8 клас. Їжа та її компоненти. Харчові та енергетичні потреби людини.

Додано: 8 листопада 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 2455 разів
12 запитань
Запитання 1

Укажіть, хто з учених вперше описав значення вітамінів:

варіанти відповідей
Запитання 2

Укажіть загальну кількість солей в організмі людини (у відсотках від маси тіла)

варіанти відповідей

0.45

45

4.5

2.25

Запитання 3

Укажіть вітамін, необхідний для нормального кровотворення

варіанти відповідей

В1

А

В6

В12

Запитання 4

Укажіть, яка потреба людини в білках

варіанти відповідей

20 г

50 г

100 г

до 400 г

Запитання 5

Як називається сталість внутрішнього середовища огранізму

варіанти відповідей

терморегуляція

метаболізм

гомеостаз

потовиділення

Запитання 6

У якому співвідношенні білки, жири та вуглеводи використовуються в організмі людини

варіанти відповідей

1 : 1 : 4

2 : 1 : 2

4 : 1 : 2

4 : 2 : 1

Запитання 7

Укажіть речовини, які використовуються організмом для термінової потреби в енергії

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

ліпіди

АТФ

Запитання 8

Які вітаміни належать до групи жиророзчинних

варіанти відповідей

А, Д, Е

РР, В1

С, В12

К, В2

Запитання 9

Який продукт НЕ містить провітаміу А

варіанти відповідей
Запитання 10

Яке захворювання виникає при нестачи вітаміну С:

варіанти відповідей

Дерматит

Цинга

Куряча сліпота

Бері - бері

Запитання 11

Укажіть, скільки енергії утворюється при повному окисненні 1 граму білків?

варіанти відповідей

9,3 кДж

17,3 кДж

39 кДж

17 ккал.

Запитання 12

Молоко, сир, бобові, горіхи, м"ясо, риба, яйця - найважливіші джерела

варіанти відповідей

жирів

білків

вітамінів

вуглеводів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест