8 клас Вибір харчових продуктів.

Додано: 2 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
9 запитань
Запитання 1

Якою має бути їжа?

варіанти відповідей

Свіжою, якісною, правильно приготованою.

Смачно приготованою, естетично виглядати.

Дорогою, модною.

Різноманітна, сезонна, сира.

Запитання 2

Якість їжі пов'язана з її складом. Познач речовини, шкідливі для здоров'я.

варіанти відповідей

Консерванти, фарбники, смакові добавки.

Консерви, фарби, ароматичні трави.

Жири, білки, вуглеводи.

Сіль, цукор, спеції.

Запитання 3

Який час можно тримати на плиті готову їжу?

варіанти відповідей

Не більше ніж 1,5 години.

До 30 хвилин.

2-3 години.

1 годину влітку та 4 години взимку.

Запитання 4

Який час можно зберігати яйця в холодильнику?


варіанти відповідей

14-21 день.

2-6 дня.

1-7 днів.

12-36 годин.

Запитання 5

Який час можно зберігати молоко в холодильнику?

варіанти відповідей

14-21 день.

2-6 дня.

1-7 днів.

12-36 годин.

Запитання 6

Який час можно зберігати копчену ковбасу в холодильнику?

варіанти відповідей

14-21 день.

2-6 дня.

1-7 днів.

12-36 годин.

Запитання 7

Який час можно зберігати свіжі овочі в холодильнику?

варіанти відповідей

14-21 день.

2-6 дня.

1-7 днів.

12-36 годин.

Запитання 8

Вибери правила вибору харчових продуктів.

варіанти відповідей

Перед споживанням слід піддати ретельній термічній обробці м'ясні продукти, яйця,рибу.

Звертати увагу на температурний режим зберігання молочної та м'ясної продукції.

Ретельно мити овочі та фрукти проточною водою.

Не споживати продукти із закінченим терміном зберігання.

Слід обирати домашні молочні продукти на ринку, вони екологічніші.

Слід обирати продукти зі знижкою, вони економлять бюджет.

Запитання 9

Які продукти переважають у здоровому раціоні ?

варіанти відповідей

Зернові.

Овочі та фрукти.

М'ясні та молочні.

Жирні та солодкі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест