного читання. Презентація відкривається міні-бесідою на повторення, яку можна провести як польською, так і українською мовою, а також - як приклад діалогу. Всі завдання у презентації є функціонально дієвими (можна використовувати як індивідуальні форми роботи, так і групові).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які пори року ти знаеш? Назви їх польською мовою. Переліч місяці кожної пори року. Перевір свої знання за допомогою ілюстрації, поданої нижче3. Яка пора року подобається тобі найбільше? Чому саме?4. Якої ти думки про зиму як пору року?

Номер слайду 2

Zima to cudowna pora roku. Jak długo trwa zima?W przypadku astronomicznej zimy trwa ona od przesilenia zimowego do równonocy wiosennej. W 2022 roku Pierwszy Dzień Zimy przypadł na 21 grudnia (środa). Dla wielu osób początek zimy to prawdziwe wybawienie od jesiennej, depresyjnej aury. Kiedy poczatek zimy 2022?Zima jest najchłodniejszą porą roku i właśnie od słów zimny, zimno wzięła swoją nazwę. Zima to pora roku, która następuje po jesieni i poprzedza wiosnę. Zima w strefie klimatu umiarkowanego jest jedną z czterech podstawowych pór roku. Skąd się wzięła nazwa zima?

Номер слайду 3

Proponuję waszej uwadze mentalną mapę o zimie jak porze roku. Mentalna mapa - to główna informacja o pewnym zjawisku, krótka, ścisła, zgrupowana po kategoriom.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Jednym z głównych świąt zimowych jest Boże Narodzenie. Przeczytaj mapę myśli o Bożym Narodzeniu.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Rozszerzmy nasze słownictwo. Zwróć uwagę na pisownię podanych wyrazów. Zapamiętaj je. Spróbuj użyć w życiu codziennym

Номер слайду 10

Які з цих слів можна застосувати до теми “Зима”? Поясни свій вибір

Номер слайду 11

Прочитай вірш. Намагайся читати його виразно, виділяючи інтонацією. Спробуй вивчити його напам'ять. Це переклад поданого вірша українською мовою. Подумай, можливо, ти переклав (ла) би щось інакше. І дні пролітають… І скоро зима,І сніг захрустить під ногами. А осінь дарує залишки тепла,Неначе прощається з нами…

Номер слайду 12

А ви знаєте, що життя чудове і дивовижне, але за однієї умови – якщо звертати на це увагу і дивуватися!

pptx
Пов’язані теми
Польська мова, Презентації
Додано
9 серпня 2023
Переглядів
554
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку