Сценарій виховного заходу "Ми майбутнє твоє, Україно!" для учнів 9-10 класів

Про матеріал

Виховний захід до Дня захисника України.

Сценарій спортивно-туристичної програми «Ми майбутнє твоє, Україно!» для учнів 9-10 класів, мета якого сприяти залученню школярів до систематичних занять туризмом; згуртувати дітей в єдину команду, об'єднавши усіх її учасників єдиною творчою діяльністю; закріпити набуті туристичні знання, уміння і навички; розвивати фізичні якості: силу, швидкість, витривалість, гнучкість; пропагувати здоровий спосіб життя.

Перегляд файлу

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ПОЗАШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЦЕНТР ТУРИЗМУ, КРАЄЗНАВСТВА ТА ЕКСКУРСІЙ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ГОРИЦВІТ» КАМʼЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Картинки по запросу картинки до дня захисника україни 14 жовтня

С Ц Е Н А Р І Й

 

СПОРТИВНО-ТУРИСТИЧНОЇ

 

ПРОГРАМИ «МИ МАЙБУТНЄ ТВОЄ, УКРАЇНО!»,

 

ПРИСВЯЧЕНОЇ ДНЮ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

 

            Автор:

                                                                              керівник гуртка «Загальна            

                                                                              фізична  підготовка туриста»,

                                                                              звання «керівник гуртка –                        

                                                                              методист»

    Лесечко Світлана Олександрівна

 

 

 

 

 

м. Камʼянське

2018

 

Картинки по запросу картинки до дня захисника україни 14 жовтняСЦЕНАРІЙ

спортивно-туристичної програми

«Ми майбутнє твоє, Україно!», присвяченої Дню захисника України

для учнів 9-10 класів

 

Мета та завдання:

  • сприяти залученню школярів до систематичних занять туризмом;
  • згуртувати  дітей   в єдину  команду, об’єднавши  усіх  її учасників єдиною творчою діяльністю;
  • закріпити набуті туристичні знання, уміння і навички;
  • розвивати фізичні якості: силу, швидкість, витривалість, гнучкість;
  • пропагувати  здоровий  спосіб життя.

Наочне оформлення: прапори команд, плакати, карти місцевості.

Дата проведення: 14 жовтня 2018 року.

Місце проведення: Самишина балка.

Обладнання: колода, крупи, 11 одноразових тарілок, 4 пристрої «Жучки», 4 пляшки з водою, 4 ракетки, 4 тенісних мʼячів, 4 футбольних мʼяча, мотузки для в’язки вузлів, купини, 12 фішок, 2 мішка, шишки, цукерки.

Учасники свята:

учні СЗШ № 7, 22, гімназія №11, НВК № 13 (4 команди  по 10 чоловік);

Журі: керівники гуртків.

І. Організаційний етап

Діти  та гості розміщуються на галявині Самишиної балки. Місце розташування огороджено вовчатником. Діти тримають в руках прапори команд і плакати.

ІІ. Мотивація навчально-виховної діяльності учнів. Оголошення теми спортивно-туристичної програми.

Керівник гуртка:

Шановні колеги, гості, глядачі! Дорогі діти! Сьогодні на галявині Самишиної балки буде проводитись спортивно-туристична програма «Ми майбутнє твоє, Україно!», присвячена Дню захисника України

Наша держава відзначає День захисника України – день, який  щорічно святкується 14 жовтня.    Саме цього дня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, Україна вшановує тих,  хто ціною власного життя оберігає наше мирне сьогодення і наше щасливе майбутнє.

Ми зібралися, щоб відзначити це свято, яке, з огляду на ситуацію в країні, є одним із найважливіших.

Учениця: 

     Любіть Україну у сні й наяву,

вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову,

і мову її солов'їну.

Любіть у коханні, в труді, і в бою,

як пісню, що лине зорею…

Всім серцем любіть Україну свою —

і вічні ми будемо з нею!

Учень: 

     Ой ти, ненька-Україна,

Я тебе кохаю,

В світі кращої країни,

Не шукаю.

Чорне море, жовте поле,

Зелені Карпати,

І не зможу я ніколи

Іншу покохати.

Керівник гуртка: А зараз, учасники змагань, ми познайомимося з вами в ігровій формі.

І етап «Знайомство з командами». За сигналом ведучого учасники команд шикуються в шеренгу по одному за абеткою імен, по росту, за розміром взуття. Журі враховує швидкість виконання завдань. Яка команда швидше впоралась та і перемогла.

2 етап «Передача м’яча».

2.1 Учасники стоять у колонах з піднятими до гори руками. Ведучий дає капітанам команд м’ячі. За сигналом судді перший учасник передає м’яч другому над головою (і так далі) до останнього учасника, який бере м’яч і стає попереду колони. Якщо команда впустила м’яча на землю нараховуються штрафні бали. Перемагає та команда, яка шикується першою та має найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

 

2.2  Учасники стоять у колонах, ноги на ширині плечей. За сигналом судді перший учасник передає м’яч другому між ногами (і так далі) до останнього учасника, який бере м’яч і стає попереду колони. Якщо команда впустила м’яча на землю нараховуються штрафні бали. Перемагає та команда, яка шикується першою та має найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

3 етап «Забави кашоварів»

В центрі галявини, на карематах, в тарілках знаходяться змішані: горох, квасоля, рис. За сигналом судді потрібно всією командою прибігти і як найшвидше розібрати на окремі тарілки все змішане (тобто: на одній тарілці тільки горох, на другій – квасоля, на третій - рис) і всією командою потім повернутися назад.

Команда переможець отримує 1 бал.

4 етап «Перенесення вантажу»

Вся команда підбігає до пристроїв «Жучків» (зроблених власноруч, до кожного з яких прив’язані мотузки), на яких стоять 1.5 літрові пляшки з водою. За сигналом судді учасники беруть мотузки в руки і завдяки злагодженим діям усієї команди намагаються перенести «Жучки» від старту до фінішу. Якщо команда впустила пристрій або пляшку з водою на землю нараховуються штрафні бали. Перемагає та команда, яка виконає завдання першою та буде мати  найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

5 етап «Подолання перешкод»

5.1 Від лінії старту на відстані 5 м. встановлюється фішка, кожна наступна (4шт.) встановлюються на відстані 2 м. від неї. Через 5 м. від останньої фішки знаходиться ракетка і тенісний м’яч. Учасник залишає футбольний м’яч і долає перешкоди підбиваючи ракетною тенісний м'яч та

оббігаючи фішки, після чого передає естафету іншому учаснику. Суддя оцінює швидкість і правильність виконання завдання. Перемагає та команда, яка виконає завдання першою та буде мати  найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

5.2 У виконанні цього завдання бере участь вся команда. Всі гравці розташовуються біля колоди в парах, обхопив один одного за руки так, щоб один стояв обличчям до колоди, а інший спиною. За сигналом судді команда повинна перестрибнути колоду, а потім зайняти вихідне положення. Суддя оцінює швидкість і правильність виконання завдання. Перемагає та команда, яка виконає завдання першою та буде мати  найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

6 етап «Сіамські близнюки»

Від кожної команди виходять змагатися по 3 чоловіки. У одного з них розв’язані шнурки на кросівках. Двоє учнів тримаються за руки, а вільними зав’язують спортивне взуття. Перемагає та команда, яка виконає завдання першою.

Команда переможець отримує 1 бал.

7 етап «Чехарда»

На доріжці малюються 7 позначок на відстані 3 м. одна від одної (перша позначка на відстані 5 м. від лінії старту). Вихідне положення: перший учасник знаходиться на стартовій лінії, другий - на першій позначці, у положенні зігнувшись, руки на колінах, голова опущена. Після прийому естафети перший учасник, підбігши до другого, перестрибує його способом «ноги нарізно» і стає на другу позначку, і т.д. Учасники долають етап, перестрибуючи один через одного (виконується 7 стрибків, відповідно до позначок). Естафету передає учасник, який прибігає на фініш етапу останнім.

Перемагає та команда, яка виконає завдання першою та має  найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

8 етап «Медична допомога»

Командам потрібно своєчасно надати першу медичну допомогу постраждалому. Кожна команда обирає самих найлегших учасників. Їм випадає участь бути «постраждалими».  Команди шикуються у колони. Два учасника, які стоять першими, схрещують  руки «стільцем», «постраждалий» сідає. За сигналом судді «Марш!» гравці  несуть  своїх «постраждалих» до фішки, оббігають її і повертаються  до своєї  команди, садять «постраждалого» на наступні  «носилки».  Перемагає та команда, яка виконає завдання першою та має  найменшу кількість штрафних балів.

Команда переможець отримує 1 бал.

9 етап «Поїзд»

 Як відомо, воїни вміли швидко бігати, навіть доганяли й ловили дикого коня. А чи вміють так швидко бігати учасники наших змагань? Зараз перевіримо. За моїм сигналом капітани команд з обручем у руках оббігають фішку, підбігають до команди і чіпляють одного воїна (тримається за обруч ), вони вдвох оббігають навколо фішки й назад, чіпляють третього воїна й усе повторюється, доки не заберуть останнього. Перемагає та команда, яка виконає завдання першою

 

Команда переможець отримує 1 бал

Після проведення спортивно-туристичної програми були проведені змагання зі спортивного орієнтування, як в особистому (за бажанням вихованців), так і в командному заліку. В особистому заліку підсумки підводились на дистанціях у заданому напрямку. Результат учасника визначався часом проходження дистанції від моменту технічного старту до фінішу.

Командне місце на дистанціях у заданому напрямку визначалось за найбільшою сумою очок двох кращих результатів учасників команди в особистому заліку.

Команди отримали грамоти і солодощі.                         

 

Після заходу всіх чекала печена картопля та трав’яний духмяний чай.

 

doc
Додано
23 жовтня 2018
Переглядів
714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку