8 кл осн зд (п.10-11) Харчові отруєння. Отруйні рослини та гриби

Додано: 30 січня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 241 раз
12 запитань
Запитання 1

Харчові отруєння можуть спричиняти:

варіанти відповідей

бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвілі)

овочі та фрукти

заморожені продукти

Запитання 2

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

купувати хліб та зберігати його в поліетилені

використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

дотримуватись правил термічної обробки продуктів

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 3

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

вони мають неприємний запах

порушено терміни та умови зберігання

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 4

Рослини та гриби, які містять небезпечні для людини і тварин речовини називають:

варіанти відповідей

небезпечні

отруйні

дикі

забруднюючі

Запитання 5

Потрапивши в організм людини чи тварини, ці речовини викликають

варіанти відповідей

нездужання

нудоту

отруєння

запаморочення

Запитання 6

Оберіть зображення отруйних рослин:

варіанти відповідей
Запитання 7

Які з цих грибів жоден досвідчений грибник не покладе до кошика:

варіанти відповідей
Запитання 8

Харчове отруєння може спричинити:

варіанти відповідей

вживання несвіжих страв

контакт зі свійськими тваринами

рукостискання із хворими на гастрит

Запитання 9

Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

 На людей з хронічними захворюваннями

На конкретну людину.

Людей похилого віку.

Запитання 10

Що таке гастрит?

варіанти відповідей

Запалення слизової оболонки шлунка.

Запалення жовчного міхура.

Збільшення кислотності в шлункові

Запитання 11

Барвники поділяються на дві основні групи:

варіанти відповідей

усі відповіді вірні

синтетичні й хімічні

природні й синтетичні

природні й біологічні

Запитання 12

Харчові добавки застосовують для..

варіанти відповідей

Для зберігання свіжісті.

Для покращення якісного складу їжі.

Контролю ваги тіла.

Всі відповіді вірн

Змінення смаку їжі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест