5 клас Напої та бутерброди для фуршету

Додано: 5 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 264 рази
11 запитань
Запитання 1

Батьківщиною чаю вважається

варіанти відповідей

Японія

Китай

Індія

 Кенія

Запитання 2

Дивак математик у Німеччині жив.

Він хліб з ковбасою випадково зложив.

Пізніш результат поклав собі в рот.

Ось так математик зробив ...

варіанти відповідей

Хот-дог 

Бутерброд

Ситничок

Фінгер-фуд

Запитання 3

Канапе́ (фр. canapé)- це

варіанти відповідей

невеликий шматок хліба (як правило, багета) із різними видами закуски на ньому

різновид бутерброда, складений з двох або декількох скибочок хліба ( булки) і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок.

крихітні бутерброди масою 10-30 г, товщиною 0,5-7 см


бутерброд із сосискою або ковбаскою

Запитання 4

Бутерброди бувають: відкриті прості, відкриті складні, закриті і комбіновані.

Оберіть закриті бутерброди.

варіанти відповідей
Запитання 5

Бутерброди бувають: відкриті прості, відкриті складні, закриті і комбіновані.

Оберіть комбіновані бутерброди.

варіанти відповідей
Запитання 6

Бутерброди бувають: відкриті прості, відкриті складні, закриті і комбіновані. Оберіть відкриті прості бутерброди

варіанти відповідей
Запитання 7

 Спільний прийом їжі, коли запрошені їдять стоячи, вільно вибираючи страви і напої, обслуговуючи себе самостійно і використовуючи як столове приладдя переважно виделку. стільців та столів зі строго розписаними місцями не передбачається має назву...

варіанти відповідей

Фуршет

Обід-буфет

Шведський стіл

 Прийом “жур-фікс”

Запитання 8

Напій, що виготовляється зі смаженого насіння плодів — «бобів» кавового дерева має назву

варіанти відповідей

чай

какао

кава

гарячий шоколад

Запитання 9

З поданих варіантів обери боби какао.

Кака́о (Theobroma cacao) — невеликі або середньої величини дерева роду Теоброма (Theobroma L.) родини Мальвові (Malvaceae).

варіанти відповідей
Запитання 10

Вимоги до якості бутербродів

варіанти відповідей

Продукти акуратно нарізані, зачищені і викладені на скибочці хліба, мають гладеньку поверхню, смак і запах властивий використаним продуктам. Хліб не черствий, товщина скибочки для відкритих бутербродів – 1-1,5 см, закритих – 0,5.

Хліб повинен бути не дуже м'яким, щоб його можна було легко нарізати, і не зовсім черствим.

Бутербродні вироби не підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують безпосередньо перед реалізацією.

Подають бутерброди на блюдах, вазах з плоскими краями або на малих столових чи закусочних тарілках, які покривають паперовими серветками або серветками з тканини.

Запитання 11

До  холодних   напоїв належать 

варіанти відповідей

борщі, юшки, кулеші, солянки, капусняки, розсольники, щі, супи.

чорний та зеле­ний чай, трав'яні напої, какао, кава, гарячий шоколад.

медок, квас, компоти, киселі, фруктово-ягідні та овочеві соки, молоко, кисломолочні продукти, молочні прохолодні напої, кок­тейлі, крюшони.

солоні або мариновані огірки, квашена капуста, чорна й червона ікра, овочева ікра, салати, шпроти й інші рибні консерви, оселедець, солона риба, солоні гриби.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест