Агата Крісті "Десять негренят" (розділи 1-2)

Додано: 15 квітня
Предмет: Зарубіжна література, 7 клас
12 запитань
Запитання 1

Вгадай персонажа за описом: "Суддя, який зовсім недавно вийшов у відставку, сидів у купе м'якого вагона для курців і, пихкаючи сигарою, уважно переглядав "Таймс", вибираючи переважно політичні новини"

варіанти відповідей

Уоргрейв

Армстронг

Макензі

Філіп Ломбард

Запитання 2

Вгадай персонажа за описом: "... сидячи в купе вагона третього класу, де, опріч неї, було ще п'ять пасажирів, відкинулася на бильце сидіння й примружила очі. Як задушливо сьогодні в поїзді! Зовсім непогано буде потрапити до моря! Ні, їй таки справді пощастило, що одержала цю роботу! Коли шукаєш місця на час канікул, то напевне можеш розраховувати — доглядатимеш ораву дітей; знайти в цю пору місце секретарки майже неможливо. Навіть агентство нічого не обіцяло"

варіанти відповідей

Віра Клейторн

Анна Ненсі Оуен

Емілі Бренд

Констенс Калмінгтон

Запитання 3

Вгадай персонажа за описом: "Моєму клієнтові відомо, що ви маєте репутацію спритної людини, котра не розгубиться в будь-якій скрутній ситуації. Мені наказано вручити вам сто гіней з тим, щоб ви приїхали до Стикльхевена, в Девоні. Найближча залізнична станція — Оукбридж. Там вас зустрінуть і доставлять машиною до Стикльхевена, а звідти моторним човном на Індіанський острів. Там ви віддастеся в розпорядження мого клієнта."

варіанти відповідей

Айзек Морріс

капітан Філіп Ломбард

генерал Макартур

доктор Армстронг

Запитання 4

Вгадай персонажа за описом:"..... урочисто сиділа у вагоні для некурців, як завше, струнко, неначе аршин проковтнула. Їй уже виповнилося шістдесят п'ять, і вона не схвалювала сучасної недбалості манер"

варіанти відповідей

Віра Клейторн

Констенс Калмінгтон

Анна Ненсі Оуен

Міс Емілі Брент

Запитання 5

Вгадай героя за описом: "Він так і не второпав, хто такий, власне, був цей тип Оуен. Начебто приятель Спуфа Легарда і Джонні Дайєра. "Приїде дехто з ваших армійських друзів… хотілося б згадати про старі часи". Що ж, і він з охотою згадає старі часи в колі друзів. А то в нього почало створюватися враження, наче друзі цураються його. І все через оту проклятущу плітку! Їй-богу, це дуже несправедливо — адже минуло близько тридцяти років!"

варіанти відповідей

доктор Армстронг

генерал Макалтур

Філіп Ломбард

генерал Макензі

Запитання 6

Вгадай героя за описом: "Він був обізнаним фахівцем своєї справи — та цього ще не досить для успіху. Потрібно, щоб і поталанило. І йому таки пощастило! Точний діагноз, кілька вдячних клієнток — жіночок з грошима та з відповідним становищем у суспільстві — й пішов поголос: "Вам слід звернутися до .... — зовсім молодий, але вже такий обізнаний. Візьміть бідолашну Пем: роками ходила до різних лікарів, а варто було звернутися до ...., і він одразу ж поставив правильний діагноз"

варіанти відповідей

доктор Армстронг 

генерал Макартур

Філіп Ломбард

суддя Вергоф (Уоргрейв)

Запитання 7

Вгадай героя за описом: "Відмінна статура, сто вісімдесят сантиметрів зросту, кучеряве волосся й яскраво-блакитні очі на засмаглому обличчі привертали увагу до себе. Він натиснув на акселератор, і машина з гуркотом помчала вузенькою вуличкою. Кілька стариків і хлопчаків злякано повідскакували. Отямившись, хлопчаки ще довго зачаровано дивилися вслід автомобілю". 

варіанти відповідей

Тоні Марстон

доктор Армстронг

генерал Макартур

Філіп Ломбард

Запитання 8

Хто залишився чекати друге таксі?

варіанти відповідей

капітан Ломбард і міс Брент

Віра Клейторн і капітан Філіп Ломбард

суддя Уоргрейв і генерал Макартур

міс Брент і доктор Армстронг

Запитання 9

Кому належать наступні роздуми: "Он та дражлива стара діва, певно, кисла, як оцет, — він таких багато бачив. Можна побитися об заклад, що вона — суща мегера. І старий джентльмен з військових — досить подивитися на нього, як одразу згадуєш неприємності армійської служби. Молодка — досить симпатична, але й тільки того, шукати ж у ній голлівудський блиск — годі. А он отой, зухвалькуватого вигляду, веселун — він-то вже напевно не був справжнім джентльменом; гендляр не при справах — ось хто. Інший джентльмен — довготелесий, зі хтивим поглядом бігаючих оченят — це справді дивний тип, нічого не скажеш. Цілком імовірно, що він може мати якесь відношення до кіно".

варіанти відповідей

Фред Нарракотт

Вільям Блор

Ентоні Марстон

доктор Армстронг

Запитання 10

Про кого йдеться: " Не жива істота, а якийсь блідий безплотний дух жінки! У темній сукні, із зачесаним назад волоссям, вона мала цілком пристойний вигляд. Тільки неспокійні сірі очі були якісь дивні — їх погляд весь час перебігав з місця на місце. "Вона виглядає так, наче боїться своєї тіні. Саме так — боїться! Вона має вигляд жінки, що постійно перебуває під страхом смерті… — подумала Віра, і в неї на спині проступили сироти. — Що ж лякає її, цю жінку?"

варіанти відповідей

місіс Роджерс

міс Брент

Віра Клейторн

Анна Ненсі Оуен

Запитання 11

У чиїй спальні над каміном була написана лічилка: "Десять індійчат пообідать сіли;

Захлинулося одне — дев'ять залишилось.

Дев'ять індійчат по обіді спали;

Не прокинулось одне — вісім їх зосталось"..

варіанти відповідей

Віри Клейторн

міс Брент

місіс Роджерс

Анни Оуен

Запитання 12

Кому належать слова: "Чортяка його забери, все це диявольськи підозріло! Це зовсім не те, про що йшлося в запрошенні… З якою насолодою він, коли б знайти слушний привід, забрався звідси додому… Кинув би під три чорти оцю витівку… Та моторний човен відбув на материк. Він змушений залишитися… Ще отой Ломбард — якийсь підозрілий тип. Пройдисвіт. Заприсягнути можна, що пройдисвіт"

варіанти відповідей

Філіпу Ломбард

судді Вергофу

генералу Макартуру

доктору Армстронгу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест